Nem bírom már egyedül a gyerekemmel, megőrülök! Mit tegyek?
Először is együttérzésem, én sok szempontból előnyösebb helyzetben vagyok mint te, és néha mégis szenvedek ezzel, hogy elfáraszt a gyerek, és a monotonitás.
Másodsorban: nehéz elhinni, de a gyereknek (is) az a jobb, ha nonstop együttlét és kiborultsag helyett mondjuk naponta pár órát nélkülöz, de cserébe kiegyensúlyozott a szülője. (Tudom, tudom, azt gondolod, másoknak megy a nonstop és a kiegyensúlyozottság egyszerre, de ezt most hagyjuk.)
A kisfiam is kabe két éves lett, mikor azt éreztem, hogy még a Bölcsi is jobb neki, mint amit belőlem kihoz a helyzet.
Úgyhogy szerintem is azt keress, mondjuk én családi napközibe vittem, az fizetős volt, először heti néhány délelőttre (ebéd után hoztam el), aztán minden nap délelőttre.
Talán lelkiismeret-furdalásod lesz először, de aztán már nem fogod érteni, hogy bírtad eddig nélküle.
Én úgy lépnék, mintha egyedülálló anyuka lennék. (A gyakorlatban úgy is élsz.)
A férjed: ülj le, tisztázd magadban, hogy mit szeretnél, aztán mondd el neki. Szerintem érdemes határidőket is felállítani. Én nem (én sem) tudnék és akarnék így élni.
Nagyon sok erőt neked, és remelem, hamarosan lesznek magadra fordítható pillanataid!
Ez így teljesen rossz, amit csináltok, ha csak a hitelt nézem, akkor is!
Mennyi a hitel és a törlesztő? Mire vette fel?
Érdemes lenne matematikai oldalról (is) közelíteni. Két háztartást fenntartani, plusz az utazgatás: baromi sokba van. Sokkal olcsóbb lenne, ha kimentek utána, és ott éltek mind, egy háztartásban, egy rezsit fizetve.
Ha ingatlant vett, azt is el tudnátok most adni, rekord áron. A csillagos égben vannak az ingatlanárak, minimum duplázódtak az elmúlt 5 évben! Kevesebb lenne a hitel, vagy el is tűnne.
Kint könnyebb oviba beadni a gyereket! De ha váltott szakban dolgoztok, vagy te vállalsz valami 4 órásat, az már plusz bevétel.
Ugyanez igaz otthon, ha a férjed megy haza. Ketten tudtok dolgozni, a gyerekre vigyázni, stb, de csak egy háztartást kell fenntartani. Érdemes átszámolni, hogy mennyi lenne a bevétel, a kiadás, és ennek fényében egyáltalán megéri-e egymástól távol lenni.
Közelebb is van jól fizető ország, pl. Ausztria. A határtól 50-60 km-re már "magyar" árakon van az ingatlan, főleg falun, és akár naponta tud ingázni. Napi egy óra kocsival semmi.
Ha ezek után továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy így éljetek tovább, akkor nyugodtan add be a válást. Nője van. De hogy nem a pénz miatt csinálja ezt, az biztos.
Legalább nyugodt lélekkel tudsz te is keresni valakit, aki tényleg a társad jóban, rosszban.
Egyetértek azzal, amit előttem is írtak:
Ha kinti melóval is 10évig tart törleszteni a hitelt akkor vagy nem éri meg az a meló, vagy nem csak arra megy el a pénz.
A korábbi leírásaid alapján is sanszos volt, a legutolsó kommented szerint pedig kb biztos, hogy kétlaki életet folytat a férjed.
A bíróságon lövésem sincs, hogy mit akarna csinálni, a családon belüli zaklatás témaköre erősen más.
Bár én nem szeretek végletes következtetéseket levonni személyes beszélgetések nélkül, de szinte biztosan át lettél verve, másik nője/családja/élete van odakint.
És ha csak nem komoly mennyiségű pénzt ad jelenleg haza neked nem lesz rosszabb egy válással...
31F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!