Ti ezek után hogy reagálnátok, mi a jó megoldás?
Előre szeretném leszögezni, hogy nagy állat barát vagyok még mielőtt valaki bele kötne.
A helyzet a következő. A férjem nővérének nagy egy rottweilere, sokszor ha jön le anyósomékhoz hozza magával. Eddig nem is volt semmi probléma.
Múlt héten ott voltunk mindannyian. A kutyus hiába van kert, akkor is bent van a lakásban. És mindig a kanapé előtt fekszik.
A lányom pont jött be, a kutya valahogy pont akkor állt fel és megbotlott benne és rálepett a hátsó mancsára. A kutyus pedig a felkarjába harapott. Rögtön rohantunk vele a kórházba, össze kellett varrni neki.
Anyósom persze teljesen ki volt borulva velem együtt. De a sógornőm azóta meg se kérdezte, hogy mi van.
Nem tudom, hogy ezek után hogy reagáljak. Ugye nem szívesen megyek akkor ha ott van a kutyával. Főleg, hogy azóta a lányom retteg a kutyákról.
Ezek után figyelnék, hogy a gyerek ne essen át a kutyán, amíg nem tud magabiztosan járni, illetve nem tanul meg bánni az állatokkal, addig semmiképpen nem hagynám egyedül kutyával (egyedül = úgy, hogy én fél méternél távolabb állok)
A gyerkőcöt megpróbálnám minél jobban megnyugtatni, hogy nem félni kell a kutyáktól, hanem megfelelően bánni velük.
A sógornődtől elvárható lenne, hogy érdeklődjön a kicsi állapota felől...
Hat nem tudom ti hol eltek vagy milyen kutyatok van, nekem tobbfele is volt, es kb ezerszer elofordult hogy veletlenul rossz helyen fekudt a kutya es raleptem a labara/farkara es egyik sem tamadt ram.
Plane nem ertem egy 2 kilos kislany sulyaval kb meg sem erezhette egy oriasi rotweiler hogy valaki ralepett.
Szerintem itt a gazda a hibas, a kutya pedig egyertelmuen agressziv.
Az meg kulon szegyen gyalazat, hogy bocsanatot sem kertek vagy legalabb a kislany hogyleterol kerdezoskodtek volna...
Még én is volt, hogy fordulatból lekevertem egy pofont a páromnak, amikor felriasztott, pedig abszolút békeszerető ember vagyok, aki az erőszak minden formáját elutasítja. Sőt, álmomban minden éjjel szétrugdosom szegényt. Biztos agresszív vagyok. :))
"az is egy ordas nagy bunkóság ha más lakásába beviszed a kutyát"
Ezt szerintem a lakás tulajának áll jogában eldönteni. Ha neki oké, akkor miért lenne bunkóság?
Éééés megint itt van, kutya-szülők/gyerek dráma. Pedig még nincs vége a hétnek. :D
Eddig heti 1x írta ki, most már másodszorra.
Nem a gazda lépett a kutyára, hanem egy gyerek, akivel mondjuk hetente pár órára találkozik. Kb vadidegen. Nem kell a gazdának bocsánatot kérnie. Akkor lenne ő a hibás, ha a kutya minden ok nélkül rátámadt volna a gyerekre. Itt volt oka.
Ami elvárható, az valóban az érdeklődés a gyerek állapota felől. De mibel kb keresztre akarják fesziteni a tulajt, aki helyett bizony az anya a hibás, aki nem ügyelt a gyerekre, érthet ő, ha nem kérdez. De simán lehet ám az is, hogy anyóst kérdezi.np
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!