Magyarországon még van olyan nézet, hogy a nőknek nem szabadna továbbtanulniuk? (ne számítsuk ide a szektásokat)
Figyelt kérdés
2018. okt. 27. 10:12
1/33 A kérdező kommentje:
Mármint van olyan család, ahol így gondolják.
2018. okt. 27. 10:12
2/33 anonim válasza:
Van, mint minden más országban is. Pl. a szektásoknál. :) Őket miért ne számíthatnánk ide? Ők is emberek.
3/33 anonim válasza:
Hogyne lenne. Komplett "kultúrák" vannak szentül meggyőződve róla, hogy az iskola egyébként is hülyeség, és a lányok feladata a gyerekszülés kb 16 éves koruktól kezdve.
4/33 A kérdező kommentje:
Dehogynem, de az egy teljesen más világ. Én az átlagmagyarra gondolok.
2018. okt. 27. 10:20
5/33 A kérdező kommentje:
Milyen "kultúrák"?
Ne számítsuk ide a romákat se...
2018. okt. 27. 10:20
6/33 anonim válasza:
Ilyen már régen sem volt, legalább is mi nálunk, meg ismeretségi köreinkben. Itt pont az volt a 80-as évek elején amikor én befejeztem a gimnáziumot akkor a szüleim ösztönöztek arra hogy szakmát tanuljak. Kitanultam a lakatos szakmát, bevonultam katonának, és amikor ennek vége lett elmentem dolgozni. A húgom is gimnáziumba járt, ő amikor végzett neki mondták hogy menjen egyetemre, mert szerintük nőknek irodai munka való, férfiaknak meg kétkezi munka, és akkor az ismerősök körében is ez az elv terjedt...
7/33 A kérdező kommentje:
Az én családomban (és ez 2018!) az idősebb generáció úgy gondolja, hogy a férfiak dolga a család eltartása és keressen jól (akár fizikai, akár irodai munkával, bár az irodai munka az ő szemükben alacsonyabb rendű, mint a kétkezi munka), a lányok meg 18-20 évesen férjhez mennek, gyereket szülnek, és segítenek otthon. Bár alapvetően úgy gondolják, hogy se a gyerekek, se az unokák ne költözzenek olyan messzire, hogy ne tudjanak hazajárni kapálni.
2018. okt. 27. 10:29
8/33 anonim válasza:
Ha már felmerül ez a kérdés, akkor biztosan van.
9/33 anonim válasza:
Múltkor voltunk egy társaságban, ott mondogatták a 60-70eves urak, hogy a nőket nem kéne engedni dolgozni. Alkoholista arcok voltak, egyik a lanyatol kér folyamatosan piára. Soha többé nem akarok ilyen emberekkel találkozni...
10/33 anonim válasza:
"A kérdező kommentje:
Az én családomban (és ez 2018!) az idősebb generáció úgy gondolja, hogy ... a lányok meg 18-20 évesen férjhez mennek, gyereket szülnek, és segítenek otthon."
Akkor mi értelme a kérdésnek? Te magad is tudod, hogy igen, van ilyen nézet ma is: pl. a te saját családodban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!