Összevesztem a történelem tanárommal a Tóth vezetéknevem kapcsán. Most akkor mi az igazság?
Attól még nyolcszáz évvel ezelőtt lehetett egy szlovák felmenőd, akinek a nevét viseli a család. :) És akit magyarok neveztek el Tótnak, mert egy szót nem értettek abból, amit magyarázott nekik. Az biztos, hogy a th végződést már később kapta, a német műveltség idején, tehát valószínűleg, ha volt szlovák ősöd, akkor az tényleg nagyon régen volt.
Ugyanakkor azt tudnod kell, hogy a magyar nép genetikailag elképesztően kevert (pont ezért van benne nagyon sok potenciál). Tulajdonképpen nem létezik olyan ember, akiről bebizonyítható lenne, hogy kizárólag a honfoglaló magyarok voltak az ősei. (Akik már akkor is keveredtek számtalan népcsoporttal, többek között törökökkel.) Nekem például a családom egyik ága a Győrfy nemzetségtől ered, a másikon Horváth, sőt, a családnevem egy horvát eredetű név.
Záróakkordként annyit, hogy ha magyarnak tartod magad, akkor miért érdekel, hogy a töritanárod mit mond?
Egy tanár lehetne ennél sokkal normálisabb!
Ha a gyerek magyarnak tartja magát, nehogy már egy bugris tanár kérdőjelezze meg!
Ha az én gyerekem egy ilyen helyzettel hazajönne, akkor tuti lerántanám a tanár fejét. Persze képletesen. Elve nő vagyok, nem szeretem az erőszakot, magyar mániás sem vagyok, de ez azért kisit túl megy a határon!
Nme kellene bizonygatnia.
Talán a TÓth-ok lehet, mutatnak valami szlovák vért, lehet nem, de személyes vitába NE menjen bele egy tanár!!!!
Kikerestem a Tóth név eredetével kapcsolatban pár mondatot.
Ezt valaki régebben írta ide a GYK-ra egy hasonló Tóth kérdésnél.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__csaladfa_..
Aki a német eredetet írta le, az is szépen kimásolta amit már régebben leírtak egy szintén Tóth kérdésnél
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
ma 00:14
Azért érdekes, hogy azon felháborodsz mert a történelem tanár a Tóth vezeték név eredetéről mesél, amiben elmondja, hogy a név eredete kapcsolható a szlovákokhoz mint Tótokhoz.
De azt természetesnek vennéd, hogy egy diák aki mondjuk a te gyereked neki áll vitatkozni, összeveszik az órán egy tanult felnőtt emberrel. Mondjuk mielőtt leharapnád képletesen a tanár fejét, nem ártana előbb a gyereket megnevelni, hogy minden vitának megvan a maga helye és ideje, meg ugye a tiszteletadás is fontos lenne..
Mellesleg a diáknak nem volt igaza. A neve igenis nagy eséllyel szlovák eredetű..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!