Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felvenned így a férjed nevét?

Felvenned így a férjed nevét?

Figyelt kérdés
A vőlegényem vezetékneve Váradi az enyém László, amit sose kedveltem. Szeretném kötőjellel felvenni a nevét de nagyon hülyén hangzana: Váradi-László Zsuzsanna. Már a Váradi László egy név... aztán meg jön a keresztnevem...A né verzió nem tetszik, viszont szívesen lennék Váradi Zsuzsanna pl..szerintetek milyen ötlet? Nagyon fura? Annyira nem megszokott tudom...vélemények? Köszönöm előre is :)
2019. aug. 16. 09:16
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
93%
Persze, hogy felvennem! Szerintem egyalatalan nem hangzik rosszul. Nekem tetszik.
2019. aug. 16. 09:22
 2/36 anonim ***** válasza:
44%

Azért felnőtt nőként, aki raadasul házasodni készül lehetnél annyira önálló, hogy eldontsd, mit akarsz.

Épeszű embernek a Váradi-László esetén ha egy nőt lát egyértelmű, hogy ez egy kettős vezetéknév, nem pedig egy teljes szemelynev. Szemelyszerint nekem a kötőjeles megoldás nem tetszik. A Váradi Zsuzsanna mitől lenne fura vagy nem megszokott? Semmi különleges nincs benne, sima hétköznapi név, több mint 30 találat van rá a Facebookon is

2019. aug. 16. 09:24
 3/36 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem is jobban hangzik csak a vőlegényed vezetékneve + a keresztneved.

Én nem tartom furcsának ha valaki csak a férje vezetéknevét veszi fel. Szerintem az "xyné" az nagyon személytelen, én pedig a saját vezetéknevemet fogom megtartani és a férjemét egyáltalán nem veszem fel.

Mivel szerencsére van választási lehetőség bőven én nem aggódnék rajta, hogy mi a szokás meg mi az ami még annyira nem divatos.

A te neved és te fogsz vele élni, a lényeg, hogy te tudj azonosulni vele. :)

2019. aug. 16. 09:24
 4/36 anonim ***** válasza:
90%
Kötőjellel biztosan nem. De a Váradi Zsuzsanna teljesen jó. Egyáltalán nem fura, és nem is ritka, hogy valaki így veszi fel a férje nevét, és nem -né, vagy kötőjeles lesz.
2019. aug. 16. 09:31
 5/36 anonim ***** válasza:
93%

Mindkettő tetszik, de én mégis a második variáció mellett döntenék, mert hivatalos helyeken ugye a teljes nevet kell mindig aláírni... :)

(én meg elég lusta vagyok hozzá...:)

2019. aug. 16. 09:34
 6/36 anonim ***** válasza:
91%
Egyáltalán nem fura. Én is így vettem fel, és a környezetemben még nagyon sokan.
2019. aug. 16. 09:42
 7/36 anonim ***** válasza:
91%
Ha sosem voltál elégedett a vezetékneveddel, akkor vedd fel szerintem úgy, ahogy van, kötőjel nélkül.
2019. aug. 16. 09:43
 8/36 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem teljesen jó, viselhető név.
2019. aug. 16. 09:59
 9/36 anonim ***** válasza:
91%
Csomó ismerősöm van, aki így vette fel a férje nevét (mármint Váradi Zsuzsanna formában). Szóval már Magyarországon is egyre népszerűbb ez a forma. Nyugat-Európában, Észak-Amerikában pedig kezdettől fogva a mai napig ez a legelterjedtebb változat. Ott inkább a kötőjelezés számít furcsának, egyéb variációkat, például -né utótagot pedig jellemzően egyáltalán nem ismernek.
2019. aug. 16. 10:07
 10/36 anonim ***** válasza:
37%
Legyél akkor László Zsuzsanna.
2019. aug. 16. 10:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!