Nektek mennyire segítőkèsz a családotok?
Most nagyon szomorú vagyok. Vettünk egy házat a párommal. Behordtuk a cuccainkat, amikor kiderült hogy nem lehet megcsinálni az adásvètelit egy szerkezeti problèma miatt.
A cuccaink átkerültek egy közeli raktárba. Mi meg a règi albèrletben alhattunk mèg kèt hètig. +kutyák. Nagyon nehèz, hosszadalmas ès fárasztó volt költözni, mert csak ketten voltunk. Sajnos a barátaink munkabeosztása fix. Nem tudtak segíteni.
Közben találtunk másik házat. Páronak ez után vissza kellett mennie külföldre. Pár napja meg is vettem a házat. 3 napom van költözni. Kicsi a költsègvetèsünk, nem tudok költöztetőket fogadni. Így megkèrtem a testvèreimet, akik a 3 hetes szabijukat töltik otthon, tőlem 160km-re, hogy legalább egy napra jöjjenek már segíteni. Akár el is mentem volna èrtük. De amúgy is jöttek a városba szórakozni. Mondták, hogy lehet jönnek egy napra. Tegnap kèrdeztem, hpgy mikor indulnak? Hol vegyem fel őket? Erre azt mondták röhögve, hogy egyik nap hivatalos elintèzni valójuk van, másik nap meg grilleznek. A harmadik napról szó sem esett.
A szüleim sem kèrdeztèk, hogy hol vettèl házat? Muti már! Hogy fogod megoldani?
Olyan szèp kis romhalmaz. Annyi fantázia van benne. Mindegyiküknek tetszene, más-más miatt. De nem is èrdekli őket.
Egyik kollègám talánra ígèrte egyik napra a segítsègèt, a másik kollègám, másik napra. De ez is azon múlik, nem jön-e közbe valami. Meg ez jó esetben is velem együtt, 2 ember per nap. Nagyon lassan fogunk haladni. Ha ráèrnek.
Az, akikről meg tudom, hogy ráèrnek, azoknak többet èr egy grillezès. Pedig ha nekik kell segíteni mi a párommal mindig segítünk.
Èreztetek már ilyet? Annyira szomorú vagyok, mert senki nem osztozik a boldogságomban.
Ha ti ebben a helyzetben lennètek, mit tenne a családotok?
Nekem anno annyiban segített költözni a családom H a nagynéném kilopta a saját unokáinak a drága és értékes játékokat, amiket az én a gyerekeimnek tettem félre amíg ideiglenesen nála volt 1-2 cucc. Ja, mert ő megkérdezte a nagyanyámat és ő igent mondott. Ja csak ez nem az ő cucca. Még én voltam a szemét mert vissza mertem kérni.
Szóval kitartás, minden menni fog idővel.
Szerencsés helyzetben vagyok, mert az én családom egyből ugrana ebben a helyzetben és 3 autóval állnának oda a ház elé, hogy mit segítsenek. Párom részéről kérdésesebb, ők is jönnének "szívesen" segíteni, aztán meg hónapokig hallgathatnánk hogy verik a mellüket és csókolgathatnánk a lábuk nyomát amiért segítettek.
Nekem is az volt egyébként az első gondolatom, hogy nem vagy voltál eddig túl távolságtartó velük? Viszonyotok úgy általában milyen? Az oké, hogy mentek segíteni, ha szüksége van a családból valakinek rátok, de egyébként a hétköznapokban mennyire tartjátok a kapcsolatot? Mennyire törődtök egymással?
Nekünk sem segített soha senki a családból. Igaz 200 km távolságra vannak, de megoldható lett volna az ott alvás.
Párom kollégája segített burkolni.
Nekünk is rosszul esett mindig. Főleg hogy párom építkezni segített a testvérének anno.
"Mondd csak, elolvastad rendesen?"
Nem derül ki belőle, az se, hogy mennyire voltál eddig távolságtartó, az se, hogy mennyire értettek egyet veled abban, hogy
- egy romhalmazt vegyél
- külföldre menjen a párod dolgozni
- egyáltalán egymáshoz valók vagytok-e
- tartsatok-e albérletben kutyát, sőt, mindjárt többet
- stb.
Nálunk is öregszenek már a szülők, keresztszülők, unokatestvérek egytől egyig, esetlenek bénák, elküldtem az egyikőjüket a garázsba a szerszámért, gondoltam látott már olyat 25 évesen, erre odavolt percekig, mondom mi az istent csinál, megyek már megnézem, erre ott keresgeti.... Mondom neki ha nem tudod mit kell hozni, miért nem kérdezed meg, minek mondod ha tudod?
Semmi hasznukat nem venni, de a nyaralásokat kívülről vágják, jobban tudják hova mennek majd mint egy gps....
Én már feladtam velük, az öregekre nem haragszom mert tudom ha kell segítenek de komoly melóval hova terheljem őket is.
Szóval olyanba bele sem kezdek amit egyedül vagy másodmagammal nem tudok elvégezni.
4-es, köszönöm! Kicsit megnyugtattál
aNayon sokszor aludtak már nálam ha átutazóban voltak. Vagy csak ha itt akartak menni valahova a városban, szórakozni stb.
Ünnepekkor mi szoktunk menni. Sosem üres kèzzel. Nálunk senki nem èrzelgős, nem telefonálgatunk sokat. Fb-on tarjuk a kapcsolatot. De szerintem nem kell napi szinten beszèlni ahhoz, hogy az emberek össze tartsanak.
Amikor megvettük az első autónkat, kíváncsiak voltak rá. Eljöttek vendègsègbe. Most meg semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!