Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felvenned így a férjed nevét?

Felvenned így a férjed nevét?

Figyelt kérdés
A vőlegényem vezetékneve Váradi az enyém László, amit sose kedveltem. Szeretném kötőjellel felvenni a nevét de nagyon hülyén hangzana: Váradi-László Zsuzsanna. Már a Váradi László egy név... aztán meg jön a keresztnevem...A né verzió nem tetszik, viszont szívesen lennék Váradi Zsuzsanna pl..szerintetek milyen ötlet? Nagyon fura? Annyira nem megszokott tudom...vélemények? Köszönöm előre is :)
2019. aug. 16. 09:16
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
91%

Váradi-László Zsuzsannaként semmiképp nem venném fel.. Mint egy hermafrodita.

Ha teljesen felveszed a férjed nevét, hogy Váradi Zsuzsanna, abban szerintem semmi fura nincs. A környezetemben többen is így vették fel. Ráadásul a kötőjeles ismerőseim is vagy a lánykori vezetéknevüket vagy a férjük vezetéknevét használják gyakorlatban, nem mondják ki végig pl. bemutatkozásnál.

2019. aug. 16. 11:35
 22/36 anonim ***** válasza:
86%

"olvasni tudni kell"

Igen, ahogy neked is. :) Ugyanis én senkit nem trolloztam le, az egy másik kommentelő volt.

Nekem is fiatalos a hangom, de soha olyan problémám nem volt, h emiatt ne vettek volna komolyan...

A komolyság nem azon múlik, hogy mi az ember neve. Lehet gyerekes ugyanúgy egy 30-40-es nő (feleség) is, meg egy 20-on éves is, ahogy mindkettő lehet komoly is, név ide vagy oda.

A gond csak az volt, hogy degradálóan írtál azokról, akik "csak" huszonéves csitrik és nem virít egyből a nevükből a férjezettség. Egy ember tudása, a munkájához való hozzáállás és precizitás nem a férjezettségen és ebből adódóan a nevén múlik, se nem azon, hogy van-e gyereke az illetőnek. Sokkal inkább múlik az ügyességeden és tapasztalaton! És igen, egy 20-as éveiben járó nő is lehet jó a szakmájában és egy házas, családos 30 fölötti is lehet béna.

Nekem csak az nem volt szimpatikus, hogy egyértelmű párhuzamot akarsz vonni a kor és házasság alapján arra vonatkozóan, hogy kit mennyire vesznek komolyan és ki mennyire jó a munkájában.. Alapjaiban véve azt nem értem mi köze van a munkában való teljesítésnek ahhoz, hogy az embernek van-e férje/gyereke avagy sem. Ez 2, egymástól totálisan független dolog. Egyik sem következik egyértelműen a másikból.

Itt nem én voltam az, aki lenézett bárkit is a neve és gondolkodása miatt, hanem te!

Szerintem az összetartozást meg nem az fejezi ki és nem az mutatja, hogy virít-e a "né" szócska a nevedben vagy sem. Egy házasság sokkal több egy puszta névnél és kissé elszomorító, amikor valaki azt hangoztatja, hogy ő így fejezi ki, hogy tartozik valakihez....És akkor ennyi erővel a kedves férj mivel fejezi ki, hogy tartozik valakihez, a feleségéhez??

2019. aug. 16. 11:56
 23/36 anonim ***** válasza:
88%

Èn csak a férjem nevét használom, vettem fel.

Vagy is Váradi Zsuzsanna lettem.

Ennek oka, hogy az én lánykori nevem bonyolúlt. A férjemé egyszerü de egyedi is. Ès dupla nevet nem akartam és NÈ sem akartam lenni, az olyan lealacsonyító nekem...

2019. aug. 16. 11:57
 24/36 anonim ***** válasza:
4%

Szerintem pedig egyszerűen ne menj férjhez. Ha nem kedvelted apád nevét, akkor az apáddal való kapcsolatoddal komoly baj van. Aki pedig nem szereti az apját, az nem szereti a férjét.

Szóval maradj csak hajadon, kedves László Zsuzsanna.

2019. aug. 16. 12:24
 25/36 anonim ***** válasza:
97%

"Aki pedig nem szereti az apját, az nem szereti a férjét."

Tehát aki nem szeret egy agresszív, alkoholista tetvet, az nem szerethet egy kedves, megbízható férfit, oké.

A műszaki áruházas meg... Dübörög a szexizmus. Nem keresek fütyit, mert feltételezem, aki ott dolgozik, mind érti a dolgát. Plusz a legtöbb helyen be vannak osztva az eladók egy-egy területre. Ha a háztartási gépeket egy női eladó intézi, toporzékolsz, hogy neked igenis mondja meg egy férfi, mit csinálj?

2019. aug. 16. 12:41
 26/36 anonim ***** válasza:
87%

#24 Én azt olvastam,hogy nem szereti a vezetéknevét,de oké xD

Ha meg nem szereti az apját, akkor a férjét sem? Kérlek magyarázd el a logikádat, nagyon kíváncsi vagyok rá. Hisz két külön emberről és személységről beszélünk.

2019. aug. 16. 12:54
 27/36 anonim válasza:
24%
Vegyetek már be magnéziumot, könyörgöm. Ha ÉN úgy ítélem meg,hogy komolyabban vesznek telefonban -néként, ez tény, nem megcáfolni kell. Nem vagyok egy elveszett típus, 2 mondat után fogják hallani az emberek telefonban is, hogy karakán vagyok és határozott, de már a visszaköszönésben hallatszik, hogy nyelnek egy nagyot (ki kereshet hivatalos ügyben) vagy legyintenek, hogy mit akar ez... Ez tapasztalat, kár rajta vitázni. A kedves kérdező pedig tegyen saját belátása szerint, senki sem fogja megkérdezni, miért így vagy úgy hordja a nevét. Nekem a kötőjeles megoldás személy szerint nem tetszik, de barátkozok olyan emberekkel, akiknek kötőjeles a neve. Na bummm
2019. aug. 16. 12:59
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem ritka meg fura a Váradi Zsuzsanna, nagyon sokan veszik fel így a férjük nevét.
2019. aug. 16. 13:04
 29/36 anonim ***** válasza:
91%

Hmm, ez de érdekes. Nekem a sima név hivatalosabb. Ha -né keres, mindig azt hiszem, egy néni félrenyomta a telefonszámot.

Miért hinném azt, hogy a -né tudással jár? Mégis miről? Annyit jelent, férje van. Ha a Telenortól keresnek, nem érdekel, hogyan főz, vasal, szexel, nevel gyereket a nő, aki hív.

2019. aug. 16. 14:14
 30/36 anonim ***** válasza:
67%

Alizka, maradjál már az egyedi véleményeddel most már nyugton! Semmit nem jelent, hogy né vagy-e, és ezáltal többnek néznek. Te azt csak hiszed. Agyam eldobom.

Kérdező!

A László-Váradi Zsuzsanna tökéletes megoldás!

Én meg Attiláné nem akartam lenni, így maradt a kötőjeles verzió.

2019. aug. 16. 15:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!