Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tehetek, ha soha nem...

Mit tehetek, ha soha nem tudok megfelelni anyukámnak?

Figyelt kérdés
Állandóan más diákokhoz viszonyít (persze csak olyanokhoz, akik valamilyen téren jobb eredményt értek el nálam. pl. nekem 92%-os érettségim lett, a másiknak meg 97), mindent a fejemhez vág, kritizál. Tudom, hogy minden szülő megteszi, de ő már 18 éve szinte csak az elvárásaival és viszonyítgatásaival jön elő, SOHA nem mutatta, hogy elégedett lenne velem, pedig elég szép eredményeket értem el én is.
2010. jún. 27. 12:47
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
mond el ezt neki is,ha legközelebb ezzel állna elő,hogy ő miért nincs veled megelégedve,miért folyton a másikhoz hasonlít,amikor te vagy a gyereke.
2010. jún. 27. 12:52
 2/31 A kérdező kommentje:
Kiskorom óta mondtam neki, de egy idő után beleuntam és azt hittem, hogy ha mindent megteszek amit elvár tőlem, hátha meg lesz elégedve. de nem... mindig újabb dolgokkal áll elő és én kezdek emiatt depresszióba esni. viccen kívül.
2010. jún. 27. 12:57
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Én elmondanám neki, hogy ha a másik gyerek eredménye jobban tetszik neki, akkor fogadja örökbe azt. Te elégedett vagy a saját eredményeddel, úgy gondolod, hogy egy 92%-os érettségivel nincs miért szégyenkezned, és lefogadnád, hogy ő sokkal rosszabb tanuló volt nálad. :P (És nagy valószínűséggel igazad is lenne: azok a szülők szoktak túl sokat elvárni a gyereküktől, akiknek soha semmi nem sikerült az életben.)
2010. jún. 27. 12:59
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
kicsit nézz utánna az ő iskolai,vagy bármilyen eredményeinek. feltételezem magasan vernéd.
2010. jún. 27. 13:00
 5/31 A kérdező kommentje:
Kiskoromban ugyanezt az örökbefogadós dumát mondtam, de nem jött be. A 'vicc' az, hogy amikor mondom neki, h más gyerek sokkalta gyengébb eredményeket ér el, akkor ő rávágja, hogy "de nekem semmi közöm a mások gyerekéhez". Bezzeg ha valakinek van már 2nyelvvizsgája 18éves korára, míg nekem csak egy, azzal rögtön előjön. Olyankor van köze hozzá...
2010. jún. 27. 13:02
 6/31 A kérdező kommentje:
és köszönöm az eddigi válaszokat!
2010. jún. 27. 13:08
 7/31 anonim ***** válasza:
100%
Engem is sokszor hasonlított mással össze az anyám és ezért tudom miről beszélsz.Ne vedd a szívedre,ne foglalkozz az ilyen kijelentéseivel.Én elhittem neki,hogy mások tényleg jobbak nálam és sokáig ittam levét.:(
2010. jún. 27. 13:21
 8/31 anonim ***** válasza:
84%
Hát pedig nem lenne szabad ezért így viselkednie veled, mert "csak" 92 százalékos lett. Örülnie kéne, amúgy meg ha nem mentél volna át meg vígasztalnia kéne téged.
2010. jún. 27. 13:23
 9/31 anonim ***** válasza:
48%
De miért akarsz neki megfelelni???? A te hibád, ha depressziós leszel, nem az övé, ne sajnáltasd magad. Állíts fel magadnak saját mércét, ne az övével mérd magad, elég nagy vagy már hozzá...
2010. jún. 27. 13:25
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

velem is ugyanez van.. én már beleroppantam.

Kiskorom óta összehasonlít (főleg a tesómmal), a jótulajdonságaim nem veszi észre csak a rosszakat, nem látja mennyire igyekszek folyton..

13 évesen anorexiás voltam (valószinüleg tudat alatt ezmiatt),azóta jól vagyok,de most meg a depresszió felé hajlok..

2010. jún. 27. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!