Milyen következménye lehet a gyerekre nézve, ha nem "csupán" verték?
hanem szadista módon. Nem lehetett elszaladni, védeni a testét, fejét karjaival, és közben néznie kellett az anyja szemébe, aki verte?
Mitől van ez, és milyen baj lehet hosszútávon? személyiségtorzulás, milyen irányban?
Van egy barátom akit szintén vertek a szülei, de ember lett belőle, nem is akármilyen! A torzulás nem törvényszerű, manapság nem szégyen emiatt orvosi segítséget kérni. Elfelejteni biztosan nem lehet, ez egy életre megmarad, de igyekezni kell tovább lépni, saját érdekében.
Az, hogy az ilyen "anyáról" mi a véleményem, azt inkább hagyjuk...
Szia!
Ha arra gondolsz, hogy egyfajta pszichopata válhat belőle, akkor ki kell hogy ábrándítsalak. Ezek az emberek felnőve sokkal erősebbek, érzékenyebbek lesznek a környezetükre, saját maguk alapított családra. Kis százalékban megismétlődhet a példa is, ez benne van pakliban. (pl. alkoholista szülőnél alkoholista gyerek-ek)
Az a kérdés, hogy van-e pozitív kötődés egyébként az anyához. Mert lehet, hogy szereti a gyermekét, de időnként nem tud uralkodni magán, s azon tölti ki a haragját, aki a keze ügyében van, vagy aki védtelen.
Engem vertek, büntettek, de egyébként nagyon szerettek.Ezt éreztem. Volt egy hülye felfogásuk, hogy szigorúsággal lehet embert nevelni belőlem. Kb. 14-15 éves koromig pofoztak, térdepeltettek, kikötöttek. Ember lett belőlem, diplomás. Szüleimet halálukig tiszteltem. A gyerekeimet szép szóval neveltem. S megértem, hogy abban a nagy szegénységben, amiben a szüleim felneveltek, a feszült, munkával teli életük, s az én makacs, durcás viselkedésem lehetett a verések oka.De meggyőződésem, hogy megalázó tett mindkét fél részéről.
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon vigasztaló, hogy nem törvényszerű, hogy pszichopata váljék a gyerekből.
Köszönöm, nem is gondoljátok, milyen sokat segítettetek.
uk:
Nem, nincs pozitív kötődés, nem kívánt gyerek, akit elhajtani sem tudott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!