Felvenned így a férjed nevét?

Váradi-László Zsuzsannaként semmiképp nem venném fel.. Mint egy hermafrodita.
Ha teljesen felveszed a férjed nevét, hogy Váradi Zsuzsanna, abban szerintem semmi fura nincs. A környezetemben többen is így vették fel. Ráadásul a kötőjeles ismerőseim is vagy a lánykori vezetéknevüket vagy a férjük vezetéknevét használják gyakorlatban, nem mondják ki végig pl. bemutatkozásnál.

"olvasni tudni kell"
Igen, ahogy neked is. :) Ugyanis én senkit nem trolloztam le, az egy másik kommentelő volt.
Nekem is fiatalos a hangom, de soha olyan problémám nem volt, h emiatt ne vettek volna komolyan...
A komolyság nem azon múlik, hogy mi az ember neve. Lehet gyerekes ugyanúgy egy 30-40-es nő (feleség) is, meg egy 20-on éves is, ahogy mindkettő lehet komoly is, név ide vagy oda.
A gond csak az volt, hogy degradálóan írtál azokról, akik "csak" huszonéves csitrik és nem virít egyből a nevükből a férjezettség. Egy ember tudása, a munkájához való hozzáállás és precizitás nem a férjezettségen és ebből adódóan a nevén múlik, se nem azon, hogy van-e gyereke az illetőnek. Sokkal inkább múlik az ügyességeden és tapasztalaton! És igen, egy 20-as éveiben járó nő is lehet jó a szakmájában és egy házas, családos 30 fölötti is lehet béna.
Nekem csak az nem volt szimpatikus, hogy egyértelmű párhuzamot akarsz vonni a kor és házasság alapján arra vonatkozóan, hogy kit mennyire vesznek komolyan és ki mennyire jó a munkájában.. Alapjaiban véve azt nem értem mi köze van a munkában való teljesítésnek ahhoz, hogy az embernek van-e férje/gyereke avagy sem. Ez 2, egymástól totálisan független dolog. Egyik sem következik egyértelműen a másikból.
Itt nem én voltam az, aki lenézett bárkit is a neve és gondolkodása miatt, hanem te!
Szerintem az összetartozást meg nem az fejezi ki és nem az mutatja, hogy virít-e a "né" szócska a nevedben vagy sem. Egy házasság sokkal több egy puszta névnél és kissé elszomorító, amikor valaki azt hangoztatja, hogy ő így fejezi ki, hogy tartozik valakihez....És akkor ennyi erővel a kedves férj mivel fejezi ki, hogy tartozik valakihez, a feleségéhez??

Èn csak a férjem nevét használom, vettem fel.
Vagy is Váradi Zsuzsanna lettem.
Ennek oka, hogy az én lánykori nevem bonyolúlt. A férjemé egyszerü de egyedi is. Ès dupla nevet nem akartam és NÈ sem akartam lenni, az olyan lealacsonyító nekem...

Szerintem pedig egyszerűen ne menj férjhez. Ha nem kedvelted apád nevét, akkor az apáddal való kapcsolatoddal komoly baj van. Aki pedig nem szereti az apját, az nem szereti a férjét.
Szóval maradj csak hajadon, kedves László Zsuzsanna.

"Aki pedig nem szereti az apját, az nem szereti a férjét."
Tehát aki nem szeret egy agresszív, alkoholista tetvet, az nem szerethet egy kedves, megbízható férfit, oké.
A műszaki áruházas meg... Dübörög a szexizmus. Nem keresek fütyit, mert feltételezem, aki ott dolgozik, mind érti a dolgát. Plusz a legtöbb helyen be vannak osztva az eladók egy-egy területre. Ha a háztartási gépeket egy női eladó intézi, toporzékolsz, hogy neked igenis mondja meg egy férfi, mit csinálj?

#24 Én azt olvastam,hogy nem szereti a vezetéknevét,de oké xD
Ha meg nem szereti az apját, akkor a férjét sem? Kérlek magyarázd el a logikádat, nagyon kíváncsi vagyok rá. Hisz két külön emberről és személységről beszélünk.

Hmm, ez de érdekes. Nekem a sima név hivatalosabb. Ha -né keres, mindig azt hiszem, egy néni félrenyomta a telefonszámot.
Miért hinném azt, hogy a -né tudással jár? Mégis miről? Annyit jelent, férje van. Ha a Telenortól keresnek, nem érdekel, hogyan főz, vasal, szexel, nevel gyereket a nő, aki hív.

Alizka, maradjál már az egyedi véleményeddel most már nyugton! Semmit nem jelent, hogy né vagy-e, és ezáltal többnek néznek. Te azt csak hiszed. Agyam eldobom.
Kérdező!
A László-Váradi Zsuzsanna tökéletes megoldás!
Én meg Attiláné nem akartam lenni, így maradt a kötőjeles verzió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!