Mi a véleményetek, igaza van a családomnak, nagyon kiszolgáltatom így magam a férjemnek? Rossz döntés lenne?
A saját hülyeségem miatt nem mentem egyetemre, menekültem otthonról, szakma után rögtön elkezdtem dolgozni. Nem igazán szerettem, de őszintén szólva nem is tudtam, mihez lenne kedvem.
Aztán megismertem a férjemet, összeházasodtunk, született 2 gyerekünk. A nagy most 6 éves, a kicsi 2 lesz. Én persze dolgoztam közben.
Most viszont szeretnék egyetemre menni, de olyan szakra ami csak nappalin van. A férjem fizetéséből meg tudnánk élni, de a családom szerint nem okos dolog, hogy így kiszolgáltatom magam neki.
Én teljesen bízok a férjemben, amíg a gyerekekkel voltam otthon addig sem élt vissza azzal hogy ő többet keres. Támogat a döntésemben, végig támogatott eddig is amíg újra érettségiztem és letettem a nyelvvizsgát, hogy meglegyenek a pontjaim.
Mi a véleményetek?
Pont hogy nem kiszolgáltatod magad, hanem ő lehetővé teszi neked, hogy a jövődet jobbá tedd.
A családod sajnos csak rövid távon mérlegelte a kérdést, ezért szerintem rossz tanácsot adtak.
Ez a helyzet azért teljesen más, mint pl akik háztartásbeliként otthon maradnak a család mellett, pedig abból is van sok.
Így Te gyakorlatilag azt alapoznád meg, hogy jobb, több munkalehetőséget találj magadnak, tehát ez nem kiszolgáltatottság, hanem előre lépés és egyébként is csak ideiglenes.
(Sok olyan nőt ismerek, akik nagy bajba kerültek az által, hogy a gyerekek megszületése után otthon maradtak a család ellátására és amikor a házasság megromlott, ott maradtak bevétel, mindenféle szakmai tudás, gyakorlat nélkül, de nálad nem arról van szó.)
Ha jól csinálod a nappalit,akkor ha nem is sok,de kaphatsz ösztöndijakat is,elég sokféle van.
Kezd bele,ezt szeretnéd,férjed támogat.
hisz akkor miért érettségiztél volna ujra,miért csináltad volna a nyelvvizsgát?
A Te családod: a férjed, meg a gyerekek.
Sima, és rosszindulatú bajkeverésnek látom a megjegyzéseket: hogy lennél "kiszolgáltatva" ?
Ha mégis probléma lenne, - de ennek semmi jele, ugye, - akkor abbahagyod az egyetemet, és marad minden, ahogy volt, illetve, ahogy most van
Ha a férjed támogat, igenis vágj bele!
A te családod a férjed és a gyerekeid. Nem szólhat bele senki.
Nem vagy kiszolgáltatott egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!