Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tegyem utcára egy kisgyerekkel...

Tegyem utcára egy kisgyerekkel? Mennyi az, amennyit el kéne még viseljek?

Figyelt kérdés

Egy közeli rokonom hozzám költözött a 11 éves lányával. 2-3 hétről volt szó, ez szeptemberben volt... Mondta, hogy majd ha kicsit összeszedi magát anyagilag, akkor elköltöznek, de azóta sem. Sőt, olyanokra szórja el a pénzt, hogy csak lesek. Pl. most is Bécsbe mentek a lányával a karácsonyi vásárra, előtte a lányának vett új telefont 90 ezerért. Minden nap gyorséttermezés, meg pizzarendelés. Közben a rezsibe egy forintot nem ad bele, pedig minden este 2-szer csurig engedik a kádat, a lámpákat én kapcsolom le mindig mindenhol, a termosztát is 24 fokra van állítva folyton, mert "ők fáznak". Ha veszek valamit magamnak, és esetleg nem eszem meg rögtön, másnapra tuti nyoma sincs.

A lányával folyton veszekszik, olyankor fejhangom ordít, de már a szomszédok is szóltak emiatt (társasház..). Mivel itt laknak, hozzám senki nem jöhet, mert a lánya ott ül közöttünk, és hallgatja a szót. Nem azt mondom, hogy hétpecsétes titkokról beszélünk a barátnőimmel, de a szexuális életünk részleteit nem egy kiskamasz előtt akarnánk megvitatni, vagy a párkapcsolati bajainkat. Hazajövök délután, és az a program, hogy utánuk pakolok, takarítok. Arra nem veszik a fáradtságot, hogy a pizzásdobozokat kidobják a nappaliból, inkább ledobják a kanapé mellé.

Már utaltam rá, hogy jó lenne ha mennének, vagy keresnének mást, ahol laknak, de semmi.

2019. dec. 10. 15:44
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
93%
"Már utaltam rá, hogy jó lenne ha mennének, vagy keresnének mást, ahol laknak, de semmi." Tényleg? Utaltál rá? És nem osontak el a küszöb alatt örökre? Hihhetetlen! Akkor nincs más, hogy KIRUGNI ÖKET! mondjuk egy hét haladék után. Semmi utalgatás. Megmondani!!! Cucc az ajto elé, vagy pincerekeszbe, zár lecserélve.
2019. dec. 10. 16:08
 12/60 anonim ***** válasza:
88%
8, ez nettó baromság, urban legend. Anyuka dolga megoldani a lakhatást, ő veszélyezteti a gyereket, nem a kérdező. A kérdező nyugodtan kiteheti őket. Ugyanúgy, ahogy albérletből is kitehetők, ha nem fizetnek (illetve a gyerek megy átmeneti otthonba, ha intézkedik a családsegítő), de NINCS olyan, hogy nem teheti ki. Csak évek óta terjed ez a baromság, emiatt nem ad ki albérletet senki családoknak, mert félnek.
2019. dec. 10. 16:16
 13/60 anonim ***** válasza:
11%

Sajnos #8-nak van igaza, belecsúsztál egy szívességi lakáshasználat szituációba, amiből nem könnyű legálisan kimászni, ha gyerek is érintett.

Én is azt javaslom, hogy keress fel ügyvédet, mielőtt bármit is tennél.

De ha bátor vagy, megkockáztathatod, hogy kirakod őket. És reménykedsz, hogy a rokonod van annyira sötét és/vagy csóró, hogy nem ismeri a jogait, vagy nem fordul ügyvédhez spúrságból, hanem gyorsan keres magának egy új gazdatestet.

2019. dec. 10. 16:17
 14/60 anonim ***** válasza:
95%
Ha nincs bejelentve akkor ki rakhatod őket.
2019. dec. 10. 16:20
 15/60 anonim ***** válasza:
95%
Úgy felhúztam magam basszus, pedig közöm nincs a sztorihoz. Már októberben kivágtam volna mindkettőt. Meddig hagyod magad kihasználni?
2019. dec. 10. 16:24
 16/60 anonim ***** válasza:
86%
Dehogyisnem rakhatja ki őket!!! A gyerek miatt a gyámügyre kell menni, ők intézik a sorsát, ha az anyuka nem tud megfelelő körülményeket, lakhatást biztosítani. Ez valóban csak egy ostoba fake news. Albérletből is ki lehet ugyanúgy.
2019. dec. 10. 16:25
 17/60 anonim ***** válasza:
5%
#12: December 10-e van, senkit nem rakhatsz ki április 30 előtt.
2019. dec. 10. 16:26
 18/60 anonim ***** válasza:
99%

Rakd ki őket. Mindig a gyerekkel takarózik mindenki.

Cuccait szedd össze, oszt menjenek lengkésőbb jauár 5-én.

Ha nem szabsz határokat és nem adsz ultimátumot ott maradnak örökre.

2019. dec. 10. 16:29
 19/60 anonim ***** válasza:
75%
Egy törvenyt linkelj már légyszives 74%-os.
2019. dec. 10. 16:29
 20/60 anonim ***** válasza:
15%
Ezt most jól megszívtad, nézegetheted őket április 30-ig. Minek fogadtad be őket? Felnőtt nő és Anya, oldja meg ő a saját életüket. Milyen rokonságban vagytok? Sajnállak, hogy a jó szíved miatt ilyen helyzetbe kerültél :( mi az hogy nem fizet bele semmibe? Igenis ülj le vele, és tisztázzátok az anyagi dolgokat. Ne hagyd magad továbbra is ki zsákmányolni.
2019. dec. 10. 16:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!