Mit tennétek a helyemben?
A párommal 1 éve vagyunk együtt,nem rég derült,ki,hogy a páromban van egy vonóval azóta nem jutok napirendre ezen emésztem magamat.Az édesanyja nagyanyja volt cigány,de így belegondolva az anyja kicsit sötétebb,de nem feltűnő.Az édesapja családjában ez egyáltalán nem jellemző.A mi családunkban sem.
Egyébként a családja rendes az édesapja nyugdíjad az édesanyja még dolgozik,becsületesen élnek tiszta rendezett körülmények között,a barátom érettségizett és most lesz meg az első szakmája,a testvérei is mind iskolázottak és becsületes munkájuk van. A barátomat nagyon szeretem,nem tudnám elhagyni és elég csúnya dolog is lenne ezért...de mégis emészt,állandóan eszembe van azóta.
Nem azt várom,hogy helyettem oldjátok meg a problémát,hanem,hogy az adott helyzetben ti hogy cselekednétek!
Köszönöm! 20/L
Igen találkoztak már és anyukám imádja,mindig azt mondja,hogy jobbat el sem tudna nekem képzelni,mert tisztelettudó rendes művelt gyerek. :)
Igazad lehet..:D csak én parázok rá mindenre :)
Szerintem ne foglalkozz ezzel, mármint, nem az a lényeg, hogy épp van benne cigány vér, hanem az ahogyan viselkednek. Ha olyan Ő és a családja is ahogy elmondod, akkor legyetek boldogok inkább. :)
Én is ismerek olyan cigány családot, akikről igaz kívülről is meg lehet bőven mondani, hogy azok, de könnyen lehet, hogy becsületesebbek, sok más embernél... Szomszédjuknál dolgoztunk, és akkor a családfő és a fia odajöttek a kerítéshez, hogy nem-e kell segítség, mi mondtuk, hogy nem szükséges, bírjuk, de kicsit később mégiscsak jöttek, hogy segítsenek, és valóban sokkal jobban haladtunk, közben elbeszélgettünk tökéletesen. Később úgy alakult, hogy vízvezetéket szereltem náluk, belülről láttam a házukat, hát ott is patyolat rend, nem a " klasszikus " állapotok. Ráadásul mikor végeztem a munkával kérdezték mivel tartoznak, mondtam semmivel, nagy nehezen miután ettem egy kis sütit és elfogadtam egy kis üdítőt elengedtek. Alighogy hazaértem, jött a telefon, hogy ottfelejtettem egy csőkulcsot... na itt volt az a pillanat mikor tudatosult bennem, hogy rossz szó őket tényleg nem illetheti... az emberek 80%-a valószínű inkább elrakta volna a szerszámot ha ottfelejtem, itt meg rögtön jött a telefon...
Na kicsit hosszú lett, de a lényeg, hogy nem szabad származás alapján ítélni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!