Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy ennyit kellene...

Normális, hogy ennyit kellene segítenem?

Figyelt kérdés

2en élünk anyummal, de soha semmire nem marad pénze, pedig én is adok a fizetésemből amiatt hogy itt élek vele a házban, így volt megbeszélve, mert egyedül nem tudna fenttartani kettőnket, ez érhető is.

De mostanában soha nem elég a pénz, jön hozzám folyton hogy adjak még, és ha van valami olyan ami miatt nem marad pénzem és nem tudom megoldani hogy őt pénzeljem akkor lehord mindennek, szid, kiabál, csúnyán beszél, menjek el a házból (mi örököltük a házat ő a haszonélvező).

Van életem, magamra keresek, szeretném ha ebből míg nem családom mindenem meglenne amit szeretnék és kitudok fizetni, de közben azt is kell néznem hogy mikor fog jönni, hogy kéne neki 20 30 ezer forint még...

Nálatok ez hogy működik, miután már a gyerek dolgozik?

2019. aug. 11. 10:13
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Szerintem hitele van amit nem bír fizetni és erre kéri el azokat a plusz pénzeket, cipőt ruhát gyakran én veszek neki és párja.

Szerintem is az lesz a megoldás hogy felezünk, egészen addig arról is szó volt hogy mivel fogat csináltat abba is adok bele neki jócskán ne egyedül kelljen neki az egészet osszerakni.

De nagyon sokszor úgy érzem mert már sokszor mondja, hogy kiakarna rakni és idehozni párját inkább.

Lehet mégiscsak egyedül kellene élnem, és onnantól minden támogatást vele szemben beszuntetni

2019. aug. 11. 11:42
 12/22 anonim ***** válasza:
63%

Nem igazán értelek, kérdező.

Nekem ez úgy jön le, hogy te is adsz valamennyit, de ő meg tegye be a teljes keresetét a közösbe.

Hát így nem fair. Szerintem.

Üljetek le, osszátok el a költségeket két felé.

2019. aug. 11. 11:47
 13/22 anonim ***** válasza:
64%
Igen, ha felnőtt vagy, van jövedelmed, ideje, hogy megpróbálj egyedül élni és boldogulni.
2019. aug. 11. 11:50
 14/22 A kérdező kommentje:

Teljes költségét ne tegye bele, de pl ha nem lenne hitele amit felhalmozott isten tudja mire neki is maradna egy 100as, hitelbe nem mer tőlem kérni mert azt akkor halmozta fel mikor volt egy párja és vele csinalgatta a férfi házat, gondolom azt gondolja hogy abba nem adnék és nem is kellene nekem.

elmegy mondjuk hitelre is egy 50 000 neki havonta, erről én nem tehetek, nem gondolkozott akkor.

Szerintem bőven megélnénk így hogy házra nem kell fizetni csak a rezsit egy 100bol, hisz ketten vagyunk és a párja heti 3 4 napot de gondolom ha itt van ő is ad valamit, tehát az is plusz.

Nem azért nem elég a pénz mert annyi kiadás van, mi amennyit megeszunk ketten az nagyon kevés 3 napra főzünk általában sokszor ebből még fagyasztunk is le hogy egy hét múlva elővegyük

2019. aug. 11. 11:53
 15/22 anonim ***** válasza:
8%
Nekem meg az tűnik le, hogy anyám asszony katonája vagy kérdező, ezt is adok, azt is veszek neki. Akkor miért nem mondod meg neki, hogy nem? Vagy mondod neki, hogyha nem fejezi be, eladod a tulajdoni jogot (már, ha valaki megveszi xDD)
2019. aug. 11. 11:54
 16/22 A kérdező kommentje:

Az is igaz, de jó lett volna ha békében megtudtam volna vele lenni, és akkor addig amíg nem kellett volna elköltöznöm egy férfival én is tudtam volna addigra összerakni, pl ha majd babám lesz akkor már legyen neki miből vásárolgatnunk stb... Viszont eltudok innen menni mert van állandó munkahelyem jó ideje és szerintem viszonylag jó a fizetésem is.

Megprobalok tőle külön menni, és akkor szerintem nyugi lesz. Mást nem tudok, így ő is üldöz és spórolni igazán így sem tudok mert kell neki, mert feladja mondjuk a hitelt és nem marad már másra, akkor ha már külön megyek, tudom mire megy el a pénz, és nem hitelt ad fel a plusz pénzből

2019. aug. 11. 12:00
 17/22 A kérdező kommentje:
Ha nem adok neki pénzt akkor üldöznek, szidnak és nincs nyugtom, állandóan azt hallgatom hogy engem anyám felnevelt, nem lehet rám számítani, most kéne őt segítenem stb...de ha 80 éves lesz majd és már beteges lesz akkor is majd segítenem kell mert a gyógyszerek, a megelese.. Mindig éppen úgy veszi hogy nekem mindig segítenem kell, erre egyedül egy megoldás van ha tényleg külön megy az ember és segítse magát.
2019. aug. 11. 12:03
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyszerü a megoldás.

A rezsi a lakásra fixen tudjátok. Megvannak a villany, víz, fütés, telefon, tv, gáz, szemét, biztosítás, és bármi más számlák. Ezt egy évre vissza menöleg össze írjátok és elösszátok 12 -vel(hogy ha kellett valamire ráfizetni az is benne legyen).

Majd 2 hónapig minden bevásárlást amit csináltok felírtok. Ebböl lehuzzátok a ruházkodásra, szórakozásra való dolgokat. Csak az élelmiszer, és takarító dolgok + az ami a lakáshoz kell(pl zuhanyfüggöny, új edény a konyhába) maradjanak a listán. Kb 2 hónap rendszeres írással ki jön, hogy mennyi a közös költségetek. Ezt felezitek és minden hónapban a fizukor egy közös kalapba bele teszitek, amiböl lehet fizetni a számlákat, és bevásárlást.

2019. aug. 11. 13:44
 19/22 anonim ***** válasza:
31%
Meg kell állapodnotok egy havi pénzösszegben,amit fizetsz neki, és nem többet. És ez ne a fizud 70-80%-a legyen. 33/F
2019. aug. 11. 13:52
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

"Vagy mondod neki, hogyha nem fejezi be, eladod a tulajdoni jogot (már, ha valaki megveszi xDD)"

Ez miért érdekelné az anyukát egyáltalán? A tulajdoni jog teljesen lényegtelen, az anyuka haszonélvezeti jogára ez nincs kihatással. Ha meg valaki megvenné, a haszsonélvezö ettöl még kitilthatja az ingatlan használatából, azaz nek teljesen mindegy, ki a tulajdonos, ugyanúgy megmarad minden joga, mint most.

2019. aug. 11. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!