Ti beköltöznétek így ebbe a házba a helyemben?
Három éve párkapcsolatban élek, páromnak és nekem is biztos munkahelyünk van.
Adott egy ház, a nagyszüleim háza , ami lassan másfél éve üresen áll. A ház nagyon jó helyen van. Könnyebben járnánk onnan dolgozni, szembe van a bolt..a falu közepén van. Minden szép és jó lenne, de...apa és a nővére az örökös...apa megtartaná, a nővére eladná.
Felvázoltuk az ötletet anyának, aki teljes mértékben támogatna minket ebben.
Apámnak sem volt vele problémája, de úgy éreztem kicsit tartózkodóbb volt , neki nincs terve a házzal igazából, tetőt cserélt, el nem adná, de a pénzt számolgatja mennyit is érne.
Párom az egész belső munkálatokat állná, ha úgy adódik hitelt venne fel , ha nővére nem adná a házat és kifizetnénk a részét..de én nem akarom hogy hitelt vegyen fel.
Itt ez a probléma, hogy a nő , mióta a nagyszüleim elmentek pénzéhes , zsörtölödő, kapzsi nővé vált, aki ott kertészkedni akar, de az istenért nem költözne oda ..hogy miért? Maga sem tudja de nem, de azért nehogy már más oda menjen ...legalábbis nekem ez eddig így jött le.
Ha mi odamennénk akkor átalakitanánk mindent. Festés, burkolás, új bútorok. De valószínűleg ez nem tetszene neki majd és megint a pénz lenne a lényeg és hogy onnan mit vihetne el.
(Mikor a szülők "elmentek" akkor kisteherautókkal vitte el onnan a használható dolgokat a nyolcadikra a városba..)
Ti mit gondoltok erről? Működne szerintetek így?
21 vagyok, a párom 27.
felértékeltetném és amit az értékbecslő mond azt kifizetném a nőnek egy adásvételi keretében (felesben a párod és te)
ha hitel akkor hitel ...
apukáddal meg majd késöbb rendeznétek a tulajdonviszonyt
Semmiképpen nem költöznék így be, inkább albérlet. Olyan házra nem költenék, ami jogilag tisztán nem az én tulajdonom, márpedig itt ez nem a tiéd.
Ha apukád és a nővére eladják nektek, mert meg tudjátok beszélni velük, akkor rendes adás-vételivel, ügyvéd előtt kell megvenni, hogy tiszta legyen a tulajdonjog. Addig egy fillért nem raknék bele és nem is költöznék oda, mert hol apukád, hol a nővére bukkanna fel és állandóan zavarna benneteket.
ha biztos és jó munkahely akkor ketten vegyétek fel a hitelt, a fél tulajdonban is fele-fele arányba vegyétek meg a pároddal.
ha faluban van akkor valszeg nem olyan vészes az ára h ne lehessen megvenni és a törlesztő sem lesz magas
sőt már van babaváró is meg falusi csok is :DDD
Így semmiképp. Ha eladják nektek normális, jogtiszta formában, rendesen 100%ban a tiétek lesz, akkor elkezdhettek majd újítgatni.
Nyilván nem költünk olyanra, ami nem a miénk, és barmikor beállíthatnak, hogy lehet továbbmenni. Nem is költöznék így be.
Gondolom te se hitted, hogy csak úgy becuccolsz, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!