Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ennyi válás manapság? Más országban is ez lehet a helyzet vagy nálunk azért van ez mert nem túl jók az anyagi körülmények?
Az tény, hogy a nagyon rossz anyagi körülmény hatással van a házasságra, de az tényleg a létfenntartás alatti szint.
Szerintem inkább az újfajta családmodellel van a gond: túl könnyedén lehet házasodni és válni, könnyebb váltani mint maradni és megoldani a problémát, az anyagi javak fontosabbak, nők szerepe felértékelődött (ami nagyon is jó) de ettől sokan házisárkányok lettek, neveltetésre már nem fordítanak akkora gondot emócionálisan stb.
Én Nyugat-Európában élek, itt is kb ugyanannyi a válás.
Én Nyugat-Európában élek, itt is kb ugyanannyi a válás.
Akkor nem tudom mi lehet a gond...én azt gondoltam többnyire a pénz miatt van.
Nálunk, Vajdaságban sokkal rosszabbak az anyagi körülmények, s mégsincs ennyi válás. (legalábbis az én ismerőseim között) Valamiért nálunk ez még nem "divat". Vagy csak félnek az emberek egyedül maradni, tudván, hogy ilyen anyagi hátérrel nem lehet megélni, ezért inkább maradnak egy rossz házasságban, de 2 fizetéssel.
MIg a magyarországi ismerőseim nagy része 1-2x már elvált és általában mindegyik házaságából van 1-2 gyerek.Ők valahogy bátrabbak voltak. :)
Jajj, hagyjuk már ezt a régen-bezzeg dolgot.
Régen szégyen volt válni, ezért kussban tűrték az emberek a sorsukat. Internet nem volt, ezért kevésbé lehetett tudni, hogy mennyit szenvednek a négy fal között.
Akit bántalmaztak, az is kussban volt, mert "az az asszony dolga". Sőt, régen nem illett, ha egy nőnek orgazmusa volt.
Akkoriban pont ennyi válás lett volna, ha nem félnek a társadalmi megbélyegzéstől. Ha mégis váltak, akkor azt csendben, a többiek tudta nélkül. Vagy csalták egymást fű alatt, mert maradni kellett.
Tényleg ezt sírjátok vissza?
Amit előttem írtak, abban mind-mind van igazság - nem egysíkú jelenség ez a sok válás.
Én azt tenném hozzá, hogy régebben nagyobb dolog volt házasodni és elköteleződni (most mindegy, hogy a felek is úgy vélték-e, de a társadalom szemében az volt). Manapság meg már félvállról veszik, a házassági szerződés terjedése is ezt bizonyítja, hogy "ha nem jó, elválunk és kész", valamint a sok csitri aki csak a puccos esküvőről és fehér ruháról álmodozik, mindegy nekik az is hogy kivel, csak legyen! Nagyon sok ilyen is van, olvastam róluk már többször is - van olyan nő, aki árajánlatokat kér éttermektől stb, és még csak pasija sincs!
a válás ellen a legjobb módszer, ha össze se házasodtok :)
azért mert sokan azt hiszik, h kezükben a papírral majd minden rózsaszín lesz, onnantól le lehet szarni a kapcsolatot, az együtt töltött minőségi időt, a közös programokat.
tapasztalataim szerint sokkal jobban karbantartja a párkapcsolatokat az, ha a felek nincsenek összeházasodva.
még a burzsujok is válnak, szóval nem hinném, h az anyagi dolgok miatt. egyébként is ketten könnyebb mint egyedül.
a média destruktív hatása az oka, és a fogyasztói szemlélet az élet minden területén.
A sok válás oka, a liberális gondolkodás, ami alapjaiban változtatja meg a világot, káoszt csinál a korábbi rendből. Talán pár száz év múlva lesz új rend,addig marad a boldogtalanság, vagy a régi értékek.
A házasság válságát néhány év alatt meg lehet oldani, ha a felek akarják, és ezt fontosnak érzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!