Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem bírom már egyedül a...

Nem bírom már egyedül a gyerekemmel, megőrülök! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon magam alatt vagyok, mindennap sírok és egy idegbeteg vagyok, amire nem vagyok büszke. Nem akarok egyedül élni a gyerekemmel, és ezt a férjem nem érti meg. Ő külföldön dolgozik már évek óta. Mindent egyedül csináltam végig, a terhességet, a szülést, sok ünnepet, egyszerűen nem bírom már. Minden egyes nap sírok, kivagyok készülve, ami hatással van a gyerekre is, mert nulla türelmem van hozzá. Pedig nem érdemli ezt meg, tudom nagyon jól és szeretem is, csak egyszerűen kevésnek érzem már magam a feladathoz egyedül. Még mielőtt valaki belém állna, nem, nem kell a pénz, amit külföldön keres, csak jönne haza! Ezt mondtam is neki, de még nem akar hazajönni. Azt se akarja mi menjünk utána, és elvileg nem csal meg, amit már nem nagyon hiszek el. Sehova nem tudok eljutni, csak ha viszem magammal a gyerkőcöt is. Orvosoktól kezdve, fogászat, nőgyógyász, stb. mindenhova viszem magammal a kicsit, mert segítségem az sajnos nem sok van. Anyukám szokott és akar segíteni, de mivel Ő is aktívan dolgozik még, nem várom el, hogy naponta szaladjon hozzánk segíteni. Egyre nehezebben bírom, mindenen robbanok azonnal, semmi türelmem semmihez, és nagyon érzéketlen lettem, pedig nem voltam ilyen. És nem is akarok ilyen lenni. Hova forduljak először is? Pszichológus? Vagy mit tegyek? Már a váláson is gondolkoztam, mert így nem tudom leélni az életemet, hiába akarja azt a férjem. A gyereket is megviseli a hiánya, állandóan keresi az apját, ráadásul most van a dackorszakban, ami miatt még nehezebb vele. Szépen kérek mindenkit, hogy csak normális hangnemben írjon. Köszönöm szépen. Egy borzalmasan elkeseredett anya.

#férj #egyedül nevelem a gyerekem
2020. jan. 23. 13:39
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
100%

Ezt így olvasni borzasztó és egyáltalán nem irigyellek.

Először is le kéne ülni a pároddal ezt az egész dolgot átbeszélni/megbeszélni. De mivel ahhoz haza kéne térjen hozzátok, így ez sem opció. :/ Próbálj vele akár videochaten kommunikálni, kérdezz rá, mégis mi az oka annak, hogy nem szeretné, ha utána mennétek a gyerkőccel! (Valahogy ez nekem dupla pont a rejtélyhez) Remélem megoldódik a probléma mihamarabb! :)

2020. jan. 23. 14:26
 12/53 anonim ***** válasza:
96%

1. Amit fontos lenne tudni, hogy mekkora a gyerek.

2. A férjeddel közöld, hogy ez így neked nem felel meg, vagy végleg hazajön, vagy elválsz töle.

(Ha elváltak, az annyival jobb, hogy tiszta helyzet van, nem pedig a mostani hitegetés, hogy "majd valamikor" hazakölötözik a férj, sokkal jobb, mind egy bizonytalan helyzet)

3. Nem írtad, hogy a gyerek jár-e közösségbe, de amennyibel lehetséges, add be.

4. Egy családterápiás szakembertöl kérj segítséget, mert ez így nem mehet tovább.

5. Nem tudom, milyen a napirendetek, de valahogy kellene naponta legalább fél óra vagy óra, ami csak a tiéd, akkor kevésbé lennél letöterhelve.

6. Ha az anyagiak nem probléma, akkor idönként hívj babysittert, aki kicsit tehermentesít.

De minden esetben rendezd le a férjeddel a kapcsolatot, mert ez nem házasság.

(Aki meg azt írta, hogy így nem ment volna bele - elöször is nem feltétlen kért a férj engedélyt, másrészt nem feltétlen látta át a kérdezö, hoyg ebböl mi lesz)

2020. jan. 23. 14:33
 13/53 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, este fogok írni minden kérdésre, de most megyünk a gyerekkel sétálni, amúgy 2 éves a kislányunk. Van a férjemnek egy hitele, amit a kapcsolatunk előtt vett fel, és azt akarja kifizetni, ezért nem akar hazatérni hozzánk. Fizeti is havonta becsülettel, de mire letelik az minimum 10 év. Az pedig teljesen igaz, amit az utolsó hsz. írt, hogy én se tudtam, hogy ez lesz, ilyen sokáig nem akar majd hazajönni. Egyébkènt havonta hazajár 5-6 napra, de az akkoris kevés!
2020. jan. 23. 14:46
 14/53 anonim ***** válasza:
91%

