Felvenned így a férjed nevét?
Figyelt kérdés
A vőlegényem vezetékneve Váradi az enyém László, amit sose kedveltem. Szeretném kötőjellel felvenni a nevét de nagyon hülyén hangzana: Váradi-László Zsuzsanna. Már a Váradi László egy név... aztán meg jön a keresztnevem...A né verzió nem tetszik, viszont szívesen lennék Váradi Zsuzsanna pl..szerintetek milyen ötlet? Nagyon fura? Annyira nem megszokott tudom...vélemények? Köszönöm előre is :)2019. aug. 16. 09:16
31/36 anonim válasza:
Dehogy fura, akkor már ezek közül a Várasi Zsuzsanna a legjobb szerintem.
Több nőt is ismerek, aki így vette fel a férje nevét, nincs ebben semmi.
32/36 anonim válasza:
Magyarországon ilyen ritka és furcsa lenne férj nevét felvenni?
33/36 anonim válasza:
Miért ne vehetnéd fel? A László bármelyik vezetéknévvel egy teljes nevet eredményezne, mert az egy keresztnév. Ha viszont nem szereted a vezetéknevedet, lehetsz Váradi Zsuzsanna. Ráadásul legtöbb európai országban ilyen formában megy a névváltozás, ha egy nő férjhez megy.
34/36 anonim válasza:
Pedig igen, idegenek, ha feltetelezik valakirol, hogy ferje es csaladja van, akkor erezhetoen komolyabban veszik, rengetegszer tapasztalom ezt.
Plusz hany olyan ferfit ismerek, aki azert (is) hazasodott meg, mert az o poziciojaban ez jobban mutat... Rengeteget.
Egyebkent a kerdesre válaszolva: Varadi Zsuzsanna, de szerintem a Laszlo-Varadi is jol cseng.
35/36 anonim válasza:
A László-Váradi Zs. Nekem is nagyon tetszik, szerintem ez lehet a legjobb megoldás.
36/36 anonim válasza:
Én nem értem, hogy ha nem szereted a vezetéknevedet, akkor minek akarsz kötőjeles házas nevet? A Váradi Zsuzsanna nagyon is jó, a Váradi- László vezetéknévvel nagyon hosszú lenne, és ahogy írtad, az már egy név eleve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!