Miért így mondták el hogy babájuk lesz?
Már nem friss a történet, de megint előkerült és én még mindig nem értem miért viselkedtek így, főleg, mert számítanak tőlem dolgokra.....
Szóval egyik hétvégén anyósoméknál ebédeltünk, ott laknak a sógornőmék is. Nyílt titok volt, h aktívan rajta vannak a gyereken, szóval várható volt h egy nap meglobogtatják a tesztet. Ezen a bizonyos nap mi kint ültünk a férjemmel és a másik sógorommal az ebédlőben, mikor odatelepedtek a sógornőmék. Zavart volt a helyzet, úgy látszott, h akarnak is valamit, meg nem is tudják, én próbáltam jópofizni, merthát nem jó a kínos csend. Szóval ott ültünk kb egy órát, aztán mondtam h nekünk mennünk kéne és elkezdtem összepakolni a gyerek cuccait, eltelt újabb fél óra amíg sikerült mindent összehalásznom, utána a gyereket felöltöztettem és menetre készen. Ekkor kint álltunk az előszobában, a gyereket már kivitte a nagyapja az udvarra, mikor a FÉRJEMnek kiszóltak, h jöjjön vissza. Kicsit türelmetlenkedtem is, mert sokszor ugratják egymást és már menetre készen voltunk. Szóval visszahívták és én csak annyit hallottam h....tényleg???...ez mennyire biztos???....gratulálok, vigyázz magadra!!!.....na igen, itt mondták el h gyerekük lesz!
Elégé lefagytam, mivel nem értettem h ez miért csak a férjemnek szólt, így a kocsiban mondtam is, h semmi gond, ha ők így állnak hozzám, akkor én is így fogok!...a férjem erre teljesen kiakadt, h milyen vagyok!...tudta h a gyerekcuccokra gondolok, mivel már pedzegette a család a kérdést
Két hét múlva elkérték a fiam 120 ezres babakocsiját és még mindig ott tartanak h megkapják!
A férjem szerint csak gyerekesek voltak, szerintem bunkók, de akkor nem értem mit várnak?
nekem nem is volt lehetőségem kérni/elfogadni senkiét, mert a környezetemben nem volt még gyerekes
a babakocsira visszatérve én nem is szeretnék kölcsönbabakocsit, szerintem tök ciki két év után visszaadni úgy, hogy halál leharcolt állapotban van, egy babakocsi a harmadik gyereket már csak jóindulattal szolgálja ki, na mert ugye ők úgy vették, h majd úgyis visszaadják........
na mindegy, a babakocsi tényleg csak részletkérdés csak h kicsit kerekebb legyen a sztori
mi egyébként összehívtuk a bagázst és a kezükbe nyomtuk az UH képet, azzal h a gyermekünk....szóval valami hasonlót vártam volna, tudom, h ilyenkor az ember kicsit furán érzi magát, mert egy gyerek mégiscsak kézzel fogható, egy pár hetes magzat/embrió meg olyan törékeny....
arra is gondoltam, h kicsit zavarban voltak amiatt, h csak egy +-os tesztjük volt, de ez mégis az ő döntésük , h ilyen korán szóltak
Egyben megegyezhetünk, rosszul kezelték a szituációt és nem így kell közölni egy örömhírt!
Rádnézve tényleg megalázó!
Megy a susmorgás, hogy baba lesz, valószinüleg szánt szándékkal hisz már megvárták mig elindultok és kimész és csak a párodat hivták vissza!
Na ezek után tudod ki adna nekik babakocsikat meg fenéknyalást!
Na,én pont hasonlóan jártam.Kölcsönadtam a gyerekem bébihordozóját amit újan vettünk,mikor jött a tesó és vissza kértem volna,elakadt a szavam amikor megláttam.Inkább azt mondtam már vettünk újat.Persze akkor még nem,másnap.Így jártam több holmival is.
Többet kölcsön nem adnék semmit amire még szükségünk lesz a későbbiekben.Ha meg nem kell,de nem vagyunk olyan viszonyban,akkor eladom.
szerintem ma a családok 90% nem áll úgy anyagilag, h csak úgy odaadjon ilyen drága holmit, más dolog persze ha rászorulók, hirtelen jön a gyerek.....de ezek az emberek garantálom, h ezerszer jobban megbecsülik és vigyáznak is rá......de mivel itt ugye arra se méltattak h velem is közöljék, várható, h mennyire fogja őket érdekelni h ez egy drága kocsiról van szó, amit vissza kellene adni, szóval gondoltam nem is teszem ki magam a későbbi bosszankodásnak, amit itt is olvastam tőletek, de már jópár helyről hallottam is....
