Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti ezek után hogy reagálnátok,...

Ti ezek után hogy reagálnátok, mi a jó megoldás?

Figyelt kérdés

Előre szeretném leszögezni, hogy nagy állat barát vagyok még mielőtt valaki bele kötne.

A helyzet a következő. A férjem nővérének nagy egy rottweilere, sokszor ha jön le anyósomékhoz hozza magával. Eddig nem is volt semmi probléma.

Múlt héten ott voltunk mindannyian. A kutyus hiába van kert, akkor is bent van a lakásban. És mindig a kanapé előtt fekszik.

A lányom pont jött be, a kutya valahogy pont akkor állt fel és megbotlott benne és rálepett a hátsó mancsára. A kutyus pedig a felkarjába harapott. Rögtön rohantunk vele a kórházba, össze kellett varrni neki.

Anyósom persze teljesen ki volt borulva velem együtt. De a sógornőm azóta meg se kérdezte, hogy mi van.

Nem tudom, hogy ezek után hogy reagáljak. Ugye nem szívesen megyek akkor ha ott van a kutyával. Főleg, hogy azóta a lányom retteg a kutyákról.

2019. aug. 6. 19:53
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
87%

Ezek után figyelnék, hogy a gyerek ne essen át a kutyán, amíg nem tud magabiztosan járni, illetve nem tanul meg bánni az állatokkal, addig semmiképpen nem hagynám egyedül kutyával (egyedül = úgy, hogy én fél méternél távolabb állok)

A gyerkőcöt megpróbálnám minél jobban megnyugtatni, hogy nem félni kell a kutyáktól, hanem megfelelően bánni velük.

A sógornődtől elvárható lenne, hogy érdeklődjön a kicsi állapota felől...

2019. aug. 7. 09:33
 22/29 anonim ***** válasza:
81%

Hat nem tudom ti hol eltek vagy milyen kutyatok van, nekem tobbfele is volt, es kb ezerszer elofordult hogy veletlenul rossz helyen fekudt a kutya es raleptem a labara/farkara es egyik sem tamadt ram.

Plane nem ertem egy 2 kilos kislany sulyaval kb meg sem erezhette egy oriasi rotweiler hogy valaki ralepett.

Szerintem itt a gazda a hibas, a kutya pedig egyertelmuen agressziv.

Az meg kulon szegyen gyalazat, hogy bocsanatot sem kertek vagy legalabb a kislany hogyleterol kerdezoskodtek volna...

2019. aug. 7. 09:38
 23/29 anonim ***** válasza:
18%

Még én is volt, hogy fordulatból lekevertem egy pofont a páromnak, amikor felriasztott, pedig abszolút békeszerető ember vagyok, aki az erőszak minden formáját elutasítja. Sőt, álmomban minden éjjel szétrugdosom szegényt. Biztos agresszív vagyok. :))

2019. aug. 7. 09:44
 24/29 anonim ***** válasza:
60%
Azért hihetetlen, hogy van olyan f.aszkalap, aki szerint nem kell bocsánatot kérnie a gazdának. Elképesztő, az ilyen embert farkasok nevelték fel, vagy mi? A kutya se normális amúgy, az enyém sose harapott meg, azért mert ráléptem a lábára, pedig 60 kg vagyok, nem 10. De az is egy ordas nagy bunkóság ha más lakásába beviszed a kutyát, aztán takarítson utána. Hát, én nem nagyon eröltetném a kapcsolatot ezzel a kedves sogornövel, egyenlöre jó lesz indoknak, hogy fél a kislány a kutyától, később meg valahogy koptassátok le. Én amúgy százszor legalább bocsánatot kértem volna, plusz mindent megtennék segitség terén, ha az én kutyám harapott volna.
2019. aug. 7. 10:06
 25/29 anonim ***** válasza:
73%

"az is egy ordas nagy bunkóság ha más lakásába beviszed a kutyát"

Ezt szerintem a lakás tulajának áll jogában eldönteni. Ha neki oké, akkor miért lenne bunkóság?

2019. aug. 7. 10:10
 26/29 anonim ***** válasza:
32%

Éééés megint itt van, kutya-szülők/gyerek dráma. Pedig még nincs vége a hétnek. :D

Eddig heti 1x írta ki, most már másodszorra.

2019. aug. 7. 18:34
 27/29 anonim ***** válasza:
26%

Nem a gazda lépett a kutyára, hanem egy gyerek, akivel mondjuk hetente pár órára találkozik. Kb vadidegen. Nem kell a gazdának bocsánatot kérnie. Akkor lenne ő a hibás, ha a kutya minden ok nélkül rátámadt volna a gyerekre. Itt volt oka.

Ami elvárható, az valóban az érdeklődés a gyerek állapota felől. De mibel kb keresztre akarják fesziteni a tulajt, aki helyett bizony az anya a hibás, aki nem ügyelt a gyerekre, érthet ő, ha nem kérdez. De simán lehet ám az is, hogy anyóst kérdezi.np

2019. aug. 7. 18:40
 28/29 anonim ***** válasza:
16%
Többet biztos nem állnék szóba a sógornőmmel. Elmentek ti a pi. ába, a kutya szent, a gyerek meg bele is hallhat, nem baj. Senki ne mondja már, hogy egy jól nevelt kutya ilyet csinál. Egy kutya max célzattal kicsit odakap, de nem ilyen erővel. Sógornődnek nem való állat, meg itt sok embernek sem. Én gyerekemmel tenné ezt a kutyátok, őt nem bántanám, de hogy a ti arcotokat betörném, az biztos.
2019. aug. 7. 19:37
 29/29 anonim ***** válasza:
10%
Jaja, utolsó, próbáld meg. Nyugi, nem dicsérnek meg érte. Téged elitelnek konynu vagy sulyos testi sertesert, anyukat meg megbuntetik kiskoru gondatlan veszélyeztetése miatt. Nem a kutya tulajdonosa a hibás. Nem kint voltak, nem ok nélkül támadott.
2019. aug. 7. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!