Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghalt az osztálytársam...

Meghalt az osztálytársam anyukája és meghívtaka temetésre. Hogyan tudnám finoman visszautasítani?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék elmenni,mert nem is ismertem az anyukáját,meg a lánnyal se vagyok olyan jóban,nem érzem oda illőnnek h elmenjek.
2010. júl. 15. 12:56
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
35%

Nekem akárki írná ezt akivel csak helló a viszonyom, hát el tudnék menni, mert az az egy óra az életemből nem öl meg és lehet nem maradnék végig, de elmennék.

Ő biztos nem fog emlékezni rá ki lesz ott, de te emlékezni fogsz rá, hogy nem voltál ott! Ha a lelkiismereted ezt engedi ne menj, ha problémát okoz, menj el!

2010. júl. 15. 15:12
 22/70 anonim ***** válasza:
23%
Meghívtak, ezért illik elmenni. Még ha nem is voltál jóban az elhunyttal, tiszteld meg az emlékét azzal, hogy utolsó útjára elkíséred.
2010. júl. 15. 21:05
 23/70 anonim válasza:
18%

szentem ha nem akarod megbántani és nem akarod hogy pikkeljen rád akkor menj el !!!

am mié nem akarsz elmenni ha hívott??

2010. júl. 18. 11:52
 24/70 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék elmenni,mert nem is ismertem az anyukáját,meg a lánnyal se vagyok olyan jóban,nem érzem oda illőnnek h elmenjek.

A lánnyal helo kapcsolatban vagyok,reggel mikor bemegyünk a terembe és épp egymással szembe vagyunk egy helo-t mondunk egymásnak és ennyi. Van amikor annyit se.

ha még suli lenne biztos h "kötelező" lenne osztályszinten elmenni,de most nyár van,és én nenm akarok elmenni. kedden lesz a temetés,és még ma akarok irni neki vmit h nem megyek,de vmi jó kifogás kell

2010. júl. 18. 11:58
 25/70 anonim ***** válasza:
74%

Nem kell kifogás.. mondd el egyenesen, hogy nem érzed magad odaillőnek, kényelmetlenül éreznéd magad, ennyi.

Ha végül elmész, akkor ne illendőségből menj el, mint itt sokan írták.. utálom ezt a szót, hogy "illik".

2010. júl. 18. 12:11
 26/70 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem menj el! Én sem mentem el egyik olyan ismerősöm temetésére aki egész kicsi korom óta segített. Mondjuk elköltöztem azóta és 160 km-s távolságra vagyok a helytől ahol akkor laktam és a temetés helyszíne, de akkor is rossz, hogy nem voltam ott. Szerintem ha nem mész el a lelkiismereted biztos egy ideig furkálni fog. :-(((
2010. júl. 18. 12:12
 27/70 A kérdező kommentje:

Én még azt se tudom h mi a neve a csaj anyjának. Csak az ujságból tudom. Ennyire nem vagyunk jó viszonyba.

Lehet h kibírnék egy órát amig ott vagyok,de nekem ehez semmi kedvem. Tök úgy érzem mintha kinéznék az újságból egy nevet és annak a temetésére elmennék. Vadidegenek temetésére meg nem mászkál az ember nem?

2010. júl. 18. 12:18
 28/70 anonim ***** válasza:
33%

jelenj meg, hogy lássák hogy ott voltál, utána el is mehetsz nem kell kivárnod a végét... :-I

gontolom már részvétet nyilvnítottál vagy azt lehet a temetés elején amikor találkoztok..,..

2010. júl. 18. 12:39
 29/70 A kérdező kommentje:
iwiwen mikor halottam mi történt akkor irtam neki h halottam mi történt,nagyon sajnálom,részvétem. erre irta vissza h köszi,várlak a temetésre
2010. júl. 18. 12:41
 30/70 anonim ***** válasza:
59%

Már miért kellene elmenned? Főleg, ha nem ismerted? Mondd meg az osztálytársadnak, hogy nem szeretnél elmenni, mert nem érted úgy, hogy ott a helyed. Nekem is halt már meg osztálytársam szülője, mi is csak köszöntünk egymásnak, még jó hogy nem hívott meg engem. Hívja meg azokat, akikkel jóban van. Persze részvétet nyilvánítottam, de nem fogok oda elmenni, ahol senkit nem ismerek, és még az osztálytársammal sem vagyok jóban, csak KÖSZÖNŐVISZONYBAN!

Mit nem értetek ezen meg?

Ja, és utálom a temetéseket, k.urvára rosszul vagyok tőlük, (elég volt apámat eltemetni), nem vadidegenek temetésére fogok járni szabadidőmben.

Nyugodtan pontozzatok le!

2010. júl. 18. 13:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!