a ruhákat is el akarták kérni egyébként, de én szinte az összeset újonnan vettem, én számoltam a gyerek "költségeivel" ez a másik része a dolognak, nem is vetettük le az őssejtet, mi emiatt rendesen le is lettünk hordva általuk, h mi az h elvesszük a gyerektől a lehetőséget....most ajánlom nekik, h őssejtben tologassák a gyereküket.....:)
"nekem nem is volt lehetőségem kérni/elfogadni senkiét, mert a környezetemben nem volt még gyerekes"
Csak kiegészítve a hosszút, mert szerintem félreértettél: bárcsak olyan helyzetbe lettem volna, hogy előbb megismerem a páromat, és nekünk születik előbb gyerekünk!! Inkább azt választottam volna, ugyanis sógornőm 2 évvel idősebb, húgom nálam fiatalabb, és nagyon szívesen odaadtam volna bármit mindkettőjüknek, ahogy tette is ezt tesóm, csak nem ilyen koszos, penészszagú, morzsás állapotban, (ahogy most is kimosva, összehajtogatva van minden használt cucc utánunk). Természetesen figyelembe véve az anyagi lehetőségeinket, amint írtam, a szinte új állapotúakat én is eladtam volna, mint a sógornőm. És még egy, ami félreérthető: a sógornőm, tesóm is úgy adtak oda, amiket adtak, hogy NEM AKARNAK már gyereket, és tesóm csak azért kéri vissza, mert "ki tudja még, mire, talán a most 5 éves nagyobb gyerekének a leendő gyerekeinek jó lesz" alapon. Persze ez is az ő dolga, joga van visszakérni, rendben is, csak azt nem tudom elképzelni, hogy olyan állapotba hogyan hozható, ahogy adta. (Pl. utolsó használat után ki se mossa most sem a ruhákat, csak félredobja egy zárt helységbe más kupiba. Elképzelni sem tudnék így élni, és erre egy lomos helységet fenntartani...)
Kérdésedre: néhány kifejezésed alapján felmerült bennem,(pl. "mi összehívtuk.. kezükbe nyomtuk az UH képet...", "valami hasonlót vártam volna, de csak egy +-os tesztjük volt"), hogy nem lehet, hogy azt gondolják rólad, hogy neked ELVÁRÁSAID vannak velük szemben, nem lehet bármit csak úgy egyszerűen bejelenteni, ahogy nekik spontán eszükbe jut, és hogy gondolkodni kell még azon is, hogyan (pedig az ő dolguk, ő életük), hogy még nem akármilyen BIZONYÍTÉKOKAT is kell mellékelni (és vajon elég-e egy teszt neked, mit szólsz majd hozzá?), és majd ki tudja, mivel gázolnak az örömükbe azok, akiknek nem felel meg az elvárásainak ez a bejelentés??
Nem megsérteni akarlak, hanem segíteni kitalálni a választ, miért így mondták.
Mi egyébként csak simán bejelentettük, ill a férjem később megmutatott azt hiszem csak a szüleinek UHos fotókat, de csak azért, mert milyen aranyos, talán némelyik unoka is látta vagy más is. Tesóm terhessége másodkézből jutott a tudomásomra (anyutól), de ennek nem tulajdonítok nagy jelentőséget, csak annyit, hogy a jellemére vall, ennyire képes és kész, a nagyobb gyereke megszületését meg az unokatesómtól (!) tudtam meg, pedig engem hívtak keresztanyának. Ebből mondjuk látszik, mennyire becsül, de nem akartam szóvátenni, hogy az legyen, ezzel elrontanám az örömüket. Mivel válaszul anyun keresztül tudattam velük én is a gyerekem születését, persze ők mindjárt megjegyezték, és amikor mondtam, hogy azt gondoltam, nekik ilyesminek nincs jelentősége és hogy miből gondoltam (az ő viselkedésük), elcsendesedtek, ennyi.
Még egy: Azt írtad, várják még a babakocsit. Miért? Amikor kérték, miért nem kaptak EGYÉRTELMŰ választ, hogy megkapják, vagy nem? Mert akkor persze, hogy várják, miből is tudják, hogy most számíthatnak rá vagy nem. Ha előveszed a jobbik énedet, akkor szerintem beszélj velük erről, legyen nekik egyértelmű. Engem nagyon zavart, hogy a 9 hónap alatt volt sok-sok akció, amit kihagytunk, mert nem lehetett tudni, mit kapunk használtan. Kérdésünkre pl. még nem szedték össze, hirtelen azt se tudják, hol van...stb, és ezek között voltak szuper és használhatatlan dolgok is, és én is súroltam még 2 nappal a szülés előtt is, sőt kész se lett minden.
Remélem, segítettem.
Az előző hosszút író
köszi, h ennyi időt töltesz a problémámmal.....de szerintem ezek kicsit egyértelműbb dolgok......néha a legegyszrűbb a megoldás
arra értettem h nekem nem volt lehetőségem sem, mert fiatalon szültem és ekkor még nem volt baba a környezetemben és én számoltam azzal h nekünk kell minden egyes zoknit megvennünk, épp ezért mi nem is tudtunk volna őssejtet levetetni (ők kijelentették büszkén), mert egyszerűen nem telik rá amellett h mindent megveszel a picinek.....nekem ez így teljesen jó volt, nem kell rá vigyázni, visszaadni, hálálkodni....stb...sokszor tudom rosszul jön ki és így jobban szeretem a saját sajátot.....
jaj, nem félreértetted akkor, nem vártam el tőlük semmilyen bizonyítékot, csak mi is zavarban voltunk és így oldottuk a helyzetet......és hidd el bántó volt és megalázó a helyzet, nem először, de részemről utoljára
a babakocsi???? bonyolult szintén, ők anyóséknál laknak és mióta anyós elküldött a k anyámba, azóta velük se találkoztam, csak "üzengetnek".....h mi van a babakocsival, egyébként azt is mondtam h használjuk és h nem akarom odaadni, bocsi ennél egyértelműbben nem tudom a dolgot mondani a férjemnek (ő értetlenkedik), velük meg nem találkozom....talán a kérdés kicsit költői is, v egyszavas válasszal intézhető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!