Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen következménye lehet a...

Milyen következménye lehet a gyerekre nézve, ha nem "csupán" verték?

Figyelt kérdés

hanem szadista módon. Nem lehetett elszaladni, védeni a testét, fejét karjaival, és közben néznie kellett az anyja szemébe, aki verte?

Mitől van ez, és milyen baj lehet hosszútávon? személyiségtorzulás, milyen irányban?

2010. ápr. 17. 08:56
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

már nem gyerek az illető, felnőtt.

Az, hogy a szülőt ugyanolyan módszerrel büntetni, ezt nem tartom jónak, és semmi értelme nincs.

Az igaz, a szülő kerülve vagyon.

Bár a szülő sem keresi a kapcsolatot, az unokákkal sem.

2010. ápr. 17. 10:26
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy valakire soha nem emelnek kezet, de egy rideg légkörben, ahol nincsenek pozitív kötődések, válhat vala kiből egy ragaszkodás nélküli, érzelemszegény ember.De lehet, hogy valakire rá-rá csaptak, de érezte, hogy biztonságban van, mert a család egyébként pozitív mintát, szeretetet, elfogadást sugárzott, akkor "kiheveri" a bántást, s valahogy elrendezi magában. Inkább verjenek néha, de szeressenek, mint hogy sugározzák felém a haragot, gyűlöletet, amiről nem tehetek esetleg. Mert néha, egy verés után én is beláttam, hogy igazuk volt. Aztán "nevelődtem", kerültem a cikis helyzeteket.Nem tudom, szép szóval hasonló eredmény lett volna? Én nem vertem a gyerekeimet, de a fiam rendszeresen csapkodja az övéit. Nem ez volt a minta, mégis üt. "Csak kicsit":) Na, ezzel szúrja el a nevelést, és ennek már vannak jelei. De mindenkinek meg kell tapasztalni, hogy levonhassa a tanulságot.
2010. ápr. 17. 11:08
 13/19 anonim ***** válasza:

Velem is így bántak, csak a verés mellett még volt sok egyéb, ami negatívan csapódott le.

Testileg nem lett semmi bajom, lelkileg is nagyrészt kihevertem a dolgokat.

Ahogyan írta az előttem lévő is, inkább kötődés nélküli, érzelemszegény ember lettem.

2010. ápr. 18. 00:19
 14/19 A kérdező kommentje:

Az érzelemszegény az mit jelent?

Igen, a kötődés nélküliség, és a bizalom hiánya ismerős.

Az azonban nagyon megnyugtat, hogy ilyen után is lehet "normális" az ember.

Attól féltem, törvényszerű, hogy valami defekt marad vissza.

2010. ápr. 18. 13:21
 15/19 anonim ***** válasza:
Az ember ilyen háttérrel is lehet egészséges, bár ez ritka. Sok súlyos személyiségzavar és elmebetegség származhat a szülői kegyetlenségből. Hogy milyen és milyen valószínűséggel, arra nincs egyszerű szabály. Akinek ilyen gyerekkora volt, annak sosem késő pszichológushoz mennie, ha úgy érzi, nem tökéletes az élete.
2010. ápr. 19. 02:22
 16/19 anonim ***** válasza:

"Az érzelemszegény az mit jelent? "

Nálam leginkább azt, hogy soha nem voltam szerelmes, szexuális vágyam a minimumon van.

Nem igazán érint meg más ember. Közeli barát halt meg, s nem is könnyeztem meg. Ésszel felfogtam, hogy meghalt. És ennyi.

2010. ápr. 19. 02:36
 17/19 anonim ***** válasza:

Egy példa, kéretik nem rasszistázni.

Szociológusok, pszihológusok megállapították, hogy a cigányok nagy része azért olyan kegyetlen, brutális és agresszív, mert gyerek korukban semmi szeretetet nem kaptak. Valójában a legtöbbjük nem azért született, hogy szeressék őket, hanem az értük kapott juttatásért, így képtelenek bármilyen pozitív érzelem megnyilvánulására. Ezért van az, hogy teljesen fölöslegesen agyonvernek embereket, pedig "csak" kirabolni akarták.

2010. ápr. 19. 09:53
 18/19 anonim ***** válasza:
Négygyermekes család legidősebb gyermekeként én is sokat "kaptam".Húgom aljasságait még ma is fáj felidézni/azért sírt ok nélkül,hogy engem bántsanak/.Eleinte féltem, meg eltűrtem az atrocitásokat,mert "a kicsit nem bántjuk"de aztán egy verekedésnél rájöttem,hogy erősebb vagyok na utána valóságos elrettentő példa lettem.Igaz soha nem bántottam senkit ok nélkül,de keményen megtoroltam a sérelmeket,és nagyobb társaim sem igen mertek kikezdeni velem.Negyvenéves elmúltam ma sem keresem a bajt de ha kell keményen fellépek.Igaz gyermekeimnek is azt mondom ne hagyják magukat,de azt is elmondtam a földre esett ellenfélbe nem rúgunk bele.Inkább állítsuk fel:mondván ennyi elég kell legyen.De soha ne engedjék hogy bántsák őket,mert rájuk kapnak.Lányaim vannak,de futottak már idősebb, derekabb, fiuk előlük.A jogos önvédelmet megfelelőnek tartom,a gyengét csak a GYÁVA alázza, aki nem mer az igazi ellenféllel kiállni.A nevelő hatású nyakon veréssel egyetértek-"Makarenkói-pofon"vagy valami hasonló,de az ütéserejét mindig mérlegelni kell.Húsz év alatt egyetlen egyszer sem ütöttem meg nejem ,de volt már amikor egy két szivosabbb fatönk "bánta" dühömet. Drága NAGYAPÁM egyszer pofozott meg egy szelet eldobott kenyér miatt,amit nem vettem fel.Nálunk ma sem pocsékoljuk a kenyeret,és szibériai hadifogolyként tudta miért adta és JÓL TETTE! azt a fülest.A nevelés nehéz dolog de mérték az igazi kihívás.Gyakorló apaként engedtessék meg én így látom.
2010. ápr. 19. 12:23
 19/19 A kérdező kommentje:

igen, ez a szerettek megvédése, sokszor ijesztő módon..

Ez lehet attól? Nem ok nélküli, de nagyon indulatosság?

Az orvos sajnos, nem jöhet számításba..

Tudom, nem azért vannak, hogy csámcsogjanak más baján, de mégis..ez a szégyenérzet, vagy minek nevezzem..

2010. ápr. 19. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!