Aki egyetemet (msc/ma) diplomát csinált, hány évesen kezdte el 100%-osan eltartani magát?
Végzettséget (vagy legalább a területet) is írjátok le kérlek, illetve azt, hogy kaptatok-e lakást/autót, vagy albérletet fizettetek magatoknak? Illetve az életkorotokat is. Köszönöm!
Most csinálom a diplomámat, és szeretném tudni, hogy mi az "átlagos", ki mikor kezdte el a "saját életét", és hogy hol vagyok én ehhez képest :D
Én 20 évesen költöztem el otthonról akkor diplomáztam BAn, aztán rá 1 évre ahogy megszereztem elmentem MAra mellette rengeteget dolgoztam , csúsztatnom is kellett, hogy minden stabil legyen.
24 évesen megkaptam az MAt.
Szóval 20 éves koromtól vagyok öneltartó, nem kaptam sem lkást, sem kocsit, egy lepukkant albérletben kezdtem :)
25 évesen végeztem az MSC-vel. Gépészmérnökként (géptervező). Előtte szülők segítettek havi 60.000 ft-tal. Mikor végeztem a sulival, 2 hét múlva lett főállásom, de hozzá tartozik, hogy annál a cégnél korábban 1 évet dolgoztam már gyakornokként, így azért jóval könnyebb volt folytatni főállásban.
Szüleimnek mondtam, hogy mivel egyetem alatt támogattak, így majd az autót, meg a lakást intézem magamnak. Maximum tegyék félre a pénzt, aztán ha úgy lesz majd adnak kölcsön a hitelbe törleszteni, ha nem, akkor meg nyaralják el. (Suli alatt a költségvetésem 70%-át a szüleim állták. 3 nyarat dolgoztam végig, meg utolsó egyetemi évemben dolgoztam gyakornokként, de a keresett pénz nem sokra volt összességében elég). Jelenleg, 29 évesen, albérletben élek pár haverommal együtt, így azért lehet több pénzt spórolni, mintha külön laknék. Terv szerint még 3 évig így megy, aztán addig meglesz kb 25% önrésze a saját lakásnak (ha addig nem emelkednek még sokat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!