Mennyire fáj a nőknek hogy ők már nem vihetil tovább a nevüket?
Lehet le vagyok maradva, de hol van olyan hivatalos törvény, jogszabály akármi, ami kimondja, hogy a gyereknek kötelezően csak és kizárólag az apa nevét lehet adni....?? Mert nekem ilyen nem rémlik. Az, hogy régen ez volt a szokás, sokan meg mai napig ragaszkodnak hozzá, az nem jelenti azt, hogy csak ez az egy út van.
Nyugodtan megkaphatja az anyja vezetéknevét is egy gyermek, sőt kötőjelesen mindkét szülőét is!
Igaz,tényleg lehet már mindkét nevet a gyereknek adni,csak megszokás hogy az apa vezetéknevét kapja.
Én férfi vagyok de engem kifejezetten zavarna ha a nevem csak úgy eltűnne.
Igen, nincs ilyen jogszabály, de a szokásjog nagyon erőteljesen köt ebből a szempontból.
Nekem eléggé fáj. Szeretem a vezetéknevemet, és szerintem az enyém szebb is, mint a páromé. Ő is így gondolja. Viszont ő is szeretné "továbbvinni" a sajátját, és a szokásjog alapján ő is fogja. Én is nagyon szeretném az enyémet, de az sem működik, hogy 2 gyerekünk van és más a vezetéknevük, mert mi értelme lenne annak... meg nem is tudom, azt lehet-e. Szóval de igen, nekem fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!