Ti beköltöznétek így ebbe a házba a helyemben?
Három éve párkapcsolatban élek, páromnak és nekem is biztos munkahelyünk van.
Adott egy ház, a nagyszüleim háza , ami lassan másfél éve üresen áll. A ház nagyon jó helyen van. Könnyebben járnánk onnan dolgozni, szembe van a bolt..a falu közepén van. Minden szép és jó lenne, de...apa és a nővére az örökös...apa megtartaná, a nővére eladná.
Felvázoltuk az ötletet anyának, aki teljes mértékben támogatna minket ebben.
Apámnak sem volt vele problémája, de úgy éreztem kicsit tartózkodóbb volt , neki nincs terve a házzal igazából, tetőt cserélt, el nem adná, de a pénzt számolgatja mennyit is érne.
Párom az egész belső munkálatokat állná, ha úgy adódik hitelt venne fel , ha nővére nem adná a házat és kifizetnénk a részét..de én nem akarom hogy hitelt vegyen fel.
Itt ez a probléma, hogy a nő , mióta a nagyszüleim elmentek pénzéhes , zsörtölödő, kapzsi nővé vált, aki ott kertészkedni akar, de az istenért nem költözne oda ..hogy miért? Maga sem tudja de nem, de azért nehogy már más oda menjen ...legalábbis nekem ez eddig így jött le.
Ha mi odamennénk akkor átalakitanánk mindent. Festés, burkolás, új bútorok. De valószínűleg ez nem tetszene neki majd és megint a pénz lenne a lényeg és hogy onnan mit vihetne el.
(Mikor a szülők "elmentek" akkor kisteherautókkal vitte el onnan a használható dolgokat a nyolcadikra a városba..)
Ti mit gondoltok erről? Működne szerintetek így?
21 vagyok, a párom 27.
Nem költöznék be és nem költenék egy fillért sem arra, ami nem az enyém.
Az, hogy üres a ház, romlik az értéke és folyamatosan pusztul így az állaga, az a tulajdonosok problémája, nem a tiéd. HA már a tiéd lesz a ház, akkor a probléma is a tiéd... Addig meg... Ne csinálj ott semmit, ha jót akarsz magadnak.
Ígéretekkel tele van a padlás, pár embert már bepaliztak ilyesmivel...
Nem értem, ez egy tök jó, megoldható helyzet...
- Nagynénédet ki kell fizetni, így megkapja, amit akar (házeladás)
- Apud jóváhagyásával beköltözni, aki szintén megkapja, amit akar (ház a családban marad)
- Vígan éldegélni, és értékelni, hogy egy fél ház áráért egy egészet birtokolhattok (ami bazi nagy előny/segítség).
Mindenki jól jár, mi a probléma?
Nagyon csúnya családi perpatvar van itt készülőben!
Apád a ház értékét látogatja, a "nő" eladná, legalábbis nem hagyja veszni, odajár. Miért nem hívnak egy értékbecslőt és adják el szabályosan?
Ha ti hotelt nem akarotk felvenni, akkor mégis mit akartok? Zsebből tudtok venni egy házat? Mert akkor vegyetek egyet, erről meg tegyetek le, ez egy daázsfészek. Ha szabályosan meg is vennétek, akkor is hallgathatnátok ítéletnapig hogy "kaptátok"/áron alul vettétek meg/kisemmiztátek őket/járkálnak a kertbe, /igényt tartanak ott erre-arra, attól függően, hogy most éppen kin milyen gatya van...
Ha nincs pénzetek házat venni, és hotel se kell, akkor meg mi a téma? Nem úgy tűnik, mintha nem ingyen/piti pénzért akarnátok, nem említetted, hogy apád részét is megvennétek, a nővére kifizetésére meg nem vennél fel hitelt. Akkor?
"Párom az egész belső munkálatokat állná" Na, ez lenne a legnagyobb hülyeség, amit tehet! Még neked sincs ahhoz a házhoz jogilag semmi közöd, nemhogy neki, egy fillért nem szabadna rákölteni! Semmi olyanra, ami nincs az ember nevén, nem szabad költeni és munkát is csak annyit beleölni, amennyit nem sajnál, ha elvész esetleg. Lehet, hogy most nagyon jó a viszony, de amíg a tulaj(ok) él(nek), addig azt csinálnak vele, amit akarnak, akár naponta meggondolhatják magukat a ház sorsát illetőleg, ti (a párod főleg) meg bottal üthetitek a rákötlött pénzt, meg befektetett energitá, mert amit esetleg kiperelnétek, aprópénz lenne! Lásd nemrég volt itt egy kérdés, ahol a fiatalok az emeletet újítgatták, építgették maguknak, erre az anya beköltöztette a semmirekellő testvért családostól, mindenestől a felső részbe...Dunát lehetne rekeszteni az ilyen dolog hátulütőjéből...
Addig 1 forintot sem szabad a házba beleáldozni, amíg meg nem vettétek, és nem a te és párod nevén van.
Ha úgy raktok bele pénzt, hogy a nagynéni, és apád nevén van, akkor rosszul jártok. Mert mi van ha egyszer valamelyik azt mondja, hogy költötik oda. Nem köteles kifizetni a felújítás árát, hiszen nincs semmi írásos szerződés, hogy ők akarták a felújítást. Szóval nem fog működni amíg nem ti vagytok a tulajdonosai.
“A látszik 21 éves vagy kommentelőnek üzenem..hogy nem mindenki marad a szülei nyakán 35éves korára is. Nem azért írtam ki a kérdést hogy Úristen most akkor ingyen akarom a házat, hanem hogy véleményeket olvassak ti mit tennétek a helyemben.“
Ugyan nem én írtam azt a kommentet, de igaza van. Ez egy tök jól átlátható és megoldható helyzet. Már többen is leírták előttem, milyen lehetőségek vannak.
Ha albérletként költöznétek oda a “nőnek” akkor is joga lenne oda járni. Amit egyébként nem szokott az albérlő felújítani, neked ehhez nincs jogod, csak azért mert a fele az apádé.
Egyébként meg, úgy nagyon könnyű nem a szülők nyakán élni, ha van egy üres ház ami gyakorlatilag az egyik szülőé és oda költöztök be :D erre én azért nem verném magam, de te tudod.
"Egyébként meg, úgy nagyon könnyű nem a szülők nyakán élni, ha van egy üres ház ami gyakorlatilag az egyik szülőé és oda költöztök be :D erre én azért nem verném magam, de te tudod."
Arról nem is beszélve, hogy arról még egy büdös szó nem esett, hogy a kisasszony mennyi pénzzel szállna bele. Eddig csak arról írt, hogy hogy túrná ki az apját és a nagynénj... bocsánat a "nőt" az örökségükből, ezenkívül meg a párja újítana fel, meg a párja venne fel hitelt.
És akkor itt megjegyezném, hogy ha a párod kiperkálja akár a fél, akár az egész ház árát, akár hitelből akár nem, és rád íratja a felét, akkor jó nagy marha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!