Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaza van a férjemnek?

Igaza van a férjemnek?

Figyelt kérdés

Tanácstalan vagyok, kíváncsi lennék a véleményetekre.

Próbálom objektíven leírni, nem csak a saját szemszögemből, bár szerintem nem fog sikerülni.

Az a problémám a férjemmel, hogy amióta a mostani munkahelyén dolgozik, egyszerűen semmit nem lehet kezdeni vele, mert mindig fáradt. Részben fizikai munkát végez, ami nagyon lefárasztja, utána hazajön és alszik. Mindig fáj mindene, és azt mondja, hogy a hétvége sem elég arra, hogy kipihenje magát.

Emiatt nem megyünk sehova, otthon nem csinál semmit, ha megkérem, hogy segítsen rendet rakni, mert a lakás merő kupi és én sosem jutok a végére, akkor ordít, hogy én miért nem értem meg, hogy ő fáradt.

Én próbálom megérteni, de én is fáradt vagyok és nem is vagyok teljesen egészséges, otthonról dolgozom, én keresek többet, bár mostanában elég szarul keresek, ezért is kellett elmennie dolgozni. Szóval nagyra értékelem, hogy végre ő is tesz a közös kasszába, de így tényleg minden az én nyakamba szakad, ráadásul mostanában kevesebb pénzért is jóval többet kell güriznem.

Tényleg én nem vagyok megértő? Vagy hülye vagyok? Mit kellene csinálnom? Tényleg én vagyok önző, amiért nem értem meg eléggé, hogy ő milyen fáradt? Sajnos azt nem tudjuk megtenni, hogy ne dolgozzon, és itt nem nagyon vannak munkalehetőségek neki, csak a mostaninál rosszabbak. Így ez a helyzet még marad egy darabig.

2020. jan. 17. 23:12
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
91%

"bár mostanában elég szarul keresek, ezért is kellett elmennie dolgozni. "

És eddig mit csinált ez a remekbe szabott családfő, míg te pénzt kerestél és ganéztál utána?

Gratulálok a türelmedhez és tűrőképességedhez. Én tuti nem tartottam volna el egy pasit.

"Vagy hülye vagyok?"

Nos, igen, hogy belementél ebbe a helyzetbe.

2020. jan. 18. 10:29
 32/54 anonim ***** válasza:
86%

"Ha úgy is rosszul megy a meló akkor tedd rendbe a házat és mire hazajön a férjed legyen rend és jó kaja."

Na persze, meg ahogy azt magát többnek képzelő lusta farok elvárja. Senki nem a csicskád neked.

2020. jan. 18. 10:31
 33/54 A kérdező kommentje:
Eddig háromszor ennyit kerestem, nem volt szükség rá, hogy dolgozzon. Semmi értelme nem lett volna annak, hogy egy gyárban robotoljon. Akkor szinte mindent ő csinált otthon, főzött, és voltak alkalmi munkái, plusz nekem is rengeteget segített a munkában. Nekem is sokkal jobb volt, hogy ott van velem. Tudom, hogy ez sokak számára nem elfogadható, megértem, ha egyesek kiakadnak.
2020. jan. 18. 10:45
 34/54 anonim ***** válasza:
14%

Nem biztos,hogy a kérdező pasija direkt hisztizik.

Őszintén szólva nekem sem lenne kedvem ezekhez napi 7-8 óra nehéz fizikai munka után.

Főleg,ha sosem volt kitéve ilyen terhelésnek.

Kérdés mire van igényetek.

Nem mindenkinek magas az energiaszintje.

Mondjuk főzés helyett rendeljetek menza kaját.

A lakást minimálisan berendezni,így könnyű takarítani.

Bevásárlást nem tudom hogyan oldjátok meg,de ha egyszerre többet vesztek meg,akkor nem kell minden nap a boltba járni,hanem elég heti 2-szer,a hétvégén és egyszer a hét közepén,és ezt csinálhatjátok felváltva.

Egyébként ha otthonról dolgozol,akkor kompenzálhatod azzal,hogy pl a bevásárlást elintézed te.Ugye neki utaznia is kell a melóhelyre,korábban is kel,mint te.

Addig is levegőzöl.

2020. jan. 18. 10:49
 35/54 anonim ***** válasza:
11%

Azért a kommenteket is érdemes értékelni.

Bezzeg,ha egy nő otthon van,és vezeti a háztartást,és a pasija eltartja az teljesen elfogadott,fordítva már nem.

A kérdező nem említette,hogy amúgy más baj lenne a pasijával.

Tehát nem iszik,nem agresszív és hasonlók,azt írja benne is van kivetnivaló(ezt nem írja mit jelent).

A pasija biztosan nem véletlenül választotta ezt a felállást,és a lánynak sem volt gond,amíg anyagilag megtehették.

Szóval ne ítélkezzünk,amíg nem ismerjük jobban a részleteket!

2020. jan. 18. 10:53
 36/54 anonim ***** válasza:
36%

Ja,és ha a házimunka is munka.

És,ha eddig mindent ő csinálta,akkor a kérdező pedig azzal nem foglalkozott,ők így osztották be a közöst.

Persze nem ez az általános,de nem élhet mindenki egyformán.

2020. jan. 18. 10:55
 37/54 anonim ***** válasza:
15%
Itt elsoleg a kettotok rendetlensegevel van baj. Mindketten meg kell tanulni, hogy amit hasznaltok, elpakolni. Bugyit, zoknit, torolkozoket nem a szoba kozepen hagyni. Utana elosztani a hazimunkat a mar nem kupis hazban. Meg jo , hogy nincs gyerek, vagy legalabbis nem irtad. A kupin kivul elfogadod a ferjed, ahogy van, akkor mi a kerdes?
2020. jan. 18. 11:01
 38/54 anonim ***** válasza:
53%

Kaptál sok tanácsot, kérdező, bizonyára van közötte megfontolandó, megszívlelni való. Én inkább azt kérdezném, hogy miért nem tesztek mindent a helyére azonnal?

Sokkal kevésbé szégyenkeznél, ha rend lenne körülöttetek!

Tanulható és tanítható a rendcsinálás. Ha téged zavar a kupi, tegyél ellene a férjeddel együtt!

2020. jan. 18. 11:17
 39/54 anonim ***** válasza:
68%
Te,mint nő,tanuld már végre hogy pasit nem tartunk el baccus,mi ezen olyan nehéz ?
2020. jan. 18. 11:32
 40/54 anonim ***** válasza:
93%

Meg kell beszélnetek ezentúl mik az új feladataitok. Nálunk is ez volt. Amikor elkezdte 3 müszakban volt és folyton panaszkodott (F). Én (N) meg maszíroztam meg rendet tartottam otthon.

Aztán nekem is lett munkám 12 óra álló-pakolós munka. Ő már irodában van 1 műszakban. De ezután is azt várta, hogy én pakolok, mosogatok megcsinálok mindent. Én intéztem a kutyát is.

Bele telt pár veszekedésbe de végül beosztottuk a dolgokat. Én sétáltatok, ő intézi a kutya kaját (főz neki) mindenki elmosogat maga után és este van egy 10-20 perces elpakolás. Főzés megegyezés alapján megy.

2020. jan. 18. 11:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!