Ez vérfertőzés?
Szóval tetszik az egyik rokonom. A nagyapja a mamám testvére. Nem vagyok otthon abban, hogy melyik rokoni kapcsolatnak mi a neve, úgyhogy bocsi hogy furán fogalmaztam. Ha ez nem számít vérfertőzésnek, akkor hogy mondjam el neki?
Még annyit, hogy egyikünk se múlt 14 (pontos kort nem írok).
Ha dédszüleid közösek, akkor másodunokatestvéred (dédunokatestvéred). Sem ezzel, sem a vérfertőzés fogalmával nem árt tisztában lenni, már csak azért sem, mert az élet nem csak arról szól, hogy ki tetszik, hanem tanulásról és törvényekről is.
Genetikai állományotok ennek megfelelően 12,5%-ban közös, amely genetikailag már csekély kockázatnak számít.
A mobilitás előtt (1914) az európai vidéki lakosság házasságkötéseinek nagyságrendileg 30%-a másodunokatestvérek vagy másodunokatestvérek gyerekeivel/szüleivel köttetett. Bizonyos zárt közösségekben ennél is sokkal magasabb volt az arány. Tájékoztató jelleggel:
ha egy 4,5-ös átlagos termékenységi indexű közösségben vagyunk (ami1900 táján átlagos) akkor egy 600 lelkes településen csak kivételesen találhatsz olyan lányt, aki nem harmadfokú unokatestvéred (és nincs friss bevándorló).
Jelenleg Magyarországon a törvény csak az egyenesági rokonok, (unokák-szülők-gyerekek-nagyszülők) és testvérek nemi kapcsolatát rendeli büntetni. Már a sógornőmet vagy az anyósomat is megdughatom....ha akarom....És unokatestvért is, nem is beszélve másodunokatestvérről.
" El sülyednék szégyenemben ha a másodunoka testvéremmel lett volna viszonyom bármilyen formában... "
A kérdés nem arról szólt, hogy te hasonló helyzetben hogy éreznéd magad, hanem arról, hogy a fenti szituáció vérfertőzés-e, vagy sem. Amúgy meg hogy mennének? Nyilván együtt.
Bibliai Ádám és Éva egyerekei hogyan szaporodtak? Hát a testvéreikkel, mivel másik család még nem volt.
Logikailag ennyi. Mondjuk meg is látszik az emberiségen ez a belterjesség.
Én eléggé ilyen 'prűd' vagyok,nekem még a harmadik is elég közeli...
De ha nem érzel semmi természetelleneset semmi gond,de szerintem ez nagyon közeli...
Először is: másodunokatestvérek vagytok. Elsőfokú vagy sima unokatestvér az, ha a te egyik szülőd és az ő egyik szülője testvérek. Másodunokatestvér, ha ugyanígy a te egyik nagyszülőd és az ő egyik nagyszülője testvérek. Harmadunokatestvér, ha a te egyik dédszülőd és az ő egyik dédszülője testvérek. Stb.
Másodszor: Magyarországon jogilag nem számít vérfertőzésnek még az elsőfokú unokatestvérek közötti kapcsolat sem. Akár össze is házasodhatnak simán. Másod-, harmad-, stb. unokatestvérek meg értelemszerűen akkor még inkább, hiszen az még sokkal távolabbi rokoni kapcsolat. Azt ugyanakkor el kell ismerni, hogy vannak olyan országok, ahol a törvény tiltja az unokatestvérek közötti dolgokat. De ezek vannak kisebbségben, és általában ott is csak az elsőfokú unokatestvérek közötti viszonyt korlátozzák.
10: De tesók között igen.
De unokatesók között nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!