Milyen következménye lehet a gyerekre nézve, ha nem "csupán" verték?
hanem szadista módon. Nem lehetett elszaladni, védeni a testét, fejét karjaival, és közben néznie kellett az anyja szemébe, aki verte?
Mitől van ez, és milyen baj lehet hosszútávon? személyiségtorzulás, milyen irányban?
már nem gyerek az illető, felnőtt.
Az, hogy a szülőt ugyanolyan módszerrel büntetni, ezt nem tartom jónak, és semmi értelme nincs.
Az igaz, a szülő kerülve vagyon.
Bár a szülő sem keresi a kapcsolatot, az unokákkal sem.
Velem is így bántak, csak a verés mellett még volt sok egyéb, ami negatívan csapódott le.
Testileg nem lett semmi bajom, lelkileg is nagyrészt kihevertem a dolgokat.
Ahogyan írta az előttem lévő is, inkább kötődés nélküli, érzelemszegény ember lettem.
Az érzelemszegény az mit jelent?
Igen, a kötődés nélküliség, és a bizalom hiánya ismerős.
Az azonban nagyon megnyugtat, hogy ilyen után is lehet "normális" az ember.
Attól féltem, törvényszerű, hogy valami defekt marad vissza.
"Az érzelemszegény az mit jelent? "
Nálam leginkább azt, hogy soha nem voltam szerelmes, szexuális vágyam a minimumon van.
Nem igazán érint meg más ember. Közeli barát halt meg, s nem is könnyeztem meg. Ésszel felfogtam, hogy meghalt. És ennyi.
Egy példa, kéretik nem rasszistázni.
Szociológusok, pszihológusok megállapították, hogy a cigányok nagy része azért olyan kegyetlen, brutális és agresszív, mert gyerek korukban semmi szeretetet nem kaptak. Valójában a legtöbbjük nem azért született, hogy szeressék őket, hanem az értük kapott juttatásért, így képtelenek bármilyen pozitív érzelem megnyilvánulására. Ezért van az, hogy teljesen fölöslegesen agyonvernek embereket, pedig "csak" kirabolni akarták.
igen, ez a szerettek megvédése, sokszor ijesztő módon..
Ez lehet attól? Nem ok nélküli, de nagyon indulatosság?
Az orvos sajnos, nem jöhet számításba..
Tudom, nem azért vannak, hogy csámcsogjanak más baján, de mégis..ez a szégyenérzet, vagy minek nevezzem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!