A szülő adósságát a gyermek örökli?
Figyelt kérdés
Az apámat nem láttam 12 éves korom óta. Mesélték, hogy eléggé le van csúszva. Ha meghal és én vagyok a legközelebbi hozzátartozója, akkor el kell temettetnem és az adósságai is rám szállnak? Csúnya dolog már alapjáraton a kérdés, viszont senkinek nem kívánom azt, amit nekem gyermekként át kellett élnem. Semmit sem érdemel tőlem, főleg nem azt, amit a gyermekemnek szeretnék félre tenni a napi robotból.2019. nov. 25. 15:00
1/14 anonim válasza:
Csak adósságot nem örököl.
Vissza kell utasítani az örökséget és akkor semmit sem örököl.
2/14 anonim válasza:
Én is úgy tudom, le lehet mondani az örökségről akár pozitív akár negatív.
3/14 anonim válasza:
Egyszerűen lemondasz az örökségről, akkor nem örökölsz semmit. A temetést nem tudom, de szerintem ebben az esetben el tudod kerülni, hogy ki kelljen fizetned.
4/14 anonim válasza:
Jól mondják, le kell mondanod az örökségről.
5/14 anonim válasza:
Nálunk volt ilyen helyzet mikor apám meghalt, lecsúszott alkesz volt, a hagyatéki tárgyalásnál mindannyian (a 4 gyerek) lemondtunk az örökségről, ami így anyámra szállt. (Jelen helyzetben örökség=hatalmas halom tartozás és semmi egyéb, szóval ahol csak tudjuk segítjük anyánkat.)
6/14 anonim válasza:
#5 Ja, mert annyi eszetek már nem volt, hogy ô is lemondjon róla....
7/14 anonim válasza:
# együtt vették fel a hiteleket vagy kezességet vállalt? Mert máskülönben én sem értem miért nem mondott le ő is.
8/14 anonim válasza:
#5 együtt vették fel a hiteleket vagy kezességet vállalt? Mert máskülönben én sem értem miért nem mondott le ő is.
9/14 A kérdező kommentje:
Az anyámmal nincs már semmiféle kapcsolata, tehát gyerekkoromban elváltak, anyám újra házasodott, közös hitel és kezesség nincs.
2019. nov. 25. 15:56
10/14 anonim válasza:
5 vagyok.
Nem tehette meg hogy lemond róla.
Na nem mintha közötök lenne hozzá, nem én vagyok a kérdező...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!