Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Az anyám elveheti tőlem a...

Az anyám elveheti tőlem a kislányomat? Fontos! Félek nagyon!

Figyelt kérdés
23 éves vagyok.Nagyon összevesztem a szüleimmel a minap.Van egy 10 hónapos lányom.A párom román állampolgár.A páromnak alkalmi munkái vannak ami nincs bejelentve viszont elég rendszeres a jövedelme.Nekem jár a gyed+csp.A szüleim nem jönnek ki a párommal és fordítva.Nagyon összevesztünk és anyám nagyon csúnyán beszólt.Mondtam neki h jó anyu jegyezd meg h mit mondtál.Erre azt mondta h úgy fenyegessem meg őt avval h nem viszem neki át a kicsit h megy a család segítőbe és bejelenti h mi milyen sok pénzzel tartozunk stb.Mert akitől béreljük a lakást az a nagynéném és h ő is mellette fog állni mert sajna 1 ideje elmaradtunk elég rendesen az albérlettel.Ezen felül mennyi hitelem van stb.Meg hogy neki vannak nagyszülői jogai stb...A kislánynak megadunk mindent.Van rendesen kajája van tiszta ruhája nem koszos nem beteg.Imádjuk és nagyon szeretjük.egyikünk sem iszik vagy drogozik.Evvel szemben anyának 1 időben elég sokszor meggyűlt a baja a rendőrséggel ill elég ittas életmódot folytat(ott).Szal ha rám küldi a család segítőket elvihetik a kicsit?Mennyi az esélye ennek?Mit néznek?Megkaphatja ő?Vagy ez csak üres fenyegetés lenne?kérlek segítsetek nagyon félek!!!
2010. máj. 24. 21:52
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
ja és még mielött megkapnám nem roma származásúak vagyunk..
2010. máj. 24. 22:08
 12/22 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem anyukád nem egy szemét,mint ahogy egyik válaszoló írta. Gondolom nem jelentene fel,csak berágott,hogy nem fizet a párod az ő nagynénédnek a lakásért,ez ugyanis elég szemétség, a párod is tudja,hogy a gyerek miatt mivel családtag,nem hajítanak ki az albérletből...de ez nem helyes,másokat kihasználni. A párod dolgozzon ,hogy biztosítsa a lakásotokat,kajátokat stb.Ha már családot alapított. Román vagy Erdélyi magyar?Elvett feleségül? Sokan átjönnek gyereket csinálnak,kiböjtölik az állampolgárságot,majd jön utánuk az ottani szerelmük,esetleg családjuk :-( Remélem nálatok nem ez a helyzet, Anyukáddal légy jóban szerintem,és nyugodtan vidd át hozzá a kislányodat.
2010. máj. 24. 22:22
 13/22 A kérdező kommentje:
A párom erdélyi magyar.Nagyon jó ember és mi is voltunk már otthon vele és mindenki befogadott a családba.Szóval a feltevés h jön a családja nem állja meg a helyét.Sőt nagyon szeret és szereti a lányát is.Még nem vagyunk házasok.Még idén szeretnénk meg polgárizni ha mást nem 2 tanúval.
2010. máj. 24. 22:38
 14/22 anonim ***** válasza:
75%
Érdekes az utcán látok rosszul öltözött kolduló anyákat, akiknek a gyereke is koldus. Na ilyenkor hol a gyermek védelmis? Pénz miatt nem vehetik el, csak ha nagyon meglátszik a gyereken hogy komoly hátrányt élvez.
2010. máj. 26. 13:52
 15/22 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem megfenyegetni az embert, hogy megszerezze az unokáját az nem méltó egy anyához sem semmilyen emberhez. A gyermekek ha megadtok mindent támogatást és szeretetet akkor igenis az anyja melett a helye. Az pedig, hogy az ő jogairól beszél egyértelmű, hogy önzőség mert elsősorban neked vannak jogaid a sajád gyerekeddel szenben ha már a kötelességeidet teljesíted felé. Ezzel persze nem azt akarom, mondani, hogy el kellene tiltanod tőle hanem, hogy próbálj vele beszélni. Felnőtt ember vagy aki felelősséget kell, hogy válaljon az életéjért s a gyerekéjért. Ha ezt megteszed s anyád is látja akkor el kell fogadnia, hogy felnőttél. Magyarán nem egy tini vagy akit meglehet fenyegetni, hogy elveszik a játékát ha nem takarítki.

Én is a párommal a szüleimnél élek s néha zavar, hogy beleszólnak a 6hós fiam nevelésébe de tudom, hogy csak a legjobbat akarják a picinek és nekem is. Beszéld meg annyáddal s próbálj kicsit önállóbban megszervezni az életed s akkor ő is lenyugszik. Sok sikert.:)

2010. máj. 26. 14:10
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Én kicsit nagyobb távolságot tartanék a családommal a helyedben. 22 éves vagyok, másfél éves gyerekkel, és eszembe se jutna rokontól bérelni lakást meg ilyenek, mert ahol segítenek, ott jogukat érzik arra is, hogy dirigáljanak. Ez nem gonoszság, csak egy alap emberi tul. sajnos.

Nem vehetik el. De szerintem ne szivasd magad! Álljatok a saját lábatokra!

2010. máj. 26. 17:22
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
És apukád is "ellenetek" van?
2010. máj. 26. 18:03
 18/22 A kérdező kommentje:
Igen apu nagyon szerelmes anyuba annak ellenére h folyamatosan csalja szegényt.
2010. máj. 26. 18:46
 19/22 anonim ***** válasza:
82%

Ha nem fizetitek a felvett kolcsonoket, akkor egy ido utan az ingosagokat fogjak elvinni, ami nem tul jo dolog.

Az anyukad lelki zsarolasa nem valami fenyes dolog, jobb ha megmondod neki,hogy eleg csunyan viselkedik.Nincs arra szukseg,hogy egy kisgyerek olyan veszekedesekben vegyen reszt,ahol a szuleit ocsaroljak.

2010. máj. 26. 23:30
 20/22 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon csúnyán beszélsz anyukádról!Talán ott voltál és láttad,hogy megcsalta apádat? Még ha így lenne sem szép,hogy kikürtölöd...

Szerintem költözzetek másik albérletbe,távolabb a szülőktől,nagynéniktől ! Vagy ha maradtok fizessétek ki az albérlet összegét és légy kedvesebb édesanyáddal,bármilyen !

Ha családot alapítottál az a te és párod felelőssége,nem szabad kihasználni a rokonokat,gyerek az aki másra szorul...

2010. jún. 1. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!