Továbbra is tisztelettel és szeretettel lennétek a férjetek iránt, vagy kezdenétek a szeretet helyébe enyhébb gyülöletet érezni?
1.soha nem állt ki a családja mellett.
2.lealáz bennünket engem és a gyerekeit.
3.mindenkinek megfelel csak,hogy szeressék.
4.naiv a felfogása és azt szeretné,ha én és a gyerekeim is ugy táncolna,ahogyan vele csinálják.
5;Mindenkit megsajnál csak a családja nem érdekli.
6.Nem lehet vele megbeszélni semmit sem.
7.Mindig csak megy a feje után,ha jó rossz,
8.A hibáit egyáltalán nem ismeri be.
9.Mindenben engem hibáztat.
10.Allandóan kritizál,pedig nyomomba sem léphet.
11.A testvérei irányitása alatt van.
12.Nagyon befolyásolható ember.
13.Ami vele történik az életben azt rajtam vezeti le.
14.Nem tud nemet mondani, pedig alaposan kihasználják.
15.Minden nõvel flörtöl,csak nõ kinézete legyen.
16.Magának mindent megenged a másiknak semmit sem.
17.Féltékeny,önbizalomhiányos,legszivesebben kalitkába zárna,de magának mindent megenged.
18.bosszuálló
19.Ha sérelmeimet, igazamat védem,akkor hangosan lehurrog,hogy a szomszéd is hallja.
20.Neki van mindenben igaza.
21.A gyerekeimet is igyekszik ellenem nevelni,attól függetlenül,hogy lealázza õket.
22.stb.
Kérdező: A 11 és a 12 átfed, stb., de olyan 11 elem van a listán, ami konkrétan a családdal szembeni hiba. Egy párterápiának neki kellene futni a "mindent megpróbáltam" jegyében, de nem ésszerű elvárás, hogy ez a kapcsolat javítható ekkora hátizsák esetén. Elvált szülők gyerekeként mondom: A gyerekeknek jobb lesz egy db időben és érzelmileg csak 80%-ban elérhető szülő, mint 2 db 50%-os szülő.
Az anyagi jólét bizonyos csökkenése is elfogadható a megnyert nyugalom érdekében.
De előtte tisztázni kell, hogy a gyerekek hogyan érzik magukat ebben a helyzetben?
Mivel aláz le benneteket?
Téged?
És a gyerekeket? Rájuk szól, ha valamit rosszul csinálnak?
Anyám is folyton listákat gyártott (képletesen) holott apánk kivételesen jó apa és nagyon rendes, tisztességes ember volt.
Így néznek ki a megalapozatlan érzelmekre összecsapott házasságok.
1.soha nem állt ki a családja mellett.
2.lealáz bennünket engem és a gyerekeit.
Eddig olvastam. Innentől a gyerekek miatt sem maradnék vele. Sőt! Pont a gyerekek miatt válnék el. Ha a gyerekeit folyamatosan alázza, abból mégis mi jó származik a gyerekeknek? Lelki sérültek lesznek. De jó nekik.
Apám is ilyen volt. Előadta a szegény szerencsétlent, ha épp az kellett, amúgy meg akkor volt jó, ha minden úgy ment, ahogy ő fütyült. Ha valaki - anyánk - nem ugrott úgy, akkor ment az érzelmi zsarolás, alázás, verbális agresszió.
A gyerek nem hülye. Én 6 voltam, bátyám 10, mikor anyu úgy döntött, nem tűr tovább. Mindhármunknak nagyon jót tett vele, sokkal korábban meg kellett volna lépni. Ez az agyereknekapakell felfogás a gyerek oldaláról mondom, hogy hülyeség. A gyerek is szenved ám, csak maximum nincs eszköze kifejezni. Nem az a a pasi kell a gyereknek, aki összehozta, hanem az a szeretet, elfogadás, biztonságérzet, amit az apjának biztosítani kellene.
Ezt a listát a férjednek is mutasd meg.
Viszont az Ő listáját olvasd el.
Olyan valószínűleg nincs, hogy mindenben csak a másik a hibás.
Nekem erről az jut eszembe, hogy nárcisztikus személyiségzavarral küzdők is pontosan így írnák le a dolgokat, mint a kérdező.
Nagyon érdekes hogy a férj a senkiházi szemétláda de a feleség a megtestesült mintapélda, még csak utalás sincs rá hogy beismerné hogy ő bármiben is hibázott volna.
Szóval azt akarod mondani hogy egy ilyen utolsó önbizalomhiányos, befolyásolható embert, akit mindenki ki tud használni, éppen TE NEM?
Nagyon régen elváltam volna már tõle,ha nem külföldön élnék vele.
Többször próbálkoztam már leirni, hogy mi az amivel fájdalmat okoz nekünk, példákat megmutatni neki, semmi sem hat rá,mert nyeregben érzi magát.
En mindent megtettem, hogy családias jó házasságunk legyen.De azt is tudtam,hogy rosszul választottam nem hozzám való,de kiharcolta sirással hogy sajnáljam,ameddig otthon éltünk.Két napnál tovább nem birja ki,hogy ne kötekedjen, ne piszkálódjon, utána ha megvédem magamat lehord mindennek.Nagyon csunya szája van.
Ez van, mentem valamikor a fejem után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!