Gáz az, ha románok a felmenőim, ilyen körülmények közt?
Hogy kik voltak az őseink, apáink, és melyik etnikummal, nemzetség tagjaival hogyan, miként keveredtek stb. ... szerintem kár boncolgatni, és kár ezen az alapon ítélkezni.
Inkább azt nézd, hogy mit tettek le az asztalra, milyen erkölcsi értéteket, nevelési, szokásbeli hagyományokat örökítettek utódaikra, ezen a téren miket örököltél tőlük, mit kaptál erkölcs, hit, tisztesség, becsület hasonlók terén tőlük.
Ha jól emlékszem József A. írta:
"Anyám kún volt
Az apám félig székely, vagy tán egészen az"
Nem mindegy, és a fiuk az egyik legnagyobb magyar költő lett!
:D
A múltkoriban olvastam valahol, hogy állítólag valamikor a magyarság együtt élt a törökökkel, örményekkel, stb.
Akkor az jutott eszembe, hogy lehet, hogy a 150 éves török utalom Magyarországon az nem is megszállás volt a részükről, csak "rokonlátogatás" ????
Csak egy kicsit illetlenül hosszúra sikerült?? :)))
Szerintem a két nép közötti békesség munkálása a küldetésed.
Sok erőt hozzá!
Előző válaszoló: 1997ben született, tehát 15 éves. Szerinted ennyi évesen azon kellene munkálkodnia, hogy a románok és a székelyek kibéküljenek?
Egyébként én is erdélyi vagyok, a románokkal, a román nyelvvel én sem vagyok kibékülve. Már alig várom, hogy kimenjek Mo-ra.
Hidd el nekem, hogy személy szerint nincs okod gyűlölni a románokat.
Gondolj azokra a román szomszédaidra, azokra az egyszerű román emberekre, akik ugyanott élnek, ahol te. Végzik a napi teendőjüket, ugyanúgy próbálják nehéz munkával eltartani családjukat, boldogulni szeretnének az életben, többet, szebbet, jobbat szeretnének adni gyermekeiknek, mint amiben őnekik, idősebb korosztálynak részük van, volt.
Próbáld meg így nézni az embereket. A napi politikát nem ezek az emberek csinálják, ők ugyanúgy "szenvedő alanyai" a napi politikának, a széthúzásnak és egymás gyűlölésének mint te, és az a másik, harmadik.
Senki nem tehet arról, hogy magyarnak, románnak vagy éppen romának született. És nem is az számít. Az emberség, a tisztesség a becsület az ami számít. A többi jószerivel lényegtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!