Igaza van a férjemnek?
Tanácstalan vagyok, kíváncsi lennék a véleményetekre.
Próbálom objektíven leírni, nem csak a saját szemszögemből, bár szerintem nem fog sikerülni.
Az a problémám a férjemmel, hogy amióta a mostani munkahelyén dolgozik, egyszerűen semmit nem lehet kezdeni vele, mert mindig fáradt. Részben fizikai munkát végez, ami nagyon lefárasztja, utána hazajön és alszik. Mindig fáj mindene, és azt mondja, hogy a hétvége sem elég arra, hogy kipihenje magát.
Emiatt nem megyünk sehova, otthon nem csinál semmit, ha megkérem, hogy segítsen rendet rakni, mert a lakás merő kupi és én sosem jutok a végére, akkor ordít, hogy én miért nem értem meg, hogy ő fáradt.
Én próbálom megérteni, de én is fáradt vagyok és nem is vagyok teljesen egészséges, otthonról dolgozom, én keresek többet, bár mostanában elég szarul keresek, ezért is kellett elmennie dolgozni. Szóval nagyra értékelem, hogy végre ő is tesz a közös kasszába, de így tényleg minden az én nyakamba szakad, ráadásul mostanában kevesebb pénzért is jóval többet kell güriznem.
Tényleg én nem vagyok megértő? Vagy hülye vagyok? Mit kellene csinálnom? Tényleg én vagyok önző, amiért nem értem meg eléggé, hogy ő milyen fáradt? Sajnos azt nem tudjuk megtenni, hogy ne dolgozzon, és itt nem nagyon vannak munkalehetőségek neki, csak a mostaninál rosszabbak. Így ez a helyzet még marad egy darabig.
Nem azert van a kettős mérce mert az egyik nő a masik meg ferfi ha eltartasrol van szó.. Hanem ha van gyerek is, az úgy más ha a úgy marad otthon az egyik szülő. Tokmindegy h milyen nemű.. De ha nincs gyerek, az ciki nő és férfi eseteben is. Lenyegtelen ha a gyerek ovis es ugy se dolgozik az egyik szülő, mert akkor megvan oldva tp nelkul h a gyerek otthon marad "kifekudve" a betegseget, vagy a szunetekre sincs gond, ovi/suli utan van ideje a gyerekre, nem rohanas h jajj bolt, jajj kupi van, jajj fozni kell...
Es mindegy hogy milyen nemű marad otthon...de ez így gaz. Viszont ne mondd mar h nincs gyari melo a környéken. 2-3-4 műszakos operatori munka nem egy hű de nagy dolog gyenge férfiként sem.
Neked lehet,hogy ciki,de miért kellene mindenkinek úgy élni,mint neked?
Ha valaki jól keres,miért kellene a másiknak is dolgoznia feltétlen?
Ez az ő magánügyük,mindenki tudja ennek előnyeit,hátrányait,kockázatait.
Speciel a kérdésben említett pár eléggé szétszórt,és hiába fogod őket "rendre nevelni",ha alapvetőn nem ilyen típusúak.
Szerencsére gyerekük nincs,így ez nem jelent gondot.
Azt sokkal gázabbnak tartom ha valaki azért szül gyereket,mert nem akar dolgozni.
Ez később ki fog bukni,és nagyobb baj lesz belőle,ha a gyerekek felnőnek.
Ez a mindenki vegye ki a részét mindenből egyformán,csak papíron létezik.
Sosem lesz két ember munkahelye egyforma,sem anyagilag,sem terhelést illetően.
Nem feltétlen csak az órák számítanak.
Van könnyű,lébecolós 8 órás munka,és olyan is,ahol megszakadsz.
Ha fele ennyi munkával lehetne hozni azt a szintet,amit most,még azt mondom el is mennének ezek a dolgok.
De nem csoda,ha tönkremennek kapcsolatok,mert mindkét fél állandóan fáradt,mert dolgozik is,és otthon is lásson el mindent,és nem csodálom,hogy nincs kedvük még szexelni sem.
És akkor arról ne is beszéljünk mikor jut idejük az embereknek önmagukra.
Szóval nem egyformák az emberek,és a mai világ lépéseit nem tudja mindenki hozni.
Hát nekem nőként is a pofámról égne le a bőr ha a férjem tartana el,csak mert ő jól keres. Ha ennyire jól keresnél, akkor lenne már annyi tartalékotok,hogy ne kelljen elmennie robotolni. Szóval amíg a jól keresés nem üti meg az 1-2 milliót, amiből azért lehet tartalékolni,addig teljesen logikátlan az egyik félnek otthon ülnie.
A másik meg,hogy férfiként mégjobban lesülne a pofámról a bőr,ha én otthon ülnék miközben a feleségem tart el. Szó szerint kasztrálva érezném magam.
Szóval szerinted ha valakire főznek,mosnak,takarítanak,akkor az nem munka?
Akkor miért nem mész el másokhoz ingyen házimunkát végezni?
"Felejtsük már el ezt, hogy a házimunka is munka. Nem. A gyereknevelés az lehet munka."
Mindkettőt lehet jól és rosszul is csinálni.
Annyi a különbség,ha a házimunkát elhanyagolod az nem olyan súlyos,mint amikor a gyereket elhanyagolják.
"A másik meg,hogy férfiként mégjobban lesülne a pofámról a bőr,ha én otthon ülnék miközben a feleségem tart el. Szó szerint kasztrálva érezném magam."
Hát könnyű úgy ilyen kijelentéseket tenni,hogy nem f-sz van a lábad között.
Mégis miért kellene magát jobban szégyellnie?
Egyenjogúság van,nem?
"Szóval szerinted ha valakire főznek,mosnak,takarítanak,akkor az nem munka?
Akkor miért nem mész el másokhoz ingyen házimunkát végezni?"
De, ha másra csinálod. De a saját lakásotokat, a pároddal közösen rendben tartani az nem munka, hanem szükséglet, mint a szarás. Ráadásul messze nem egész napos elfoglaltság.
#49: de a kérdező dolgozik!
Attól, hogy otthon, az csak az jelenti, nincs munkába járási idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!