Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kezdek félni h igaza van...

Kezdek félni h igaza van testvéremnek. Lesz nekem valaha gyerekem?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok,kb egy éve h véget ért a a 3,5 éves kapcsolatom. Azóta nincs senkim.

A múltkor a nővérem beszólt h jó lenne már összeszednem valakit,mert a végén sose lesz gyerekem. Ő 24 éves és mikor ennyi idős volt én már megvolt az első gyereke.

Azt boncolgatták anyámmal h ha most összejövök valakivel,jó 3 év mire el döntöm h mi is legyen a kapcsolatunkkal,ki ismerem,stb..Még 2 év míg összeköltözünk,a megfelelő anyagiak előteremtése is évekig tart,és akkor még próbálkozni kell,mert nem biztos h elsőre összejön. És olyanokat mondtak főleg a tesóm h 30 éves kor után már down kóros gyerekem lehet

Nagyom elkeseredtem,de persze nem mutattam. Mondtam h inkább szülők 35 évesen mint h most gyorsan fel kajtassak magamnak egy pasit h aztán neveljem egyedül a gyereket és éljek anyám nyakán. Mert tesóm egyedül neveli a gyereket,és azért is költözött haza mert egyedül nem tudná csinálni.

Én is szeretnék már barátot,de még nem találkoztam olyannal aki megfogott volna,és félek h tényleg nem lesz senkim se :( És kicsúszok a szülés határidőről is.

2010. júl. 19. 17:33
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, hogy ezt mondom, de tesód és anyukád begyöpösödöttek. Nem akarom bántani tesódat, de baromi hosszúéletű lehetett a kapcsolata, ha most egyedül van a babával, szóval biztosan jól átgondolt mindent (neki pedig nehéz dolga lesz a párkereséssel, mert kevés férfi választ párjául olyan nőt, akinek már van gyereke, szóval nem könnyebb a helyzete, mint a tiéd) :/

Ezen kívül nemhogy a genetikát, még a biológiát sem tudják. Ma már annyira megváltozott az emberi szervezet, hogy egy nő még 40 éves korában is képes teljesen egészsége kisbabát szülni. Sőt, fiatal anyukáknál is gyakran előfordul, hogy a baba koraszülötten, vagy v.milyen betegséggel születik.

Különben meg, akkor érdemes gyereket vállalni, mikor az ember készen áll rá testileg és lelkileg is (és lehetőleg anyagilag is) - és ezek nem feltétlen függenek az életkortól.

2010. júl. 19. 20:47
 22/30 anonim ***** válasza:
55%

" Azt boncolgatták anyámmal" na majd elmagyaráznám hogy kit boncolgassanak. Úgy megboncolgatnám őket hogy ihajj.

A tesódnak is arra lett volna esze, hogy 24 évesen még szórakozzon és tanuljon, nemhogy egy takonypócot hoz anyátok nyakára. Gyönyörű mondhatom. 35 felé untig elég szülni. Ki tudod számolni addig mennyi sok rengeteg időd van....

2010. júl. 19. 23:46
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg, lesz gyereked! Nem is egy! :) Fel a fejjel! :)
2010. júl. 30. 15:25
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Előttem már mindent leírtak,csak egy valamit had tegyek hozzá.

Ha 35 évesen szülsz 1:300-hoz az esélyed, hogy a babád down-kóros lesz, vagyis nagyjából 0,3%.

2010. júl. 30. 15:31
 25/30 anonim ***** válasza:
nyugodj meg nem lesz down koros a babad 35 evesen sem. En 35 voltam mikor szultem az elsot, nalam is ugy adodott h ekkora talaltam meg azt az embert akivel bemertem vallalni egy csaladot. nem lett down koros a kislanyom. egy egeszseges eros vidam kislany. igaz a riziko faktor magasabb de nem lesz problema. 21 vagy fiatal elevd az eletet, majd ha 31 leszel raer aggodnod.
2010. júl. 30. 15:35
 26/30 anonim ***** válasza:

