Szerintetek reális, hogy ennyit kell leadnia otthon a barátomnak?
Barátom 30 ezret ad le rezsire meg kajára, a nővéréjék, akik mostmár 4-en (egy 5 éves meg egy 5 hónapos gyerekkel) vannak meg 35-öt, plusz egy hónapban egyszer bevásárolnak.
Csak kérdezem, hogy ez mennyire arányos, én nem tudom, úgyhogy ne kioktató hangnemben válaszoljatok létszi.
Ez csak rájuk tartozik, innena távolból nem lehet reális választ adni.
De hangsúlyozom, se neked se nekem, se a szomszéd Náncsi néninek nincs hozzá köze, amennyiben a nem a mi pénzünkből ad haza a barátod.
Remélem nem voltam kioktató:)
Szerintem pedig ha nem tetszik akkor költözzön el. Egy ismerősömnek, kb. a z egész fizetését le kellett otthon adnia, mert a szülei nem bírták kifizetni a hiteleket. Mikor lejárt a hitel, akkor dobbantott a srác. Most is ad a szüleinek pénz ha kérnek, de már önálló háztartása van.
Szerintem ahhoz képest reális-e amennyit keres. Én pl egy időben 36 ezer keresetpótlót kaptam, természetes hogy adok haza amennyit tudok, így 5 ezret adtam haza, esetenként 10ezret. De nem is kértem pénzt semmire se.
A barátodnak amit be kel fizetni, az reális, a növére fizet túl keveset, de feltehetöen neki nincs rendes fizetése és a gyerekeknek azért kell enniük is és a szülök ezért kérnek csak ennyit töle.
Ez egyébként még a rezsit VAGY a kaját sem fedezi egy emberre, nemhogy mindkettöt.
A barátod örülhet, hogy ilyen olcsón megússza!
Miért, szerinted mennyi lenne a reális? Mondjuk kérdés az is, neki mennyi marad miután leadta a 30-at, de ez egyáltalán nem sok, egyedül ennyiből nem élne meg... albérletet nem találna ennyiért, nem hogy még rezsit is fizetni meg kaját.
Az hogy tesójáék mennyit adnak másik dolog, azért ott van 2 gyerek is akiket etetni kell, egy baba sokba van, a nagyobb meg gondolom oviba jár, oda is kell ez-az.
Attól függ mekkora bevàsàrlást csinàl a tesója havonta. Mert ha nagybevàsárlàst mondjuk 20-30-ért akkor bőven reàlis. Eleve az 5 hónapos nem fogyaszt még, nem eszik nem nassol stb. A kiskàd víz amiben fürdik nem olyan nagy tétel. Az 5 éves sem egy vészes kategória. 3-an nem tesznek ki 2 ember fogyasztàsàt.
Albérletben nem élne meg a pàrod 30-ból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!