Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti beköltöznétek így ebbe a...

Ti beköltöznétek így ebbe a házba a helyemben?

Figyelt kérdés

Három éve párkapcsolatban élek, páromnak és nekem is biztos munkahelyünk van.

Adott egy ház, a nagyszüleim háza , ami lassan másfél éve üresen áll. A ház nagyon jó helyen van. Könnyebben járnánk onnan dolgozni, szembe van a bolt..a falu közepén van. Minden szép és jó lenne, de...apa és a nővére az örökös...apa megtartaná, a nővére eladná.

Felvázoltuk az ötletet anyának, aki teljes mértékben támogatna minket ebben.

Apámnak sem volt vele problémája, de úgy éreztem kicsit tartózkodóbb volt , neki nincs terve a házzal igazából, tetőt cserélt, el nem adná, de a pénzt számolgatja mennyit is érne.

Párom az egész belső munkálatokat állná, ha úgy adódik hitelt venne fel , ha nővére nem adná a házat és kifizetnénk a részét..de én nem akarom hogy hitelt vegyen fel.

Itt ez a probléma, hogy a nő , mióta a nagyszüleim elmentek pénzéhes , zsörtölödő, kapzsi nővé vált, aki ott kertészkedni akar, de az istenért nem költözne oda ..hogy miért? Maga sem tudja de nem, de azért nehogy már más oda menjen ...legalábbis nekem ez eddig így jött le.

Ha mi odamennénk akkor átalakitanánk mindent. Festés, burkolás, új bútorok. De valószínűleg ez nem tetszene neki majd és megint a pénz lenne a lényeg és hogy onnan mit vihetne el.

(Mikor a szülők "elmentek" akkor kisteherautókkal vitte el onnan a használható dolgokat a nyolcadikra a városba..)

Ti mit gondoltok erről? Működne szerintetek így?

21 vagyok, a párom 27.

2019. aug. 10. 14:48
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
73%
Ja és tudj róla, hogy jogilag anyádnak sincs hozzá köze, tehát az ő véleménye ilyen téren semmit se ér!
2019. aug. 10. 15:09
 12/37 A kérdező kommentje:

A normális kommenteket köszönöm. Nyilván azért írtam ide ki a kérdést hogy jobban tisztában legyek a dolgokkal, adásvételi szerződéssel. De ez a ház másfél éve csak van, és senki nem akar oda menni. Igazából beszélni sem beszél róla senki , havonta a nő lejön a kertbe és kész .

Én tisztában vagyok azzal hogy nincs jogom semmihez, de ott áll egy üres ház, apám belemenne, mert leültem vele, és a fele az övé. Apa is tamogatna minket , de nem tudja hogy mit is akar valójában a házzal úgy jött le.

Akkor lakva lenne. A véleményekre vagyok kíváncsi, nem arra hogy ki hogy oszt le hogy nekem itt semmi beleszólásom semmibe. Nincs is, ebben igazgatok is van, de nem ingyen akarok odamenni.

Csak úgy kellene intéznünk, hogy mindenkinek jó legyen.

A látszik 21 éves vagy kommentelőnek üzenem..hogy nem mindenki marad a szülei nyakán 35éves korára is. Nem azért írtam ki a kérdést hogy Úristen most akkor ingyen akarom a házat, hanem hogy véleményeket olvassak ti mit tennétek a helyemben.

2019. aug. 10. 15:14
 13/37 anonim ***** válasza:
100%

"Minden szép és jó lenne, de...apa és a nővére az örökös...apa megtartaná, a nővére eladná."

De hol itt a gond? Ha apukád nővére eladná és te is meg tudod ezt beszélni apukáddal, akkor fel kell értékeltetni hivatalosan a házat és megvenni tőlük adás-vételivel. Ha a nevetekre kerül, lehet felújítani, mert akkor már nem kidobott pénz.

2019. aug. 10. 15:20
 14/37 anonim ***** válasza:
72%

Te is ugyanannyira penzehes vagy.

Kifizetni nem akarjátok a not, de ingyen ott lakni igen?

Amúgy neked semmi közöd ahhoz, hogy ő ott kerteszkedik es odakoltozik-e vagy sem. Fordítva viszont igen, és a felujitashoz is az engedélye kell.

2019. aug. 10. 15:21
 15/37 anonim ***** válasza:
94%
Csak abban az esetben ha kifizethetem, legalább a nő részét, apa meg nekem adná mint örökséget, esetleg albérletként. Ingyen semmi pénzért nem mennék oda.
2019. aug. 10. 15:22
 16/37 A kérdező kommentje:
De senki nem akar ingyen oda menni....
2019. aug. 10. 15:29
 17/37 anonim ***** válasza:
97%
Tényleg nem értem, mi a baj. A nagynénéd eladná, hát vedd meg a részét! Apád megtartaná, szuper, akkor a fele maradhat az övé, és megengedi, hogy benne lakjatok.
2019. aug. 10. 15:34
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

Én az egészet nem értem.

Apád nővérét, a nagynénédet címezed "nő"-nek?... aki egyébként eladná és nyilván utána nem járkálna oda.

Azért megy oda, hogy ne egye a dzsuva a kertet.

Apád a gond, aki nem tudom mit hisz, hogy a fél háza mennyit ér?... miközben a gyerekének lakhatási gondjai vannak.

Én megvenném a "nőtől" a fél házat hitelre, ha a barátod is beszáll, akkor mindkettőtöknek lesz egy negyed-negyed háza, az apádnak meg egy fél háza.

Ha normális az öreg, akkor neked fogja ajándékozni, mert a ti bentlakó tulajdonlásotokkal nem nagyon tudja eladni, vagy megöröklöd, ha nincsenek testvéreid.

Akkor neked lesz 75% tulajdonod, a barátodnak 25%, amit kifizetsz neki, ha ne adj Isten szétmentek.

2019. aug. 10. 15:36
 19/37 anonim ***** válasza:
59%
Nem az én házam, nem költöznék be semmilyen formában.
2019. aug. 10. 15:40
 20/37 anonim ***** válasza:
97%
Ebben a formában ez nem működőképes.. minimum a nagynénéd részét ki kellene fizetnetek. Én idővel Édesapád részét is megváltanám a helyetekben, úgy lenne értelme az egésznek.
2019. aug. 10. 15:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!