Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Összevesztem a történelem...

Összevesztem a történelem tanárommal a Tóth vezetéknevem kapcsán. Most akkor mi az igazság?

Figyelt kérdés
Vezetékneveink eredetével foglalkoztunk az óra egy részében. Ő váltig állította, hogy az őseim szlovákok lehettek. Hiába mondtam neki, hogy semmi közöm hozzájuk. Nagyon megharagudtam rá. Én magyarnak tartom magam és senki ne szlovákozzon le. A magyarok tótoknak nevezték a szlovákokat igen, de a Tóth mint vezetéknév magyar eredetű, vagy rosszul tudom?
2014. nov. 26. 23:54
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
89%
Nem az számít honnan származol hanem, hogy minek érzed magad. Felesleges rugózni ezen, lehet valamikor 500 éve az első ősöd szlovák, szláv akármi volt.
2014. nov. 27. 00:29
 12/39 anonim ***** válasza:
9%
#9: LÉnyegtelen. Akár igaza is volt. A tanár mondja el az anyagot, de mellőzze az ennyire éles vitákat a gyerekkel. És abban azt hiszem egyetérthetünk, hogy ez az ő feladata lekezelni, nem a kisgyereké.
2014. nov. 27. 00:39
 13/39 anonim ***** válasza:
14%

#9: Te tényleg nem érted, hogy a kérdezőt ez bántja?

Egy tanár nem teremthet olyan helyzetet, hogy a gyerek a saját identitását kérdőjelezze meg. Most tök mindegy, hogy mi az igazság, a vitába NEM mehet bele, le kell zárnia valahogy. Nme hazugsággal, de nem is úgy, hogy egy téglát vág a fejéhez.

Egy emberséges tanár tudja kezelni az ilyen helyzetet.

2014. nov. 27. 00:42
 14/39 anonim ***** válasza:
53%
Ja, gondolom, te is 20 alatt vagy.
2014. nov. 27. 00:43
 15/39 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező: De hát a magyarság nem egyenlő a származással! Nézd meg az aradi vértanúkat: sokan közülük nem magyar származásúak voltak, mégis a legnagyobb nemzeti hősök között tartjuk számon őket.
2014. nov. 27. 00:53
 16/39 anonim ***** válasza:
94%

József Attila válasza:

A világ vagyok - minden, ami volt, van:

a sok nemzedék, mely egymásra tör.

A honfoglalók győznek velem holtan

s a meghódoltak kínja meggyötör.

Árpád és Zalán, Werbőczi és Dózsa -

török, tatár, tót, román kavarog

e szívben, mely e multnak már adósa

szelíd jövővel - mai magyarok!

2014. nov. 27. 00:56
 17/39 anonim ***** válasza:
24%

Kérdező, én sem vagyok magyar, svábok vagyunk, kisebb részben horvátok, és a jó ég tudja még mik. Engem rohadt módon nem érdekel.

Talán olyan nagy dicsőség magyarnak lenni? :)

2014. nov. 27. 01:02
 18/39 anonim ***** válasza:
90%
Az, hogy melyik népnek a tagjának tartjuk nem feltétlen tényleges származáson múlik. Mindenkinek vannak ősei más népekből. (kivéve talán egy két nemesi családot, akik beltenyészetet folytattak :D) De ebben nincs semmi rossz. A vezetékneved alapján az őseid között valószínűleg voltak szlovákok, de ettől te még nem leszel az. Egyrészt könnyen lehet, hogy mindössze egy darab szlovák ősöd van, akinek öröklődött a neve. Másrészről pedig a szlovák ős se volt 'színszlovák', az ő ősei között is több nép tagja volt (akár magyarok is) és ezt akármeddig folytathatjuk. Mindenkinek megtalálni az ősei között a környező népek tagjait és ez visszafele is igaz.
2014. nov. 27. 01:03
 19/39 anonim ***** válasza:
88%

Valóban, a tótok szlovákok. Az 17-as éveknél mikor majd tanuljátok, hogy tótokat telepítettek be ( akik szlovákok) akkor is majd megsértődsz akárhányszor egyesítik őket a szlovákokkal? Ezen annyira kár.

Szláv eredetű, ezen ne akadj fent. Attól még lehetett a dédnagyapád meg az üknagmamád meg a keresztapádnak a nagynénjének az unokahúgának a féltestvére jó ember. ne ezzel foglalkozz, hanem hogy értékes ember légy! :)

Attól még te is magyar vagy! :)

2014. nov. 27. 01:05
 20/39 anonim ***** válasza:
94%
Ez olyan, mintha egy USA-beli fehér (kaukázusi) férfi kikérné magának, hogy a neve skót, ír, olasz, dán, stb. eredetű lenne, merthogy ő amerikai. A magyarokkal is így van. Akár tetszik, akár nem, valószínűleg alig van benned (ha van egyáltalán) olyan gén, ami a honfoglaló magyarokhoz kötne. (Az okát korábban leírta egy kommentelő.) De nem értem, ennek mi köze van a magyarságodhoz. Vagy szerinted pl. Petőfi sem volt magyar? A magyarságba ne keverj fajelméletet meg géneket, mert olyan már volt a történelemben, és abból nem kérünk. Nem attól hazafi valaki, hogy soviniszta.
2014. nov. 27. 01:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!