Ti ezek után hogy reagálnátok, mi a jó megoldás?
Előre szeretném leszögezni, hogy nagy állat barát vagyok még mielőtt valaki bele kötne.
A helyzet a következő. A férjem nővérének nagy egy rottweilere, sokszor ha jön le anyósomékhoz hozza magával. Eddig nem is volt semmi probléma.
Múlt héten ott voltunk mindannyian. A kutyus hiába van kert, akkor is bent van a lakásban. És mindig a kanapé előtt fekszik.
A lányom pont jött be, a kutya valahogy pont akkor állt fel és megbotlott benne és rálepett a hátsó mancsára. A kutyus pedig a felkarjába harapott. Rögtön rohantunk vele a kórházba, össze kellett varrni neki.
Anyósom persze teljesen ki volt borulva velem együtt. De a sógornőm azóta meg se kérdezte, hogy mi van.
Nem tudom, hogy ezek után hogy reagáljak. Ugye nem szívesen megyek akkor ha ott van a kutyával. Főleg, hogy azóta a lányom retteg a kutyákról.
Sajnos nagyon nehéz volt elkerulni, hogy ne akkor menjunk mikor nincsenek ott. Mert anyósom mindenkit egyszerre hív.
Most természetesen megerti, hogy nem szeretnénk akkor menni.
Nyilván a gyermekem élete a legfontosabb ez nem is kérdés. De rögtön kocsiba ültünk és rohantunk vele kórházba, akkor nem volt idő semmi mással foglalkozni.
A sodorni érdeklődhetett az anyósodnál is.... Valószínűleg én is a kerülő utat választanám a helyében, mert egyértelmű, hogy mindenki szerint ő a hibás. Pedig épp senki nem hibas. A gyerek nem tudja meg úgy kontrollálni magát, hogy véletlenül se okozzon fájdalmat, a kutya meg ösztönösen vételezik, ha fájdalom éri.
Másfél évest az ember n3m hagy egyedül amúgy, mert bármikor történhet bármiféle baleset. Ha azt akarod, hogy a gyerek ne rettegjen, akkor bizony a legjobb megoldás, ha újra és újra találkozik ezzel a kutyával. A sógornot meg lehet kérni, hogy tegyen a kutyára szájkosarat biztonság kedveert amíg a gyerek közelében van.
Nem volt egyedül hagyva a lányom. Ott voltunk mindannyian. A kanapén ültünk.
Nem tudom, én biztosan bocsánatot kértem volna. Tőle ennyi sem hangzott el.
És anyosomnal sem érdeklődik mert ő is meg van ezen döbbenve, hogy úgy csinál mintha semmi nem történt volna.
"A lányom pont jött be"
Tehát egyedül volt. Ha lett volna ott valaki mellette, akkor az latja, hogy túl közel vana kutyához.
Miért kellene bocsánatot kérni? A kutya önvédelemből harapott. Vagy azt várod, higy azt mondja: Jaj ne haragudj már Kati, hoyg a lányod rálépett Mucus lábára és az megharapta
Igen, pont jött be a szobába ahol voltunk. A kutya is ott feküdt a kanapé előtt, amin ültünk mindannyian. Épp ahogy oda ért a kanapéhoz a kutya felállt a lányom előtt, megbotlott benne és közben ralépett a lábára és már jött is a harapás.
Igen egy bocsánatkérés. Mert ebből sokkal súlyosabb beleset is lehetett volna. Konkrétan atharapta a lányom karját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!