Tegyem utcára egy kisgyerekkel? Mennyi az, amennyit el kéne még viseljek?
Egy közeli rokonom hozzám költözött a 11 éves lányával. 2-3 hétről volt szó, ez szeptemberben volt... Mondta, hogy majd ha kicsit összeszedi magát anyagilag, akkor elköltöznek, de azóta sem. Sőt, olyanokra szórja el a pénzt, hogy csak lesek. Pl. most is Bécsbe mentek a lányával a karácsonyi vásárra, előtte a lányának vett új telefont 90 ezerért. Minden nap gyorséttermezés, meg pizzarendelés. Közben a rezsibe egy forintot nem ad bele, pedig minden este 2-szer csurig engedik a kádat, a lámpákat én kapcsolom le mindig mindenhol, a termosztát is 24 fokra van állítva folyton, mert "ők fáznak". Ha veszek valamit magamnak, és esetleg nem eszem meg rögtön, másnapra tuti nyoma sincs.
A lányával folyton veszekszik, olyankor fejhangom ordít, de már a szomszédok is szóltak emiatt (társasház..). Mivel itt laknak, hozzám senki nem jöhet, mert a lánya ott ül közöttünk, és hallgatja a szót. Nem azt mondom, hogy hétpecsétes titkokról beszélünk a barátnőimmel, de a szexuális életünk részleteit nem egy kiskamasz előtt akarnánk megvitatni, vagy a párkapcsolati bajainkat. Hazajövök délután, és az a program, hogy utánuk pakolok, takarítok. Arra nem veszik a fáradtságot, hogy a pizzásdobozokat kidobják a nappaliból, inkább ledobják a kanapé mellé.
Már utaltam rá, hogy jó lenne ha mennének, vagy keresnének mást, ahol laknak, de semmi.
Sajnos #8-nak van igaza, belecsúsztál egy szívességi lakáshasználat szituációba, amiből nem könnyű legálisan kimászni, ha gyerek is érintett.
Én is azt javaslom, hogy keress fel ügyvédet, mielőtt bármit is tennél.
De ha bátor vagy, megkockáztathatod, hogy kirakod őket. És reménykedsz, hogy a rokonod van annyira sötét és/vagy csóró, hogy nem ismeri a jogait, vagy nem fordul ügyvédhez spúrságból, hanem gyorsan keres magának egy új gazdatestet.
Rakd ki őket. Mindig a gyerekkel takarózik mindenki.
Cuccait szedd össze, oszt menjenek lengkésőbb jauár 5-én.
Ha nem szabsz határokat és nem adsz ultimátumot ott maradnak örökre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!