Mennyire fáj a nőknek hogy ők már nem vihetil tovább a nevüket?
Azért jöttem hogy választ adjak. Aztán röhögni, hogy még ezen is képesek az emberek összeveszni. :D
De hogy válaszoljak, engem nem zavar, amúgy se szeretem a vezetéknevem. Attól hogy a név nem öröklődik, a vérvonal akkor is tovább megy.
Ez a kérdés több szempontból értelmetlen szerintem.
Férfi vagyok, de nincs fiam, és testvérem sem, szóval az én nevem is bizonyosan ki fog halni. Legfeljebb annyi a különbség a nőkhöz képest, hogy az én esetemben majd egy generációval később következik be a dolog, és jó eséllyel én már nem érem meg, előbb meghalok.
Másrészt viszont a név maga nyilván nem tűnik el teljesen, hiszen távolabbi rokonok azért élnek, a néhai dédszüleimnek például vannak fiúági leszármazottaik. Csak én velük már nem tartom a kapcsolatot, úgyhogy számomra olyan, mintha nem is léteznének.
Nekem egyáltalán nem fájna. Jómagam is mindig terveztem, hogy megváltoztatom a vezetéknevemet, mivel sem az "apámtól" sem az ő családtagjaitól nem kaptam semmit, miután csúnyán elvált az Édesanyámtól. Ünnepekkor is se telefonhívás, se üdvözlőlap, semmi. Anyám mellett másik nőt tartott, s tőlünk különböző módon akart megszabadulni. Anyám családja azonban vallásos volt, és bűnnek vélték a névváltoztatást, meg az anyagi dolgok is megakadályoztak benne. Mindig is úgy éreztem, hogy az a családnév nem a családom neve, mivel Anyum is visszavette a lánykori nevét a válás után. A klasszikus értelemben vett családot nem tervezek, ezért Anyám vezetéknevét tervezem felvenni.
Viszont ha férjem lenne, és ahhoz ragaszkodna, hogy a keresztnevét örökölje a fiam, megmutatnám neki, hol az ajtó. Egy gyerek egyáltalán nem biztos, hogy szeretni fogja az apját, akkor pedig miért kényszerítsem rá azt az utónevet? Nem elég a családnév? Ha annyira belehabarodnék egy fickóba, inkább olyan testrészemre tetováltatnám vagy a nevét vagy a képét, amit nem szoktam másoknak mutogatni, pedig az ilyen beavatkozásoktól is irtózom.
Bocsássanak meg a válaszolók!nem vita indítás céljából kérdeztem ezt,de hát ez lett belőle:/
Azt már látom hogy megoszlik a vélemény a két oldal között.
36! Akit ez érdekel, az kideríti nyugi :D Főleg, hogy 1 kattintás megnézni a másik adatlapját, ahol nagyrészt kint van minden kb a legtöbb embernek.
Kicsit olyan érzésem van, mintha úgy értelmeztétek volna, hogy én vagyok ilyesmi ellen, pedig engem nem zavar ez, csak leírtam a példákat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!