Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A gyerek örökli a szülők...

A gyerek örökli a szülők adósságát?

Figyelt kérdés

2015. jún. 16. 20:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
7%
Igen :( A gyerekeid rabok lesznek egész életen át.
2015. jún. 16. 20:14
 2/19 anonim ***** válasza:
69%
A gyerek nem, már igy hogy gyerek. Ha már felnőtt az öröksége lehet adósság is, de nyilatkozhat hogy lemond az örökségről.
2015. jún. 16. 20:19
 3/19 anonim ***** válasza:
98%

Visszautasíthatja az örökséget, de akkor tényleg nem kap semmit.

Olyan nincs, hogy kérem a kocsit meg az aranynyakláncot, de az adóssággal terhelt házat nem.

2015. jún. 16. 20:20
 4/19 anonim ***** válasza:
9%
ha a faterom meghal akkor igen, elég nagy adósságot fogok kapni...
2015. jún. 16. 20:22
 5/19 anonim ***** válasza:
72%

Örökli. Akkor is, ha kiskorú.

Más kérdés, hogy vissza lehet utasítani az örökséget. Persze ezt inkább csak akkor éri meg, ha az adósság több, mint az örökölt pozitív vagyon, mert csak egyben jár a csomag, nem lehet belőle mazsolázni, hogy a házat kérem, a hitelt nem.

Kiskorú esetén pedig a gyámhivatalt is be kell vonni, de ha reális a dolog, és nem más általi nyerészkedés a cél a lemondással, akkor engedélyezik.

2015. jún. 16. 20:26
 6/19 anonim válasza:
100%
Az igazság az,hogy pár éve módosult az erről rendelkező jogszabály. Az örökölt adósság nem lehet nagyobb mint az anyagi javak. Ha tehát örökölsz 5 millió értékű javakat és 8 millió adósságot akkor a végeredmény nem mínusz 3 millió lesz hanem 0
2015. jún. 16. 20:31
 7/19 anonim ***** válasza:
21%
#5 13 éves vagyok, apám felvesz cofidis hitelt amit nem fizet engem meg kergetnek érte? Hogy örökölném már meg, na ne viccelj már. Ha aláirtam apámnak egy kezességet, akkor kergethetnek, de ennek feltétele, hogy nagykorú legyek.
2015. jún. 16. 20:37
 8/19 Shai-Hulud ***** válasza:
75%

@r3d4me

El vagy tévedve, az a helyes válasz, amit fentebb adtak.

Ha apád felvesz hitelt, amit nem fizet, akkor AMENNYIBEN ÖRÖKÖLSZ (vagyis apád meghal), akkor az örökségedből bizony levonják apád tartozását. Ha a tartozás nagyobb, mint a vagyon, akkor sajnos nem kapsz semmit - igaz, a tartozás is megszűnik.

2015. jún. 16. 20:52
 9/19 anonim ***** válasza:
80%

#r3d4me:

Félreérted a dolgot, csak akkor "nyered" meg a sarát, ha meghal és a hagyatéki jegyzőkönyvben szerepel az adósság, amíg él az ő sara!

2015. jún. 16. 20:54
 10/19 anonim ***** válasza:
60%

De az nem az én pénzem, az apám pénze, ingatlana, ingosága. Nekem annyi az örökségem amennyi egyenlege apámnak maradt. De az az övé, nem az enyém, ezért is tud engem örököltetni, mert ha nem az övé lenne akkor ő nem dönthetne róla.

Mi van ha negativ az egyenleg? Nem fogadom el. Mi van ha negativ az egyenleg és az örökös kiskorú? A gyámhivatal nem fogadja el a gyermek védelmében.

Örükölhet gyermek adósságot? A válasz: nem.

2015. jún. 16. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!