Valaki el tudná nekem magyarázni hogyan kell szeretettel harcolni a gonoszság ellen?
Sokszor ezt olvasom, de nem látom értelmét.Hogyan tudsz te szeretettel küzdeni a gonosz emberek ellen?Szerintem sehogy.Oké hogy ez egy nagyon szépen hangzó közhely, csak nem megvalósítható.A bankárok, politikusok, tömeggyilkosok, diktátorok, terroristák ellen hogyan tudsz küzdeni a szeretettel?Odamész és átöleled a terroristát?Vagy odamész a politikushoz és belemondod a pofájába hogy "szeretlek"?Ő attól még ugyanúgy utálni fog téged és ki akar fosztani, ki akar nyírni.A gonosz ember nem fog megváltozni attól hogy látja hogy valaki szereti, magasról lesz@rja.
Hol tartana ma a világ, ha azt mondták volna a szövetséges hatalmak, hogy szeressük Hitlert, mert úgy a jó?Mindenki tudja.Hogyan lehet küzdeni az ISIS ellen a szeretet erejével?Az ISIS azért gyengült meg mert Putyinnak volt rá akarata és szétbombázta őket a pitsába.A szeretet nem változtatja át a gonosz embert jó emberré, hanem hidegen hagyja és nincs rá hatással, tehát hatástalan.
Ha valaki el tudná magyarázni hogy hogyan lehet ezt technikailag kivitelezni, mi ennek a módja, azt nagyon megköszönném!!
A Putyin dologba belekötnék,túl sok volt a ,,járulékos veszteség'' Szíriában hogy azt mond hogy Putyin csak az ISIS miatt járt ott...
Egyébként a kérdésedre a válasz : jön egy gyilkos aki megerőszakolja és meggyilkolja a szerelmedet,te megöleled,ő meggyónja,leüli a börtönbüntetését,meghal majd elnyeri az örök életet a mennyországban.
"Aki kardot ragad, kard által vész el" - mondta Jézus.
"Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, az Igaz a nem igazakért, hogy Istenhez vezessen minket, miután halálra adatott test szerint, de megeleveníttetett Lélek szerint." 1Péter 1:18
A legnagyobb szeretet az, ha szenvedünk a gonoszokért. Ennek van a legnagyobb Istenhez térítő hatása. Magam is sok bűnben voltam, de amikor hallottam Jézus kereszthaláláról, hogy milyen brutális szenvedésen kellet keresztülmennie, teljes szívvel elkezdtem keresni Istent. A szeretetről való beszéd nem győzött volna meg. Persze ide eljutni, hogy valaki önként vállalja akár a halált is a gonoszok megtérítése érdekében, az egy hosszú út lehet.
Most már értem, ahogy így leírtad, csakhogy ez ilyen formában nem sokat történik, ugyanis ez csak egyetlen helyzet, amire tényleg ráhúzható, de a legtöbb esetben a megnyomorított, tönkretett, kisemmizett emberek soha az életben nem fognak találkozni azokkal a gonosz emberekkel, akik az ő nyomorúságukat okozták.S az ő szeretetük párszáz km távolságból az égvilágon semmit nem változtat a gonosz emberek hozzáállásán, indítékain.
A Putyinos dologhoz csak annyit, sajnálatos dolog hogy meghaltak mások is a bombázásban, de én az amerika által felfegyverzett "szabaságharcosokat" nem nevezném járulékos veszteségnek.
Ha civilek is haltak meg, akkor csak a mondatom első fele érvényes, a második az nem.
6:Bárcsak így lenne, de sajnos ez nem működik, mégpedig azért nem mert a bántalmazók nagy része sosem áll le.
Pl.Az iskolai bántalmazók éveken keresztül bántalmazzák a gyengébbeket és hiába nem állnak bosszút, ők akkor is folytatják.Tehát ez a "ne foglalkozz vele, majd úgyis abbahagyják" duma ez egy halom sz*r, mert nem hagyják abba.A legtöbb esetben, viszont ha jól pofán vannak verve egy olyan ember által akitől félnek, akkor abbahagyják.Ez az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!