Magyarországon még van olyan nézet, hogy a nőknek nem szabadna továbbtanulniuk? (ne számítsuk ide a szektásokat)
A családom, pedig nincsenek benne semmilyen szektában.
Már gyerekként is azt hallgattam, hogy azért nem kapok könyveket (szórakoztató irodalom), mert úgyse érteném (ellenben a bátyámmal). Azért nem kapok angol játékos feladatlapokat/egyedi angol tanárt, mert úgyse menne.
Ha rossz jegyet kaptam, akkor ez csak megerősítette őket benne, hogy "semmi baj, neked nem kell tudnod ilyeneket, nem is tudnád megjegyezni, mert lány vagy".
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a bátyám se járt jobban, míg engem azért vertek, mert nem egy helyben ültem üres tekintettel, hanem igazi kis vadóc voltam, aki mindenre felmászik és összekoszolja magát, addig őt kb mindenért megbüntették. Mert nem elég jók a jegyei, nem ő a legjobb az edzésen, sírva fakadt, amikor apám "játékosan" beleverte a fejét az asztalba és széttörte az orrát stb.
Nálam azért imádkoztak, hogy a gimi végéig jussak el, tőle elvárták, hogy menjen katonának.
Én jelenleg fejezem be az MSc-t az egyetemen, jövőre ha minden igaz külföldön folytatom a phd-val.
Bátyám szerintem valahol beleroppant az elvárásokba, 4x váltott egyetemi szakot, végül kiment külföldre dolgozni, ahol élvezi az irodai munkáját, hogy nem várnak el tőle lehetetlent és így is megbecsülik.
Nekem speciel már a nagymamám is egyetemre járt, pedig ő 80 felett lenne, ha mèg élne Isten nyugosztalja.
Pedig ő aztán igazi parasztcsaládból származik, a szülők meghaltak a háborúban, a nővére taníttatta...
Szóval ez nem kortól függ, hanem korlátoltságtól, ha idősebb generációtól ezt hallod, meg vidéken sem jellemző ez ma már egyáltalán. Az én rokoni/ismeretségi körömben legalábbis.
"De akkor tanuljanak, ne pedig velünk csináltassák meg a beadandót egy szép mosolyért. Az irodában pedig dolgozzanak, ne pedig...
A női munkaerő hatékonysága töredéke a férfiénak.
De ott ül, nem dolgozik, állandó kávészünet,cigi, otthon pedig arra hivatkozva nem csinál semmit, hogy az irodában kihajtotta a belét."
Miért hagyjátok, férfiak? Kettőn áll a vásár...
13
Én egy tolvonással a hozzád hasonló, IQ csökkent ostobáktól venném el a szavazati jogot, minimális műveltségi cenzussal. Szebb országban élnénk.
Ps: Mennyire kell nyomorultnak lenni ahhoz, hogy valaki álmodozzon az emberi faj felének teljes elnyomásáról, és cselédsorba-függésbe taszításáról, csak azért, mert ő így tudja jól érzeni magát?
Szánalmas.
Érdekes, hogy az "ostoba,iq0,stb" becsmérlésen kívül egyik reagáló sem tudott többet.
Úgy tűnik magukra ismertek, és a düh következtében fényesen bizonyították, hogy igazam volt... :)
14-es.
Tehát nem az a hibás, aki kihasznál valakit, hanem az, aki hagyja? Ok, de nem elfeledni ezt, ha slutwalk lesz.
16: talán a te rokonod az 1% kivétel. Ahogy írtam is.
"Barátom édesanyja folyamatosan túlórázik a lusta ferfimunkatársa miatt."
Én ennek az ellenkezőjét látom.
"Rengeteg nő gyereknevelés és házimunka mellett dolgozik"
Állásban van<>dolgozik. Maradjunk annyiban,hogy bejár.
"és neked van pofád így gyalázni őket."
Igen.
"Nőrokonaidnak, édesanyádnak is ezeket mondogatod?"
Igen.
És ők, értelmes emberek lévén, megkérdeztek, hogy miért.
Megmagyaráztam.
Megértettek.
"de nem elfeledni ezt, ha slutwalk lesz"
Az mi? Ez itt egy magyar nyelvű oldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!