Hímsoviniszta vagyok, mert úgy gondolom az anyának a gyerekével kéne törődni, nem a munka nyűgét a gyereken kitölteni?
Van ingatlanom és ennyi a tényleges fenntartása.
A karbantartáshoz meg elég a megtakírított pénz.
Napi 1000 forint kajára elégséges fejenként.
Mi a problémád a leírtakkal?
Gyermek ruháztatása szinte teljesen megoldott régi kinőtt ruhákból.
Hűb+...
Aha. Kinőtt ruhákhoz kell egy nagyobb gyerek, nem?
"otthon lévő anyuka bölcsi után elmegy a westendbe a szabadnapos barátnőjével szépítkezni és vásárolni"
Ennek a kiadásai mintha hiányoztak volna abból a kalkulációból, amire azt a kijelentést alapoztad, miszerint egy családnak elég havi 260 ezer Ft bevétel. xD
És rengeteg egyéb alapvető szükségletre fordítandó összeg is hiányzott, - még akkor is, ha csak egy gyerekes családról van szó - amiből az nem derül ki, hogy hímsoviniszta vagy-e vagy sem, az viszont szerintem látszik, hogy 23 évesen nincs meg a realitásérzéked és élettapasztalatod annak a megítéléséhez, hogy mennyiből él meg úgy egy 1-2 gyermekes család, hogy az ne a nyomor szintje felett egy kicsivel legyen.
Van kedved elgondolkozni azon, hogy mi minden rendszeres, illetve alkalmilag felmerülő kiadást hagytál ki a # 18-ben leírt kalkulációdból?
Nem ez volt a kérdés, privátban meghallgatlak!
A kikapcsolódás és megtakarítás, amit nem részleteztem magában foglalja a szükségeseket, normál keretek között.
Fastfashion üzletekben, korrekt kozmetikai árakon.
"Elmondanám neked az öcsém, aki most öt éves az én baba ruháimat hordta kezdetektől fogva, a keresztlányom 7 és a nővérem kisbaba ruháit hordta!"
Egyrészt nincs mindenkinek olyan családtagja, akitől elfogadható állapotú babaruhákat kaphatna.
Másrészt nem csak baba korukig van szükségük ruhára (évente kinőtt cipőkről nem beszélve).
Azért megnézném azt a beszélgetést, amikor a kiskamasz lányodnak, - akinek az osztálytársai divatos, vagy legalább viszonylag szép, jó állapotú ruhákban járnak, - megpróbálod elmagyarázni, hogy neki jók lesz a nővéred 25-30 éve kinőtt blúzai, szoknyái és melltartói, és ha ő ezt vér cikinek érzi, akkor az ő felfogásával van a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!