Hány generációnak kell eltelnie hogy ne legyen "vérfertőzés"?
Ugye van az hogy ha valamilyen családtaggal közösül az ember akkor a baba nagy valószínűséggel fogyatékkal élő lesz.(nem, nem akarok semmilyen családtagommal közösülni, önálló nyári feladat bioszból :DD)
A kérdésem pedig az lenne hogy hány generációnak kell eltelnie ahhoz, hogy erre semmi esély ne legyen(gondolok itt arra, hogy mondjuk van két ember, akiknek van közös felmenőjük, de ők ketten már hozzá képest a 7-8. generáció.)
Nem tudom mennyire fogalmaztam érthetően, és hogy mennyire helyeztem el jó témakörben a kérdést, de aki érti és tud is válaszolni, annak nagyon megköszönném ha meg tudna dobni pár infóval :)
Első unokatesók már házasodhatnak, ha gyereket akarnak csinálni, rossz lesz.
Általában harmadunkatesótól nem lesz fertőzött, de erre sincs garancia.
Nem ettől függ a kockázat, hanem attól, hogy milyen hibás aléleket tartalmaznak a szülők, anno 2 nem rokonnak is lehet a gyereke nyomorék.
Közeli rokonoknál, ha valamelyik felmenőjük tartalmazott ilyet, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy a gyerekük 2 kap belőle, vagyis előjön a betegsége.
Így a betegség szempontjából nem lehet megállapítani egy olyan pontos házat ami meghatározna honantól biztonságos házasodniuk távoli rokonoknak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!