Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ennyi válás manapság? Más országban is ez lehet a helyzet vagy nálunk azért van ez mert nem túl jók az anyagi körülmények?
A jó kapcsolat alapja az, hogy a felek összeillenek, működik a kommunikáció, egyeznek a tervek, az életritmus, és nem a legnagyobb rózsaszín ködben köteleződnek el(azért nem házasságot írok, mert egy közös ház, közös gyerek ugyanakkora elköteleződés, lényegében mindegy hogyan köteleződünk el. A lényeg az, hogy kivel.)
Meg lehet nézni, hogy - papírral, vagy anélkül - hány rossz párkapcsolat, és egyáltalán kapcsolat van. Veszekedősség szempontjából vetekszünk az olaszokkal, a vitás helyzetek értelmes megoldására pedig nincs eszközünk. Egszerűen sokan nem a megfelelő ember mellett teszik le a voksukat, és nem a megfelelő időben. Halálosan szerelmesen sokmindedent megfogadunk, akár magunkat is becsapva, aztán az első gondoknál beadjuk a törölközőt, mert azt látjuk, hogy a párunk nem partner a bajok megoldásában.
Sajnos azok is eljutnak az oltárig és/vagy gyerekvállalásig, akik a legfontosabb dolgokban nem értenek egyet. Ezt a gyerekvállalás és a papír nem fogja megoldani, a mindennapi stressz és az öregedés pedig csak ront a helyzeten.
A pénz sarkallatos kérdés, amiről nem árt(ana) ha a pár már azelőtt beszélne, mielőtt még közös kasszára kerülnek. Erre persze fújjogni szoktunk, hogy anyagiasság, meg satöbbi. Hát nem az. Fontos átlátni, hogy a párunk mennyire költekezik, milyen prioritásai vannak pénzköltés terén, halmozza-e a befizetetlen számlákat, milyen munkát hajlandó elvállalni, mennyire spórol, stb. Ezekről fontos meggyőződni, mikor már komoly szándékok merülnek fel, mert ha tetszik, ha nem, a házasság anyagi közösség is. Persze egy rajtunk kívülálló dologra mindig könnyebb rákenni a problémáinkat.
Az meg, hogy a pénzhiány miatt feszültek az emberek, egyértelmű. De ilyenkor jön képbe az érzelmi intelligencia, és az, hogy a pénzhiányról nem a párunk tehet, és ha az életünk egyik aspektusa rossz, akkor ne legyünk már a magunk ellensége, ne tegyük tönkre a kapcsolatunkat is emiatt(pontosabban amiatt, hogy a keletkező feszültséget párunkon, gyerekünkön vezetjük le)
Én szigorítanám a házasság és a gyerekvállalás(!) feltételeit. Mert nem kellene, hogy ezek a dolgok ilyen félvállról legyenek kezelve.
Csatlakozom az első hozzászólóhoz, én is Nyugat-Európában élek, és itt is ugyanilyen sok a válás. És tökigaza van, tényleg elsárkányosodtak a nők. A férj már csak pénzkeresőként van számon tartva, amúgy kuss a neve többnyire.
Nagyon el tudok rajta szörnyülködni. Én szeretem, hogy a párom igazi férfi a kapcsolatban. (Volt már olyan is, hogy én hordtam a gatyát egy korábbi tartós kapcsolatomban, viszont az rohadt fárasztó volt. Vége is lett a kapcsolatnak, a kölcsönös megbecsülés meg a levesben volt... Valahogy kell a kiegyenlítődés, én nem uralkodni akarok a férjem felett, hanem együtt élni vele harmóniában.)
A párom pont ezért szeret és becsül. Ő nem magyar, és elvált a feleségétől. (Aki szintén elsárkányosodott. :))
9-es és 10-es. Kicsit el vagytok tévedve. A házasság egy "intézmény", amit az emberek találtak fel, és mint olyan, nem is tökéletes. Az emberi természet kellene mindig, hogy domináljon, nem a "papír" meg mindenfajta mondvacsinált kötelék! Ha engem szeret valaki, akkor papír nélkül is boldogok vagyunk, mert a házasság jó esetben nem ad semmit a kapcsolathoz, csak anyagi közösséget. Az, hogy felelősek vagyunk egymásért, a döntéseinkért, hogy hűségesek vagyunk, az egy párkapcsolatban alap dolog kell, hogy legyen! Anélkül sz*rt se ér az egész! És ha valaki nem boldog mellettem, velem, akkor inkább menjen és legyen boldog valaki mással, minthogy egymás vérét szívjuk. Bármennyire is nehéz, akárhány gyerek is van!
Csak hinni kell abban, hogy minden jóra fordul, és tenni kell azért, hogy valami jó dolgot hozz ki az életedből, akkor minden rendben lesz veled. A házasság önmagában ugyanúgy nem boldogít, mint a pénz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!