Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek mennyire segítőkèsz a...

Nektek mennyire segítőkèsz a családotok?

Figyelt kérdés

Most nagyon szomorú vagyok. Vettünk egy házat a párommal. Behordtuk a cuccainkat, amikor kiderült hogy nem lehet megcsinálni az adásvètelit egy szerkezeti problèma miatt.

A cuccaink átkerültek egy közeli raktárba. Mi meg a règi albèrletben alhattunk mèg kèt hètig. +kutyák. Nagyon nehèz, hosszadalmas ès fárasztó volt költözni, mert csak ketten voltunk. Sajnos a barátaink munkabeosztása fix. Nem tudtak segíteni.

Közben találtunk másik házat. Páronak ez után vissza kellett mennie külföldre. Pár napja meg is vettem a házat. 3 napom van költözni. Kicsi a költsègvetèsünk, nem tudok költöztetőket fogadni. Így megkèrtem a testvèreimet, akik a 3 hetes szabijukat töltik otthon, tőlem 160km-re, hogy legalább egy napra jöjjenek már segíteni. Akár el is mentem volna èrtük. De amúgy is jöttek a városba szórakozni. Mondták, hogy lehet jönnek egy napra. Tegnap kèrdeztem, hpgy mikor indulnak? Hol vegyem fel őket? Erre azt mondták röhögve, hogy egyik nap hivatalos elintèzni valójuk van, másik nap meg grilleznek. A harmadik napról szó sem esett.

A szüleim sem kèrdeztèk, hogy hol vettèl házat? Muti már! Hogy fogod megoldani?

Olyan szèp kis romhalmaz. Annyi fantázia van benne. Mindegyiküknek tetszene, más-más miatt. De nem is èrdekli őket.

Egyik kollègám talánra ígèrte egyik napra a segítsègèt, a másik kollègám, másik napra. De ez is azon múlik, nem jön-e közbe valami. Meg ez jó esetben is velem együtt, 2 ember per nap. Nagyon lassan fogunk haladni. Ha ráèrnek.

Az, akikről meg tudom, hogy ráèrnek, azoknak többet èr egy grillezès. Pedig ha nekik kell segíteni mi a párommal mindig segítünk.

Èreztetek már ilyet? Annyira szomorú vagyok, mert senki nem osztozik a boldogságomban.

Ha ti ebben a helyzetben lennètek, mit tenne a családotok?

2019. júl. 26. 20:39
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

9-es a muszáj nagy úr.

A szüleim nem öregek. 50 èvesek. A testvèreim 30 körüliek. Nem a szüleimtől vártam segítsèget. Bár apróbb dolgokat simán elpakolásznábak, vagy autót vezethetnènek. A tesóimtól szerettem volna kèrni. Ha sokban nem is segítenek, legalább egy jókedèlyű társaságom lett volna közben.

2019. júl. 26. 21:48
 12/21 anonim ***** válasza:
83%

Semmi gond Kérdező, minden szar dolog jó valamire!

Ezzel most egy életre megváltottad, hogy nem kell segítenetek egyiknek sem soha többé és nem kell szállóvendégként fogadnod őket, mert nem vagy nekik lekötelezve. És ez szerintem minden pénz megér!

Hozzáteszem, hogy nálunk a családban elképzelhetetlen lenne ez a helyzet.

2019. júl. 26. 22:01
 13/21 anonim ***** válasza:
77%

Én kérnék kölcsön, vagy elvinnék valamit a zálogba és fogadnék költöztetőket, akik lebonyolítják ki-be hurcolással együtt 2 óra alatt a történetet.

Nem vergődnék ilyen bizonytalan szívességekkel a költözéssel 3 napig.

2019. júl. 26. 22:05
 14/21 A kérdező kommentje:

Nèztem már költöztetőket, de nagyon messze van a raktár-albi-ház háromszög egymástól. Nem tudom kifizetni. A bèrautó olcsóbb.

Igen, mondák már mások is,hogy ezt jegyezzem meg ès innentől èn is legyek ilyen velük. Nehèz.

2019. júl. 26. 22:13
 15/21 anonim ***** válasza:
85%

Igaz, hogy idegen vagyok, de én ha megengeded, osztozom a boldogságotokban, és hasonló cipővel vagyunk a férjemmel, mint ti. Az ígért segítségek helyett kifogásokat kaptunk, még azoktól is, akiknek tavaly mi hétvégéket elpazaroltunk nyáron, hogy segítsünk a felújításban.

Sajnos tanultunk belőle.

Én tisztelem azokat, akik fiatalon így nekivágtak, mert ez nem kis dolog.

Nem akarok általánosítani, de két végletet vettem észre, vannak szülők, akik a gyerek s.ge alá tolják a kéglit, és vannak, akik le se szrják, hogy a gyerek miből hogyan és mit vett. Persze tisztelet a kivételnek.

Annyit tudok mondani kérdező, hogy ilyenkor világlik ki, hogy ki az igazi barát, és akik csak arra jók, hogy leülj velük piálni.

30/N

2019. júl. 26. 23:44
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szèpen 15-ös! :)

Kitartást nektek is!

2019. júl. 27. 00:26
 17/21 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk nem divat ez az ilyen szintű segítés, ezért én nem is vártam el. Kicsi a család, szülők idősek, testvérek vagy kisgyerekesek, vagy halálra melózzák magukat és nekik is van háztartásuk.

Én a fizetett segítség híve vagyok az ilye nagy munkáknál, a családtagokkal inkább beszélgetek egy kávé mellett.

Persze apró segítség oké, de egész napos munkát én nem kérek senkitől.

2019. júl. 27. 01:11
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én sem tudok mást tanàcsolni, lepj túl ezen és ha ők kérnek valamit te se éri rà éppen.

Nekem a szüleim segítőkészek szerencsére de Oda vissza kell működnie ennek.

2019. júl. 27. 11:51
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez van. Legalább már tudod milyenek. Ha legközelebb ők is segítséget kérnek, vagy ott akarnak aludni megint akkor te is röhögd ki őket és hazudj valamit hogy miért nem lehet. Te is épp grillezel.

Lehet nehéznek tartod, de megérdemlik és nem szabad hagynod kihasználni magatokat.

Ha bunkóznak akkor mondd meg hogy ők se segítettek nektek amikor kellett volna, ti viszont mindig. Ez a dolog oda-vissza megy...nem csak úgy hogy ti adtok, adtok, de soha semmit se kaptok.

Amúgy nekem se segítőkész a családom.

Mindig azt nézték hogy húzzanak le pénzzel..

2019. júl. 27. 12:31
 20/21 anonim ***** válasza:
31%

"Mondd csak, elolvastad rendesen?"

Igen, elolvastam rendesen. Lényegében a nyavajgásodról szólt, hogy NEKED senki nem segít, TE vettél házat, TŐLED nem kérdezték meg anyukádék azt sem ,hogy milyen a ház. Segítséget kértél, és körberöhögtek a testvéreid.

Pont ezért kérdeztem, hogy amikor nem vagy bajban, akkor mennyire tartod velük a kapcsolatot.

Hogy most tartod/tartanád velük, amikor gondban vagy, az tiszta sor, nem is kérdés.

De előtte, tartottad velük? Én pl. el nem tudnék képzelni olyan szitut, hogy az anyám ne kérdezze meg, hogy milyen házat vettem. És olyat sem, hogy a hugom körberöhögjön, ha segítséget kérek költözéskori pakolásban.

2019. júl. 27. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!