Nyugi, nem vagy lekésve semmiről sem. Hidd el, nem mindenki a 20-as évei legelején, tini évei végén találja meg a Nagy Őt! Erről ne feledkezz meg! És még mindig vagyunk a Földön több, mint elegen. Tehát a statisztika is igazolja, hogy anyukád és a tesód, már bocsánat, de baromságokat hordanak össze. Simán ráérsz még 10 év múlva is szülni, ha gondolod, még utána is. A rizikó igazából 35 éves kor után nő rohamosan. Tudom, mert egy rokon 37 évesen vállalta be a második gyerekét, így volt szerencsém végig kísérni egy ilyen idős nő terhességét is. Nála sem volt igazából komolyabb gond, csak több szűrővizsgálatra kellett járnia, a kisfia pedig gyönyörű és egészséges. Szóval, ne aggódj. Nem vagy lekésve semmiről sem. Honnan veszi anyukád és a tesód, hogy a majdani párodnak lesz egyáltalán anyagi gondja? Lehet, hogy az ismerkedésetek után 2-3 évvel már jöhet is a baba! Láttam már ilyet is. :) Ne hallgass rájuk, nem késtél le semmit. Lesz babád, ne kapkodj emiatt! Kívánom a legjobbakat!

Egy szintén 21 éves lány!

2010. júl. 30. 16:06
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Ne hülyéskedj már, én 24 vagyok, jelenleg van a 2. komoly kapcsolatom, de így is van egy érzésem, nem a mostani barátom lesz az a férfi, akinek gyereket szülök. abszolút nem érzem magam lemaradva semmiről, amúgy is csak 30 körül akarok én is gyereket. én még csak most lépek ki a nagybetűs életbe, most lesz diplomám, még csak most nyílik számomra a világ. minek nekem gyerek?

21 évesen én buliztam, pasiztam, kutattam az egyetemen, szervezetem a HÖK-ös bulikat, diákmelóztam és szerintem ez a normális ennyi idősen.

2010. júl. 30. 16:13
 28/30 anonim ***** válasza:

A mai világban már szerintem az a rossz ha valaki olyan korán szül. Te tanulsz még,vagy hogy élsz? Én például most 17 éves vagyok. Év vesztes vagyok,és nulladikba is jártam,így 2 hét híján 20 éves leszek mire egyáltalán leérettségizek,így 21 évesen biztos nem azon fogok gondolkodni,hogy kéne már a baba,szeretnék majd még diplomát,nagyjából biztos hátteret,kicsit dolgozni,és majd csak utána. A nővérednek nem csak véletlenül csúszott be a baba 21 évesen?

Szóval én nem félnék a helyedben hogy nem fog összejönni. :) Ne görcsölj rajta,nekem apukám mondja mindig,hogy minden embernek akad párja,csak nem szabad keresni,vagyis szándékosan keresni. Lazulj,éld az életed,majd hirtelen jön valaki. :)

2010. júl. 30. 16:30
 29/30 anonim ***** válasza:
51%
Ugyanígy vagyok én is. Azzal a különbséggel, hogy engem csak a hátam mögött piszkálnak ezzel, de amúgy már engem is foglalkoztat, hogy lesz-e...
2010. júl. 30. 17:26
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Én 31 évesen találkoztam a férjemmel. 2,5 hónap múlva már együtt laktunk. Most vagyok 33, idén házasodtunk, de 1-2 évig még biztosan nem lesz gyerek.

Igaz, hogy idősebb korban nagyobb a kockázat, de lehet szűrni a betegségeket. Szülni pedig 40 évesen is lehet, bár kétségtelenül jobb korábban.

Ha 10 gyereket akarsz, tényleg bele kell húznod, ha egyet vagy kettőt, még nem késtél le semmiről.

Inkább várd meg az igazit, minthogy pár év múlva elváljatok, és ottmaradj egy-két babával. Az én osztálytársaim, akik a húszas éveik elején házasodtak, most válnak. Nem irigylem őket.

2010. júl. 30. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!