Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi tisztességesebb, elmondani...

Mi tisztességesebb, elmondani a megcsalást, vagy hallgatni róla?

Figyelt kérdés
Egyszeri alkalom, nincs jelentősége, kevés a valószínűsége, hogy kitudódjon..Mindkét oldalról érdekelnek a vélemények, csak papolást nem kérek!
2020. jan. 16. 09:48
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
70%

Exemet megcsaltam, igaz ez már a szakítás előtt volt pár héttel.

Én nem mondtam el neki, utána még rákérdezett, akkor sem.

Mivel tudtam, hogy ez durván hazavágná az önbecsülését, és amúgy sem volt már közös utunk.

2020. jan. 16. 10:29
 12/41 anonim ***** válasza:
55%

Tudsz élni úgy, azzal a tudattal, hogy megcsaltad azt, akivel egyébként szeretkezel, akire támaszkodsz a bajban, aki melleted a legkedvesebb kéne, hogy legyen? Tudsz a szemébe nézni, és azt mondani neki, hogy "szeretlek", miközben úri kedvedben az első eléd kerülő r_ibancba belemártottad a vesszőcskédet, mert az milyen jó is? Egy kis félrekufircolás? Milyen izgi? És úgysem derül ki, na meg jelentősége sincs? Tagadás, hazugság, tagadás, bagatellizálás ... (Ha nő vagy, értelemszerűen nemcsere.)

Ezeket gondold át és azt, hogy neked hogyan is esne, ha a számodra legkedvesebbed szemrebbenés nélkül a szemedbe hazudná, hogy szeret, imád, miközben az első kan, aki az útjába kerül és neki erre kedve szottyan, meghágja és a kedvesed erről mélyen hallgat. Mert az milyen izgi, úgysem derül rá fény és nincs jelentősége?

De van. Minden tettünknek jelentősége van. A döntés a tied. (Ja: és az esetek nagy százalékában kiderül. Mindig van olyan "jótét" lélek, aki elkotyogja. Csak hogy sz_rt kavarjon, mert hogy ő csak jót akar és igazságot. Úgyhogy erre ne számíts.)

2020. jan. 16. 10:31
 13/41 anonim ***** válasza:
39%

Persze, persze tisztességesebb lenne elmondani, de a legtisztességesebb lenne soha senkinek hűtlenkedni.

Egy alkalmat elmondani eszetlenség. Tönkre vágna mindent.

Én sem szeretném ha elmondaná a párom és én sem mondanám el. Évtizedes házasságba nem hiányozna egy őszinteségi roham.

Nyilván, ha már amúgy is vége a kapcsolatnak akkor mindegy, de egy egyalkalmas kis kaland nem ér ennyit, hogy borítson mindent.

Olvastam valahol, hogy akkor se valld be, ha pisztolyt tartanak a fejedhez.

2020. jan. 16. 10:46
 14/41 anonim ***** válasza:
46%
Lapulj, mint szar a fűben; ez nem tisztesség kérdése, ha meg akarod tartani a párkapcsolatot!
2020. jan. 16. 10:53
 15/41 anonim ***** válasza:
43%
Felesleges elmondani,abból csak a balhé van.Ne mondj semmit.Az a tiszta.
2020. jan. 16. 10:57
 16/41 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező, az adott kapcsolattól, emberektől függ. Nálunk egyértelműen az "elmondás" felé billenne a mérleg.
2020. jan. 16. 11:05
 17/41 anonim ***** válasza:
88%
Miért gondoljátok automatikusan, hogy a kérdező férfi? Nők is szoktak félrelépni. Nyilván az lenne a legtisztességesebb, ha elmondanád és lehetőséget adnál neki hogy eldöntse, veled akar-e maradni ezek után. Viszont ha megbocsát is és veled marad, soha többet nem tudna igazán megbízni benned. Én sem tudnék, mindig ott sugdosna a kisördög amikor nem érsz haza időben, hogy biztosan megint mással vagy.
2020. jan. 16. 11:12
 18/41 anonim ***** válasza:
86%
Nehéz kérdés. Olvastam Popper Péter valamelyik könyvében, hogy amit magunk okoztunk magunknak, azzal "ne terheljük a másikat" (magunk okoztuk magunknak = irtózatos lelkiismeret-furdalás azért ami történt). Példaként pontosan a megcsalást hozta fel. Az, aki elkövette gyakran azért mondja el, hogy önmagán könnyítsen ezáltal, felszabaduljon, feloldozást nyerjen, vagy azt várja, hogy "majd a másikkal együtt cipeljék közösen e terhet" esetleg "a másik majd átvállalja". Egy ismerősömet megcsalt a barátnője, részletekbe menően kifejtette neki: kivel, hányszor, hogyan, stb és "mivel elmondtam neked ezért most meg fogsz bocsátani mert én ilyen őszinte voltam" - zárta a kellemes sztorit a nő.
2020. jan. 16. 11:14
 19/41 anonymousreview60 ***** válasza:
61%
Derítsd ki, miért léptél félre, és mit tehetsz a megelőzésére. Ha javítható a dolog, tedd meg, és hallgass! (Hallgatni arany) Ha nem jársz sikerrel, valld be és menjetek szét békével!
2020. jan. 16. 12:00
 20/41 anonim ***** válasza:
45%
Nem kellene elmondani. Csak a saját lelkeden könnyítenél ezzel, ez pedig önző dolog. Legyen a te titkod egy életen át, ez a Te "büntetésed". Ne terheld rá a másik félre, aki szeret és bízik benned.
2020. jan. 16. 12:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!