Összevesztem a történelem tanárommal a Tóth vezetéknevem kapcsán. Most akkor mi az igazság?
#9: Te tényleg nem érted, hogy a kérdezőt ez bántja?
Egy tanár nem teremthet olyan helyzetet, hogy a gyerek a saját identitását kérdőjelezze meg. Most tök mindegy, hogy mi az igazság, a vitába NEM mehet bele, le kell zárnia valahogy. Nme hazugsággal, de nem is úgy, hogy egy téglát vág a fejéhez.
Egy emberséges tanár tudja kezelni az ilyen helyzetet.
József Attila válasza:
A világ vagyok - minden, ami volt, van:
a sok nemzedék, mely egymásra tör.
A honfoglalók győznek velem holtan
s a meghódoltak kínja meggyötör.
Árpád és Zalán, Werbőczi és Dózsa -
török, tatár, tót, román kavarog
e szívben, mely e multnak már adósa
szelíd jövővel - mai magyarok!
Kérdező, én sem vagyok magyar, svábok vagyunk, kisebb részben horvátok, és a jó ég tudja még mik. Engem rohadt módon nem érdekel.
Talán olyan nagy dicsőség magyarnak lenni? :)
Valóban, a tótok szlovákok. Az 17-as éveknél mikor majd tanuljátok, hogy tótokat telepítettek be ( akik szlovákok) akkor is majd megsértődsz akárhányszor egyesítik őket a szlovákokkal? Ezen annyira kár.
Szláv eredetű, ezen ne akadj fent. Attól még lehetett a dédnagyapád meg az üknagmamád meg a keresztapádnak a nagynénjének az unokahúgának a féltestvére jó ember. ne ezzel foglalkozz, hanem hogy értékes ember légy! :)
Attól még te is magyar vagy! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!