Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tegyem utcára egy kisgyerekkel...

Tegyem utcára egy kisgyerekkel? Mennyi az, amennyit el kéne még viseljek?

Figyelt kérdés

Egy közeli rokonom hozzám költözött a 11 éves lányával. 2-3 hétről volt szó, ez szeptemberben volt... Mondta, hogy majd ha kicsit összeszedi magát anyagilag, akkor elköltöznek, de azóta sem. Sőt, olyanokra szórja el a pénzt, hogy csak lesek. Pl. most is Bécsbe mentek a lányával a karácsonyi vásárra, előtte a lányának vett új telefont 90 ezerért. Minden nap gyorséttermezés, meg pizzarendelés. Közben a rezsibe egy forintot nem ad bele, pedig minden este 2-szer csurig engedik a kádat, a lámpákat én kapcsolom le mindig mindenhol, a termosztát is 24 fokra van állítva folyton, mert "ők fáznak". Ha veszek valamit magamnak, és esetleg nem eszem meg rögtön, másnapra tuti nyoma sincs.

A lányával folyton veszekszik, olyankor fejhangom ordít, de már a szomszédok is szóltak emiatt (társasház..). Mivel itt laknak, hozzám senki nem jöhet, mert a lánya ott ül közöttünk, és hallgatja a szót. Nem azt mondom, hogy hétpecsétes titkokról beszélünk a barátnőimmel, de a szexuális életünk részleteit nem egy kiskamasz előtt akarnánk megvitatni, vagy a párkapcsolati bajainkat. Hazajövök délután, és az a program, hogy utánuk pakolok, takarítok. Arra nem veszik a fáradtságot, hogy a pizzásdobozokat kidobják a nappaliból, inkább ledobják a kanapé mellé.

Már utaltam rá, hogy jó lenne ha mennének, vagy keresnének mást, ahol laknak, de semmi.

2019. dec. 10. 15:44
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
88%
Hány éves vagy kérdező, hogy ennyire életképtelen vagy hogy nem rúgtad ki már páros lábbal őket?
2019. dec. 10. 18:01
 32/60 anonim válasza:
63%
Szegény gyerek nem tehet róla, hogy milyenek a szülei. Azonban ki kell állni az érdekeidért. Nem élősködhetnek rajtad örökké. Hozzáteszem, az a gyereknek sem jó. Tűzz ki egy időpontot és mond el nekik. Addig maradhatnak és nem tovább. Nem hinném, hogy ne tudnának elég pénzt összegyűjteni, hogy béreljenek egy lakást. Elég lenne, ha lemondanának a pizzáról. Hajrá, kérdező!
2019. dec. 10. 18:06
 33/60 anonim ***** válasza:
92%

Ha igaz a kérdés, és nem a szokásos néphergelő, akkor sürgősen lépj. Adj ultimátumot, hogy meddig maradhat, de ne úgy általánosságban, hanem komolyan, határozottan, hogy lássa rajtad, érzelmi zsarolással semmit nem ér el. Nagyon szép tőle, hogy segített neked gyerekkorodban, nyaralni vitt, de most már te is eleget segítettél neki. Ráadásul ő konkrétan az életedet "eszi", nemcsak anyagilag, de konkrétan ott ül a szádban, hiszen írtad, hogy vendéget sem fogadhatsz miattuk.

Én ezt tenném: kijelölök egy időpontot, hogy addig hagyják el a lakást, de nagyon komolyan hangsúlyoznám, hogy tényleg elkezdjen keresgélni más lakhatás után. Addig is mondanám, hogy ennyivel és ennyivel szálljon be a költségekbe, hiszen a költekezéseiből látod, hogy ez nem okozhat gondot. (Itt ne egy jelképes összeget mond, meg szerénykedj, mert akkor még így is meg fogja neki érni.) Valamint minimum eltakarít maga után. Ha az utóbbi két feltétel (fizetés+takarítás) nem teljesül, rövidül az ott-tartózkodási idő, azaz előbb mehet a csudába.

Ha most nem szeded magad össze, örökre eltarthatod, vagy legalábbis addig, míg össze nem jön valakivel. De amilyen baleknek tűnsz, még lehet azt is a nyakadra hozza.

