Ti a nőknek mely névválasztási alternatíváját preferáljátok?
A) Felveszi a férje teljes nevét.
B) Felveszi a férje teljes nevét és hozzá a teljes nevét.
C) Felveszi a férje családnevét és hozzá a saját teljes nevét.
D) Felveszi a férje családnevét és hozzá a saját keresztnevét.
E) Megtartja a lánykori nevét.
D
Egyszer testvéreknek néztek minket :D. Azt mondom ő a feleségem. Jaaah. Most már van gyerekünk, így ez már nem áll fenn.
Én örültem neki, hogy így döntött.
Én nem zárkóznék el egyiktől sem igazán. Nem tudom még, kihez fogok feleségül menni, a nevétől függ majd.
A: egyszer volt egy nagy szerelmem, mindig úgy képzeltem el, hogy ha feleségül venne, mindenkép X.Y.-né lennék :-)
B: Az előző illetővel/névvel kapcsolatban gondoltam erre is, viszont elvetettem, mert nagyon hosszú leírni...
C: ez a legelterjedtebb, elég valószínű, hogy valamilyen formában számomra ez lesz majd a nyerő, bár sose tudni
D: ha valami olyan neve lesz, ami nagyon tetszik és amivel nagyon szépen hangzana a keresztnevem :-)
E: ha olyan neve lenne, amit nem szeretnék felvenni, pl. B_uzi, Bugyi, ilyesmi...
En vagy a C vagy D verziot fogom valasztani.
Ez a ketto tetszik a legjobban.
Nekem összességében a D a legszimpatikusabb.
Esetleg a C. Ami igazából két különböző változatot takar rögtön, hiszen lehet egyrészt Nagyné Kiss Amália, másrészt Nagy-Kiss Amália alakban is választani.
Az A és a B nem tetszik egyáltalán, mert egyrészt régimódinak tűnik, másrészt furán hangzik, hogy egy nőnek férfi keresztneve (is) legyen, még ha Béláné alakban is persze.
Az E pedig már a másik véglet. Az azért nem tetszik, mert semmi utalás nincs a nevében arra, hogy ki a férje. Sőt, arra sem, hogy férjnél van egyáltalán.
Kissné Szabó Enikő vagy Kiss Jánosné Szabó Enikő
A többi számomra nem elfogadható. Ha a nő megtartja a saját nevét 100 %-ban, azt csak akkor, ha tényleg égő a férj családneve pl. Pisi.
E?!
Akkor nem is szereted, a neve miatt?
Vagy ha szereted, akkor miért nem veszed fel a nevét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!