Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ez vérfertőzés?

Ez vérfertőzés?

Figyelt kérdés

Szóval tetszik az egyik rokonom. A nagyapja a mamám testvére. Nem vagyok otthon abban, hogy melyik rokoni kapcsolatnak mi a neve, úgyhogy bocsi hogy furán fogalmaztam. Ha ez nem számít vérfertőzésnek, akkor hogy mondjam el neki?

Még annyit, hogy egyikünk se múlt 14 (pontos kort nem írok).

2015. szept. 14. 15:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
80%

Ha dédszüleid közösek, akkor másodunokatestvéred (dédunokatestvéred). Sem ezzel, sem a vérfertőzés fogalmával nem árt tisztában lenni, már csak azért sem, mert az élet nem csak arról szól, hogy ki tetszik, hanem tanulásról és törvényekről is.

Genetikai állományotok ennek megfelelően 12,5%-ban közös, amely genetikailag már csekély kockázatnak számít.

A mobilitás előtt (1914) az európai vidéki lakosság házasságkötéseinek nagyságrendileg 30%-a másodunokatestvérek vagy másodunokatestvérek gyerekeivel/szüleivel köttetett. Bizonyos zárt közösségekben ennél is sokkal magasabb volt az arány. Tájékoztató jelleggel:

ha egy 4,5-ös átlagos termékenységi indexű közösségben vagyunk (ami1900 táján átlagos) akkor egy 600 lelkes településen csak kivételesen találhatsz olyan lányt, aki nem harmadfokú unokatestvéred (és nincs friss bevándorló).

Jelenleg Magyarországon a törvény csak az egyenesági rokonok, (unokák-szülők-gyerekek-nagyszülők) és testvérek nemi kapcsolatát rendeli büntetni. Már a sógornőmet vagy az anyósomat is megdughatom....ha akarom....És unokatestvért is, nem is beszélve másodunokatestvérről.

2015. szept. 14. 15:43
 12/23 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ik! Honnan gondolod, hogy 12 évesek vagyunk? Kifejtenéd nekem?
2015. szept. 14. 15:44
 13/23 anonim ***** válasza:
19%
Mi ez a kérdés??? Akkor is unoka testvérek, jó ember rokonok vagytok! 40 év mulva is rokonok lesztek , az nem jut eszedbe... ? Hogy fogtok egy családon belül esküvőre, ballagásra, temetésre menni? A rokonság az rokonság!!! Nálunk ezeken az eseményeken találkozunk! El sülyednék szégyenemben ha a másodunoka testvéremmel lett volna viszonyom bármilyen formában... Jól gondold meg!!!
2015. szept. 14. 15:46
 14/23 Andizsuzsi ***** válasza:
67%

" El sülyednék szégyenemben ha a másodunoka testvéremmel lett volna viszonyom bármilyen formában... "

A kérdés nem arról szólt, hogy te hasonló helyzetben hogy éreznéd magad, hanem arról, hogy a fenti szituáció vérfertőzés-e, vagy sem. Amúgy meg hogy mennének? Nyilván együtt.

2015. szept. 14. 15:49
 15/23 anonim ***** válasza:
15%
Andizsuzsi, más kérdéseknél is megrovod, aki nem a kérdésre válaszol, vagy közel áll a szívedhez ez a kérdés?
2015. szept. 14. 15:57
 16/23 anonim ***** válasza:
23%

Bibliai Ádám és Éva egyerekei hogyan szaporodtak? Hát a testvéreikkel, mivel másik család még nem volt.

Logikailag ennyi. Mondjuk meg is látszik az emberiségen ez a belterjesség.

2015. szept. 14. 15:59
 17/23 anonim ***** válasza:
87%

Én eléggé ilyen 'prűd' vagyok,nekem még a harmadik is elég közeli...

De ha nem érzel semmi természetelleneset semmi gond,de szerintem ez nagyon közeli...

2015. szept. 14. 16:11
 18/23 anonim ***** válasza:
78%

Először is: másodunokatestvérek vagytok. Elsőfokú vagy sima unokatestvér az, ha a te egyik szülőd és az ő egyik szülője testvérek. Másodunokatestvér, ha ugyanígy a te egyik nagyszülőd és az ő egyik nagyszülője testvérek. Harmadunokatestvér, ha a te egyik dédszülőd és az ő egyik dédszülője testvérek. Stb.

Másodszor: Magyarországon jogilag nem számít vérfertőzésnek még az elsőfokú unokatestvérek közötti kapcsolat sem. Akár össze is házasodhatnak simán. Másod-, harmad-, stb. unokatestvérek meg értelemszerűen akkor még inkább, hiszen az még sokkal távolabbi rokoni kapcsolat. Azt ugyanakkor el kell ismerni, hogy vannak olyan országok, ahol a törvény tiltja az unokatestvérek közötti dolgokat. De ezek vannak kisebbségben, és általában ott is csak az elsőfokú unokatestvérek közötti viszonyt korlátozzák.

2015. szept. 14. 16:16
 19/23 anonim ***** válasza:
70%

10: De tesók között igen.

De unokatesók között nem.

2015. szept. 14. 18:03
 20/23 anonim ***** válasza:
47%
Rokonok vagytok. A nagyszüleitek még édestestvérei egymásnak. Mondjuk valószínűleg ingerküszöb kérdése, de számomra a rokonaim "nemtelenek". Bizarr, hogy egyáltalán be bírsz gerjedni egy rokonodra.
2015. szept. 14. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!