2019. dec. 10. 18:25
 34/60 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező a leírásod alapján én azonnal kivágnám őket.
2019. dec. 10. 18:50
 35/60 anonim ***** válasza:
41%

Mondd meg neki, hogy rég letelt a 2-3 hét, még egy hetet kap, aztán húzás. Valahol csak lakott azelőtt is, csak talál másikat, vagy menjen vissza a szüleihez.

Azt mondjuk nem értem, hogy a nemi életedet miért kell kitárgyalni a barátnőiddel, de ha ennyire nyitott vagy, akár azt is eljátszhatod, hogy hangosan dugsz a pároddal, hátha észbe kapnak.

2019. dec. 10. 19:03
 36/60 anonim ***** válasza:
76%

"Maris, egy héten belül elmész egy boltba vagy étterembe próba időre, vagy mehettek a lányoddal együtt, amerre láttok! Ennyi volt!"

Kb. így lerendezném őket, mert a régi dolgokra hivatkzova visszaél a jó indulatoddal.

2019. dec. 10. 19:37
 37/60 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem napi kamu, mert eltűnt a kérdező és nem válaszol.
2019. dec. 10. 19:40
 38/60 anonim ***** válasza:
95%

Semennyit nem kell elviselned, mert leírásodból kitűnik, hogy kihasználnak téged.

Befogadtad őket érzelmi zsarolás hatására, hiszen ő is segített neked. Most pedig tulajdonképpen tojnak a fejedre.

Én akármennyire is jó embernek vallom magam én az első dolognál, ahol megneszeltem volna, hogy kihasználnak, hülyének néznek tuti eleresztettem volna a hangom, hogy megtudják ki kinek a lakásában tulajdonképpen.

2019. dec. 10. 19:45
 39/60 anonim ***** válasza:
98%
Ismerős sztori, én is így jártam. Unokatesom sírva kérte, hogy engedjem meg, hogy 1 hónapig nálam lakjanak a 13 éves lányával. Megsajnáltam, és mivel letisztáztuk, hogy de tényleg csak 1 hónap, mert nekem is terveim vannak. Január elején költöztek, és onnantól kezdve, a saját lakásomban én voltam a vendég. Amikor letelt az 1 hónap közöltem, hogy kapnak 3 napot, és menjenek, nem érdekel hová, de a lakásomból. De kikönyörgött még 1 hónapot. Én idióta megint megsajnáltam (mert a lányával jött, hogy a hidegben az utcára jaj, mi lesz) De csak rosszabb lett. Nálam az tette be a kaput, amikor mentem haza késő este a munkából, éhesen, fáradtan, és a saját lakásomba nem tudtam bemenni, mert a kulcsot a zárban hagyták belülről. Unokatesóm sms-ben írta, hogy otthon van, de jó lenne ha máshol éjszakáznék, mert épp pasival van. Olyan hangosan ordítottam, hogy a szomszéd is kijött. Kiabáltam, hogy vagy kinyitja az ajtót, vagy rendprt hívok. Kinyitotta. Akkor berohantam, a pasast páros lábbal kirúgtam, majd elkezdtem a dolgait szatyorba tenni, és kiabálva közöltem, hogy takarodjon. Akkor este kidobtam. Másnap reggel első dolgom volt, hogy zárat cseréltem. A még ottmaradt cuccait a volt férjéhez elvittem, (a lánya pont nála volt) . Ennek lassan 6 éve, azóta sem láttam az unokatesómat. Volt pár rokon akik az unokatesóm verzióját ismerték, és felhívtak, veszekedtek velem, hogy milyen aljas vagyok, de leállítottam őket. Közöltem, hogy amikor szállást kerestek, senki nem nyitotta ki az ajtót neki csak én. Engem meg a végén kizárt a saját lakásomból mert pasiját felvitte. Hamar abbamaradt a szidás is amikor megismerték az én verziómat. Soha nem szabad rokont beengedni több időre. Max 3 nap, és még be se rendezkedjen. 3 nap és menjen.
2019. dec. 10. 22:04
 40/60 anonim válasza:
14%
Szerintem légy velük kedves! Keress nekik egy másik helyet. Próbálj érdeklődni az anyagi körülményeikről, ha megtudtad hogyan állnak akkor keress egy megfelelő helyet. Ajánld fel nekik! Ha azt elutasítják akkor igen kihasználnak és sajnos haraggal is de el kell válni. Ha pedig elfogadja, mert meg kell értenie a te érveidet. Sok erőt és sok sikert a megoldáshoz!
2019. dec. 10. 22:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!