Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Összevesztem a történelem...

Összevesztem a történelem tanárommal a Tóth vezetéknevem kapcsán. Most akkor mi az igazság?

Figyelt kérdés
Vezetékneveink eredetével foglalkoztunk az óra egy részében. Ő váltig állította, hogy az őseim szlovákok lehettek. Hiába mondtam neki, hogy semmi közöm hozzájuk. Nagyon megharagudtam rá. Én magyarnak tartom magam és senki ne szlovákozzon le. A magyarok tótoknak nevezték a szlovákokat igen, de a Tóth mint vezetéknév magyar eredetű, vagy rosszul tudom?
2014. nov. 26. 23:54
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
72%
Te valami idegengyűlölő hungarista vagy? Vagy miért esik ilyen rosszul, hogy az őseid más nemzetiségűek voltak? Ha a vezetékneved Magyar lenne, akkor is ugyanannyira lennél magyar, mint Tóth-ként. A honfoglaló magyarok nagyon kevesen voltak, ideérve keveredtek az őslakosokkal, majd az évek folytán az összes betelepülővel, megszállóval, stb. Nem létezik olyan magyar ember, akiben ne lenne ilyen-olyan egyéb vér. 2 szülőd van, 4 nagyszülőd, 8 dédszülőd, 16 szépszülőd, 32 ükszülőd, 64 ősszülőd, és még csak 6 generációt soroltam fel, ami nagyjából 150 év. Mit gondolsz, hány ősre vezethető vissza az a vér, ami ma benned folyik, ha a honfoglalásig számolunk?
2014. nov. 28. 00:45
 32/39 anonim ***** válasza:
32%
Ti akik azoktól származtok akik megerőszakolták a magyar nőket a századok során és most azt állítjátok hogy egy magyar sincs mert mindet idegenek csinálták, mondjátok már végre meg azt is, hogy őseink pedig végigdugták Európát kalandozásaik során és ezért minden nyugateurópaiban voltaképpen magyar vér folyik. Csak az objektivitás kedveért.
2014. nov. 29. 01:22
 33/39 anonim ***** válasza:
Bocs, elmaradt az előbbi végéről: :-)
2014. nov. 29. 01:23
 34/39 anonim ***** válasza:
52%
Ez csak természetes, 68%-os. De a kérdező lehet akkor azért kapna dührohamot, mert rokonságban áll az összes környező ország népeivel, pedig magyar.
2014. nov. 29. 01:28
 35/39 A kérdező kommentje:
Ti azt sem tudjátok miket beszéltek. Kik erőszakolták a magyar nőket a felvidéken meg észak Magyarországon? Itt a török se járt. Ekkora ordenáré baromságokat ne állítsatok már könyörgöm.
2014. nov. 29. 11:37
 36/39 anonim ***** válasza:
80%
Oroszokról, németekről hallottál már? Néha kinyithatnád a törikönyved...
2014. nov. 29. 12:20
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: Sajnos a nőket mindenhol megerőszakolják a katonák. Mindegy, hogy milyen nemzetiség, milyen hadsereg, nincs kivétel. Ez a hatalom fitogtatásának a része. Nemcsak régen, hanem bizony ma is. Például az amerikai katonák is csinálnak ilyet az afgán nőkkel.

És ezt nem azét írom, hogy elbagatellizáljam a problémát. Sőt, épp ellenkezőleg: azért hangsúlyozom, mert ha nem beszélünk róla, szőnyeg alá söpörjük, akkor nem is fog megoldódni.

2014. nov. 29. 23:26
 38/39 anonim ***** válasza:

"A szó eredete a gepidák és más germán törzsek thuat törzsnevéből ered" tehát nem magyar eredetű.

Azért egy történelem tanártól ez erős állítás, már ha biztosan állította és leállt vitatkozni. Nem is beszélve arról , hogy ez a családfában mindig csak az apai ág követését jelentené. anyai ágról a nevek nem öröklődnek viszon a vér igen tehát az azt jelenti, hogy lehetnek tótok az őseid 1%-ban a többi meg sváb, cigány, szlovén , román, német, olasz, zsidó és ugye magyar is jó eséllyel. Viszont a név ugye az apai öröklődés miatt mindig a Tóth maradt. Szerintem az ilyen tanár ilyen tudással ne tanítson semmit.

2014. nov. 30. 13:41
 39/39 anonim válasza:

Ahogy végigolvastam a kérdést az jutott eszembe, hogy a tanár és a kérdező két külön dologról beszél.

A tanár a származásról, a kérdező az identitásről beszél, amit nem lehet egy kalap alá venni. Az, hogy honnan, milyen ősöktől ered a vezetékneved, nem egyenlő azzal, hogy most ki vagy.

Mellesleg, ha kiszámoljuk, hogy a Tóth nevű ősapa génjeinek hány százalékával rendelkezel így több nemzedék után...

2014. dec. 12. 12:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!