Na akkor mostantól keményíts be, csak magaddal és a gyerekkel foglalkozz, férjedet állítsd válaszút elé. A férjedből úgy látszik semmi empátia nincsen, csak megcsinálni tudta a gyereket, felnevelni már nem szeretné. Ez szégyen!!! Én is itthon vagyok a 13 hónapos fiammal, a családom messze lakik, anya jön látogatni két hetente a picit, nincs kivel beszélgetnem, elmenni valahová, de én ezt csak úgy tudom túlélni, hogy van egy gondoskodó párom, aki munka után egyből hazajön és játszik a gyerekkel, beszélget velem, ha kell bevásárol, pelenkáz, etet, szóval teljes része az életünknek. Én megmondtam neki, ha kimenne külföldre dolgozni (volt róla szó), mi is megyünk, vagy szétmegyünk. Nekem nem kell az hogy külföldről küldözgesse a pénzt, a gyereknek az anyai, apai közelség, törődés kell. Teljesen egyetértett velem, hármasban vagy sehogy. Én már most mondom, hogy neked ez csak rosszabb lesz, ráadásul a gyerekednek nem is fog hiányozni az apja. Ilyenkor látszik leginkább, hogy a pénz nem minden. Ennek semmi értelme, te meg mégjobba kikészülsz és a gyerekedről sem tudsz úgy gondoskodni, ahogy megérdemelné, így a gyereked szívja meg. Erre gondolj. Több ismerősöm volt hasonló helyzetben, de túl tudtak lépni a párkapcsolaton és találtak olyan párt aki nemcsak hogy elfogadja a gyereküket, de fel is neveli. Sőt, a legjobb barátnőmnek még a nevére is vette a két kislányt.

Ha van kedved beszélgetni, írj nyugodtan. Nekem se nagyon van kivel napközben beszélgetni.

2020. jan. 23. 14:48
 15/53 anonim ***** válasza:
85%
Mond meg neki hogy válni akarsz hogy ha ez nem változik. Ha látja hogy komolyan gondolod biztos változni fog a helyzet. Ha nem akkor meg ez egy megerősítés arra hogy nem vagytok egymásnak valók. És add be a bölcsibe a gyereket ha csak pár órára is, nem szégyen
2020. jan. 23. 14:49
 16/53 anonim ***** válasza:
33%
Te belementél egy tizenkét plusz éves párkapcsolatba? MIÉRT? (Én sejtem: akkor még nem volt szó nagy összegű hitelről, és a kiutazás is csak utána jött ötletnek, szerintem az egész hiteldolog átverés, legalábbis az összege, meg a hátralevő idő is hazugság. Így szabadult meg tőled a férjed, akinek kinn van szerelme. Neked is kéne egy szerető idehaza, nem szólni róla, csak összejárogatni, amikor a férjed nincs itthon. Ő ugyanígy intézi, abban biztos lehetsz.)
2020. jan. 23. 14:50
 17/53 anonim ***** válasza:
62%
Nem párkapcsolatba, távkapcsolatba.
2020. jan. 23. 14:51
 18/53 anonim ***** válasza:
90%

Utolsó: a kérdezö nem tudta, hogy ilyen hosszú ideig lesz ott a férj, és ennyi idö a törlesztése.

Kérdezö: a férjedet állítsd választás elé, ha nem akar veletek élni, akkor váljatok el. (A férjed kölcsöne az ö magánügye, ebbe neked semmit sem kell törleszteni!)

2020. jan. 23. 15:02
 19/53 anonim ***** válasza:
90%

" Így szabadult meg tőled a férjed, akinek kinn van szerelme. Neked is kéne egy szerető idehaza, nem szólni róla, csak összejárogatni, amikor a férjed nincs itthon. Ő ugyanígy intézi, abban biztos lehetsz."

A kérdezönek NEM szeretö kellene, hanem élettárs, nem az a lényeg, hogy legyen kivel szexelnie, hanem hogy legyen, aki vele meg a gyerekkel foglalkozik!

2020. jan. 23. 15:03
 20/53 anonim ***** válasza:
84%
Lesz egy DEEEEEE Szerintem tok jo, hogy le akarja tudni a hitelt. Jól halad vele?? Sajnos ezzel jár, kamionosok is ennyit vannak otthon azt is bírni kell. Valamit valamiért.. DEEEE az fura, hogy ti nem mehettek ki. Miért nem?
2020. jan. 23. 15:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!