Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghalt az osztálytársam...

Meghalt az osztálytársam anyukája és meghívtaka temetésre. Hogyan tudnám finoman visszautasítani?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék elmenni,mert nem is ismertem az anyukáját,meg a lánnyal se vagyok olyan jóban,nem érzem oda illőnnek h elmenjek.
2010. júl. 15. 12:56
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem akkor is menj el. Nekem apukám halt meg, új középsuli elején, osztálytársaim még alig ismertek, és maguktól eljöttek olyanok is, akikkel csak köszöntünk egymásnak, és hidd el, jól esett. Nem kell vinned semmit, max. 1 szál virágot, de gondolom más osztálytársad is elhívta ha téged is...
2010. júl. 15. 13:11
 12/70 anonim ***** válasza:
46%
Már ne is haragudj, de én nagyon szégyellném magam a helyedben meg a szüleid helyében is. Igenis illik ott lenni, még ha nem is állok valami közel egymáshoz a lánnyal. Nekem is nem egy oszt.társam szülője halt meg, akiket nem is ismertem, de egyértelmű volt, hogy a temetésen megjelentem. Szégyelld magad, hogy legalább annyit nem tudsz megtenni egy társadért, hogy egy háromnegyed órás temetésre elmenj...
2010. júl. 15. 13:12
 13/70 anonim ***** válasza:
94%

Amikor apukám meghalt, mi senkit sem hívtunk meg, mert szerintünk aki akart az eljött. Így is több mint százan jöttek,mert életében mindenkivel jóban volt. Meg akkor nem azzal törődtünk hogy kinek nincs még ,,meghívója,,.

Szerintem ha nem mész el, nem fog feltűnni senkinek. Én sem emlékszek arra hogy kik voltak aki odajöttek részvétet nyilvánítani, valahogy nem ott járt az agyam.:(

Szóval ha nem ismerted, akkor nem kötelező elmenni.

2010. júl. 15. 13:13
 14/70 anonim ***** válasza:
80%
Maximum két órát csak kibírsz. Ha ő szeretné, hogy ott legyél, tedd meg, nem illik visszautasítani, másrészt ha ő mondta, akkor tuti számítasz neki. Max nem mer feléd nyitni. Menj el, jót fog tenni a lelkének, ha tudja, hogy rád tényleg számíthat :)
2010. júl. 15. 13:14
 15/70 anonim ***** válasza:
47%

Ha nagyon nem akarsz elmenni, akkor mond azt a lánynak, hogy nem érsz rá ,mert pont akkor utaztok nyaralni.

De én a helyedben elmennék.

2010. júl. 15. 13:22
 16/70 anonim ***** válasza:
77%

Nos, kicsit szembeszállnék a nép eddigi hangjával, akár azon az áron is, hogy kihívom magam ellen a haragját...

Ha nem akarsz, ne menj el! Ez a Te döntésed, a Te felelősséged, Te vállalod a lehetséges következményeit is. Senkinek (nekem sem) tartozol számadással arról, hogy miért nem akarsz elmenni.

Én úgy érzem, ha hívtak, akkor annak oka lehet, még ha Te nem is tudsz róla, és ha tehetném, én talán elmennék. Nem azért, mert ismertem az elhunytat vagy sem, hanem mert hívtak, és nekem a temetés nem annyira a halottról, mint az itt maradt élőkről szól. Akiknek elkél ilyenkor a támogatás. Nem tudom, kiket hívtak, kiktől remélik ezt, de minden támogatás jól jöhet ilyenkor. Akár a tied is. Ha jó szívvel tudod adni.

Viszont ha rosszul érzed magad a dologtól, akkor annak is meg lehet a maga oka, amire én nem látok rá innen. Akkor tényleg jobb, ha nem mész el. Ezt mindenképpen megbeszélném azzal aki hívott. Az is előfordulhat, hogy ő tud mondani olyat, amitől mégis elmész majd. Ha csendben nem mész el, az szerintem nem jó megoldás. Én elmondanám a kétségeimet személyesen, és ha nem oszlanak el, akkor lemondanám azzal, hogy nem érzem odaillőnek magamat eléggé. Ennél több és jobb "kifogás" nem kell szerintem.

2010. júl. 15. 13:22
 17/70 anonim ***** válasza:
19%

Húú hát nehéz cipőben vagy.Mikor kezdődik? Mert lehet be tutsz egy progit szervezni!!

Tudom hogy nem lenne szép dolog de ahogy látom azt szeretné hogy mi is a döntése mellé áljunk.

Szóval ha nem akarsz nem mész de tényleg nagyon bunkó viselkedés lesz. :(

2010. júl. 15. 13:30
 18/70 anonim ***** válasza:
62%

"mikor kezdődik? mert lehet betudsz egy progit szervezni..." Uramisten.

Ha nem jelentett neked semmit a csaj, akkor közömbös fejjel ott tudsz állni 2 órát.

B@zdmeg komolyan.

2010. júl. 15. 13:34
 19/70 anonim ***** válasza:
78%

"Nem állunk olyan közel egymáshoz,és az anyukáját sem ismertem"

Ez a mondat a lényeg!

2010. júl. 15. 13:48
 20/70 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem ez nem kedv kérdése! Ha nem is ismerted az anyukáját, akkor is ennyi tiszteletet megadhatsz az osztálytársadnak.
2010. júl. 15. 13:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!