A férjem nem fogadja el az elöző kapcsolatomból született fiamat?!
Annyi lenne az egész törtenet,hogy.amikor.megismerkedtem a.mostani ferjemmel,akkor nekem mar.volt.egy fiam.
Ezt mar az elején meg.is.mondtam.neki,hogy van rgy gyerekem,tehát ha szeretne tölem valamit,akkor a gyerekemmel együtt kell elfogadjon.
De amióta.megszületett az első kozos gyerekünk,azóta eszre vettem,hogy a.fiamat állandóan szavakkal piszkálja. Pl ha a gyerek mondja hogy éhes,akkor úgy válaszol neki,hogy arra még várhatsz...
Vagy ha.fürdik a.fiam akkor mondogatja neki hogy.igyekezzen,ne hasznalja el az egész vizet. Es.sajnos ki vetelezik a fiammal. Még sok ilyen példát tudnék mondani,majd ha eszembe jut leírom. Nos,miért viselkedik így a ferjem,ha mar a kapcsolatunk elején tisztaban volt vele,hogy en nevelem.a.fiamat,es ha.én kellek neki akkor a fiamat.is el kell.fogadnia? Nekem ez már borzasztóan kelemetlen! Ra adasul a.fiam még csak 3éves. Esetleg valami tanács? Hogyan beszéljek erről a férjemmel?
Elore is koszonom a válaszokat!
Azt gondolom, hogy kicsi az esélye annak, hogy ez az ember valaha is elfogadja majd a "más gyerekét" - persze meg lehet próbálni szembesìteni azzal, amit csinál.
Valószínűleg mentségeket és kifogásokat fog magának keresni, és bagatellizálja majd a szavait, tetteit, amiket "csak te fújsz fel".
A családterápia vagy a pszichológussal (párterapeutával?) való konzultáció is szóbajöhet HA belátja, hogy VAN probléma, és elfogadja, hogy ebben segítseget kértek. Ellenkező esetben el sem megy az ülésekre és végig tagadásban lesz, ellenállást mutat.
Nehéz előre megtippelni, ki az, aki valóban el tudja fogadni a másik gyerekét, és ki az, aki csak mondja, majd lehull az álarc, ha lesz sajátja is.
Saját (gyerekként átélt) rossz tapasztalataim miatt nem is akarok párt keresni, inkább kettesben élek a fiammal. Ez sem a legjobb megoldás, mert egy valóban korrekt, normális társsal mellettem az ő élete is kerekebb lenne: látna férfi mintát, méghozzá jót - és tudom, hogy örömmel fogadná azt, akin érzi, hogy őt is kedveli, elfogadja.
Én nem vagyok ahhoz elég bátor, hogy ezt a kockázatot vállaljam.
Jé, ez tényleg 2 éves kérdés!?:)
Ezek szerint van aktualitása, ha kiemelték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!