Ti kb. hány évesen szeretnétek elkezdeni a családalapítást (megfelelő körülmények között, persze)?
Mindig is 30 körül volt a terv és úgy tűnik meg is fog valósulni. Tehát 29-31 éves korom között szeretnénk az elsőt, a másodikat 1-2 évvel később. Legszívesebben hármat vállalnák, de úgy állapodtunk meg, hogy erről majd a kettő után döntünk azért, hogy lelkiekben mennyire bírjuk jól :)). Anyagilag nincs akadálya. Bár még lehet szerencsénk, mindkettőnk családjában meglehetősen nagy az ikerterhességek aránya.
Nálunk megfelelő képzettség, munka, előrejutás, továbbképzés, házépítés, esküvő, gyerekek volt a tervezett sorrend, eddig jól halad, most jön a gyerekek rész...
Én még csak 13 éves vagyok, remélem nem baj, hogy válaszolok.
Először mindenképpen szeretnék egyetemre menni állást kapni , majd elég pénzt gyűjteni arra, hogy utazgathassak, megismerjem a világot. Mindenképpen szeretném megtalálni azt az embert, akit szeretek és megbízok benne, valamint tudom, hogy jó apa lenne. Nem akarok túl korán gyereket válallni , hogy tönkretegyem a saját és az ő életét is, de ugyen ezek az indokok miatt túl későn sem.
Ezért szerintem olyan 28-29 éves korom körül attól függetlenül, hogy imádom a kisgyerekeket, az 1 éves unokatestvéremet.
Én mindig úgy voltam ezzel, hogy ha 30 éves koromig nem lesz gyerekem, akkor utána már ne is legyen. (Ugyanis késői gyerek voltam, és ennek csak a hátrányait éreztem.)
Jelenleg a 31. évemben vagyok, és fogalmam sincs, lesz-e gyerekem. Nem érzem úgy, hogy elkéstem volna vele, sokkal inkább, hogy még mindig nem vagyok érett rá, és ez a nagyobb baj. Egyébként sztem 25-30 között ideális vállalni az első gyereket.
Hogy itt mindenkinek micsoda igényei vannak! Ha arra várnék, hogy minden meglegyen, sosem lenne gyerekem...
A mai emberek úgy élnek, mint a régi nemesek! És ez sem elég nekik!
De jó, hogy ma a pénzhajhászás a fő életcélja a többségnek! Senkit nem érdekel, hogy a gyereknek nem a 100-ik luxus játékra van szüksége!
Kedves hetes, a gyereknek enni kell, a gyereknek meleg kell, a gyereknek orvosra van szüksége. A gyereknek iskola kell, a gyerek felnő, egyetemre megy, a gyerek ne ázzon már el, ha esik az eső, és lyukas a tető, a gyereknek igenis kell játék is, mert GYEREK.
A gyereknek ezentúl kell szülői szeretet és sok egyéb dolog is, amit pénzzel nem lehet megvenni.
De hol a jófrancba élsz Te, ha nem az anyagias 21. században?! Fontos a megfelelő anyagi háttér, különben szerencsétlen gyerek beleszületik egy olyan légkörbe, ahol megy a pénz miatti veszekedés, a feszültség, és sok hasonló dolog.
Mocskos dolog a pénz, de sajnos el kell fogadni, hogy rohadtul kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!